Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за звук на адаптри


zanev 70

Recommended Posts

Здравейте на всички , които четат темата .Ще постна по долу  линк със записани един след друг на 4 кратки семпъла на чисти китари , които би трябвало да са записани директно в компютъра , Ще съм благодарен да ги чуете и да ми кажете ако имате представа на базата на опита с който разполагате , с какъв тип  китари според вас е записан всеки семпъл и най вече - с какви адаптри - имам предвид най вече марка и евентуален модел на адаптрите . 

 

Семплите са от един от китарните софтуери и вървят като демо тракове с идеята да покажат как звучи софтуера . Никъде не е казано какви са китарите , какви са адаптрите и не на последно място - дали при записа им са използвани някакви устройства - преампи , ДиАй боксове и прочие . По последния въпрос също ме интересува мнението ви - възможно ли е това да са китари записани директно в саунд картата без никакво устройство преди нея .

 

Знам , че е малко странно като въпрос , но ще съм благодарен на мнението ви .

 

За по голяма прегледност семплите са подредени така

1. Риф Ван Хален

2. Рок Риф

3. Балада - акордово свирене

4. Ниска китара - ню метъл риф

 

 

С нетърпение очаквам вашите мнения . Живи и здрави бъдете . Цеко  :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам предложение

 

вместо да питаш да серазпознава една машина какво се опитва да имитира да вземеш да кажеш каква е музиката, която предимно свириш и да ти бъдат предложени подходящи адаптери

 

също така може да споменеш китарата от какви дървета е каква сглобка и разни други технически подробности

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..радвам се , че имаш предложение само дето не знам как да отговоря на него . Първо не знам за каква машинка говориш , дето се опитва да имитира нещо - във файла има записани 4 китари записани директно в компа на живо - никой нищо не имитира - чист звук или поне би трябвало да е такъв .

 

За това каква музика свиря предимно - на това не знам как точно да отговоря без да изпиша две страници - от 1983 съм минал през доста стилистики и все още свиря повечето от тях - от блус , фюжън, рок , прогресив , хард и хеви до ... мисля че ти стана ясно донякъде . Никъде не съм писал , че мисля да си купувам адаптери , още повече , че ако ще си купувам съм достатъчно наясно , да не говорим , че ревюта дал бог в нета . А по въпроса за вида китара , дървета , сглобка и прочие технически подробности - то хубаво , но не това беше въпроса ми с пускането на тази тема . 

 

И за да бъда ясен , въпроса ми е доста простичък и конкретен - пуснал съм файл с 4 записани чисти китари , записани директно в компа - ако някой има представа или предположение на база опита за вида адаптри , евентуално китари и дали записа е директен или има някакъв преамп или ДиАй бокс ,  да  напише своето мнение - предположение ..това е ... ако няма идея за това - ок ..живи и здрави .. та така  :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извини ме за последващия негативизъм, нямам лошо отношение, просто така ги чувствам нещата ;) Имай впредвид, че не съм голям разбирач, просто си споделям, какво мисля :D
 

Според мен първия е пасивен и доста неприятен за моя вкус хъмбъкър. За звука, който се чува, наистина няма значение каква марка е, щото е ужасно.
Втория може да мине за сингъл коил или някаква безшумна дивотия, озвучена да мязи на сингъл коил, или пък и за коил сплитнат хъм евентуално. Не мога да спекулирам с марка.
Третия звучи като непретенциозен пиезо адаптер.
Последния може да е същия като първия или просто друг еднакво гадничък пасивен хъмбъкър.
За dibox не знам, но според мен няма преамп, щото всеки, който ползва преампове трябва да е усвоил умението поне малко да контролира резултата и да не допуска отвратителното клипване в по-ниските честоти, особено на първия и последния семпъл.

Така че спокоино може това да са китара/китари директно ръгнати във вградената саундкарта на некоя щайга.
За запис и работа намирам капки надежда във втория и едвам-едвам в третия семпъл и то след малко EQ.

Според мен дори с директно записване без преамп (което не удобрявам, но съм правил) трябва да се лимитира сигнала преди да почне клипва, лекинко да се компресира, и мъничко EQ и би звучало доста по-прилично, като пак би било голям компромис.
Опитвам се да не съм много критичен, щото не мога да кажа, че съм адския разбирач. Аматьорче съм си от край време, но тези записи си звучат гадничко за моите уши, съжалявам.
Иначе самата музика/рифчета е доста приятна :)
Иначе ако знаеш реалните отговори за твоите въпроси - сподели. :) Бих искал да знам от чисто любопитство. Пак да кажа: не ги пиша тия работи с лошо, просто така ги чувствам. :)
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за мнението . Най после нещо смислено някой да изкоментира . Мисля , че правилно си се ориентирал в ситуацията - и моите предположение клонят до голяма степен натам , но човек никога не знае точно - ако имам до себе си 10 китари с разни комбинации от адаптри щях да пробвам и да видя кое как звучи , но нямам . Имам една дъска на Ibanez - модел S 470DXQM - когато я купувах преди време струваше 1330 лв. официална цена в Икономов - адаптерите и са Инфинити 1 и 2 и един сингъл по средата пак от същата серия - инфинити 1 . Мога само да кажа , че звука , който се чува от китарата вкарана директно в аудио картата . М аудио Аудиофил , няма нищо общо с тези от семпъла  , колкото и да ти се струват кофти . тези от семпъла звучат много по бистро , ясно и цветно дори и номер едно , който е най глух - смятай какви адаптри слагат на Ибанец китарите в този ценови диапазон - вероятно от по 30-40 лева бройката , при цена от 150 -180 лв. на стандартните маркови .

 

   Както и да е .... идеята на пускането на тези файлове освен всичко друго е малко анти софт компаниите - всички софтове , които се пускат са  с идеята - включваш китара , свириш и звука е супер като на демотата - даже както бях писал , тези файлове са демо файлове за да се види как звучи софта и вървят с него - и да , като ги пуснеш през него наистина звучат достатъчно убедително , но ..както вече казах звука на моите адаптри от китара продавана за 1330 лв няма много общо с тоя звук от демотата - т.е. какво излиза - трябва да си купиш китара за 3-4000 лв за да свириш със софт - хехехе ..  доста странно ... да не говорим , че огромното количество пичове в тубата дето са поснали видеота на разни софтове свирят с китари в моя ценови клас ..значи и тук е задължително да си туриш поне един адаптер от 180 кинта ..ако предположим разбира се , че във записа няма разни устройства преди аудио картата .Никъде в сайтовете на софт компаниите не се указва необходимоста от качествени адаптри в еди кой си ценови клас  - респективно китара или Ди Ай боксове и прочие , за да звучи софта като на демотата - т.е. това си е подвеждане на клиента ..хубавото в българските условия е , че клиента е клиент на торент сайтовете , а не на компаниите ...та така .... размисли разни ... 

 

...дай боже повече постове от такъв тип като твоя , колега .. жив и здрав . Цеко  :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цеко, незнам какво целиш с тези записи, отделих време да чета темата и да чуя семплите.

 

Ел китарата е създадена за да свири през китарен усилвател и китарна колона.

 

Наскоро ми се се случи да свиря с една много класическа китара със сингъл койли, в един супер стар амп от 60 години през едни колони от подписа ми - вярвай ми звучеше покъртително, не може да спреш да свириш. Това което излизаше от колоната беше директно за запис ...

 

Но офенс но ....  дай боже всеки му да свири на оригиналите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали твоето М Аудио Аудиофил има инструментален вход или само line-in? Ако е второто, не се учудвай, че резултата е плачевен. В общи линии и за 20 бона китара да включиш директно в картата, без софтуера няма да звучи никак ок - поне не и така, както сме свикнали...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав е колегата. В интерфейс без подходящ вход, предназначен за директно включване на китара/бас (Hi-Z), няма никакъв смисъл дори да пробваш. Само ще си остържеш покритието на жаковете. :)

 

Имам интерфейс с един такъв вход и с един "нормален" и съм си правил опити как звучи китарата в единия и другия. Няма НИЩО общо, ама НИЩО!

 

Infinity пикапите не са супер гадни. Стандартно ги слагат на много среден клас модели на Ibanez. Средна хубост, но не са и отвратителни. Не ти е оттам проблема, макар че едни истински ще подобрят нещата. В подходящ вход/интерфейс, разбира се.

 

П.П. Винаги можеш да боцнеш две ДиМарзио-та или два Сеймор Дънкана. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.