kolio_k Публикувано Октомври 28, 2006 Share Публикувано Октомври 28, 2006 Здравейте,скоро си купих нов лаптоп,старият беше доста слаб,затова не съм се интересувал от свирене на живо или използването на комп.за нещо повече от простички домашни записи Та на въпроса.Лаптопа е с процесор Intel Centrino Duo 1,66 мгх и има рам 1024 мгб.Надявам се някой да ми посочи адекватна външна саунскарта(usb 2 ili Firewire),която да върши работа за свирене на живо с лаптопа и ползването му като мулти ефект(чрез VST). Благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlado_Abroad Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 (Редактирано) Кольо,за парите според мене нищо не може да надмине новата E-MU 1616M: Владо Редактирано Октомври 28, 2006 от Vlado_Abroad Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 10X с всички крайници гласувам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 28, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2006 Mного ти благодаря Владо ама имам един проблем.Лаптопа е много нов и няма нормален PCMCIA слот а някакзв по малзк,който то§но сега се опитват да въведат .Така че не бих могъл да се възползвам от тази.Интересуват ме FireWire i USB Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlado_Abroad Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 (Редактирано) Ако 24/192 е важно то може би тази е удачна: ако 24/96 е ОК,то това би свършило работата: Владо едит:естествено,парите са от значение-има неща на RME,които са страхотни,но по-скъпи Редактирано Октомври 28, 2006 от Vlado_Abroad Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 28, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2006 Много ти благодаря пак .Тези ще ги потърся из нета Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 на берингер има една FireWire - коелгата wessy има такава и е доста доволен от нея - мисля че от щатите са му я пратили. за тези, които продават тук - чух че са проблемни - както всичко евтино, внасяно в България Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 28, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2006 Азняма да я взимам от БГ и се интересувам от всякакви предложения за да имам по голям избор.Мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 в такъв случай ако не ти се дават пари за по-ксъпа може да погледнеш тази......отзивите за нея са добри - няма шум, доста добра динамика..... само че тя е без преамп - тоест ако ще записваш микрофон или директно плъгната китара ще ти трябва преамп Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlado_Abroad Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 Провери този линк: Firewire Audio Interfaces Владо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Da_Fuse Отговорено Октомври 28, 2006 Share Отговорено Октомври 28, 2006 Моето лично мнение е е присрастно, че M-Audio... си е M-Audio. И по-спецялно M-Audio FireWire 410(мисля че си е добро вложение) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Октомври 29, 2006 Share Отговорено Октомври 29, 2006 RME... <_>Може би Fireface 400 - с доста повече I/O отколкото ще ти трябва вероятно, но в един момент никога не са излишни повечко входове/изходи Стабилна, ниска латенция, добри конвертори. Presonus Firebox-a също може да му се хвърли поглед, though Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 29, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 29, 2006 Много благодаря на всички,вече имам повече от достатъчно информация за картите. Лаптопа е достатъчно свястен надявам се или....? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Октомври 30, 2006 Share Отговорено Октомври 30, 2006 Ще свърши работа Но слабото място на лаптопите всъщност не е процесора или РАМ-а (макар че на теб щом ти трябва за свирене в реално време това е най-важното), а дисковете. Просто, за да пестят ток&пари (за бързи малки дискове) повечето са с дискове на 5400 РПМ, което за съвременните аудио софтуери е доста малко. Диск от 7200 РПМ та вкл. и 10000РПМ е силно препоръчителен, ако искаш и това да правиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 30, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 30, 2006 Мерси много.Знаех че лаптопа е на 5400 о/м ,но доколкото не смятам да правя някакви сериозни записи се надявам да е ок Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts