a_c_ Публикувано Юни 19, 2014 Публикувано Юни 19, 2014 Имам малко тъп въпрос колко издържа едно дигитално пиано? В смисъл за свирене в къщи работно. Имам 2 деца и свиренето на акустичното ми пиано е мираж. Възможно е единствено свирене на слушалки. Затова се замислих да продам Беларуса и да си взема дигитално пиано. Да акустичното пиано няма равно усещането е различно и тн, но за какво ми е пиано на което няма да мога да свиря ( когато е в нормално време за съседите не мога ) И какво дигитално пиано да взема абсолютния максим ми е 1300лв Цитирай
a_c_ Отговорено Юни 19, 2014 Автор Отговорено Юни 19, 2014 (Редактирано) Това ли имаш предвид Tук пише CDP 120 то различно ли е. http://www.audio-factor.eu/onlineshop/index.php?page=product&pid=2890 Къде от България може да се купи модела, който си посочил Редактирано Юни 19, 2014 от a_c_ Цитирай
a_c_ Отговорено Юни 19, 2014 Автор Отговорено Юни 19, 2014 Огледах се и в този Кавай кое е по-добро http://kawaibg.com/product/280/es-100.html Цитирай
TONY Отговорено Юни 23, 2014 Отговорено Юни 23, 2014 Или Ямаха. Познавам други пианисти, които като теб казват,че акустичното пиано няма равно и тн. Аз като музикален любител съм имал удоволствието да слушам виенски роял пред мен. На практика, повечето пианисти са в твоето положение и първо с акустично пиано звучи силно като акустично ниво, второ изисква настройка и трето заема място. Според мен, от клиповете които гледам по ютюб, провилното решение е да се вземе висок клас ел пиано. И така ще може да свириш по много и когато поискаш, на каквото ниво искаш или адекватно спрямо часа. Лошата новина е, че на хубавите дигитални пиана цените започват от 3 хиляди евро до към 12 000 евро. . Цитирай
Skala Отговорено Юни 23, 2014 Отговорено Юни 23, 2014 Защо не помислиш за една хубава MIDI-клавиатура и софтуерно пиано (чрез PC)? Може би ще излезе по-евтино, а и изборът на инструменти е доста голям. Ще можеш да свириш чрез компютъра, със слушалки. Има прекрасни реалистични инструменти, например рояли - Orange Tree Rosewood Grand или True Pianos. Има и няколко много добри безплатни виртуални инструменти. Salamander Grand Piano например е чудесен и напълно безплатен роял. Цитирай
a_c_ Отговорено Юни 23, 2014 Автор Отговорено Юни 23, 2014 MIDI - клавиатурата не е добро решение в моя случай, защото колкото и компютри да имаме в къщи с 2 подрастващи деца, все ще има желаещи за компютър и това ще ми ограничи свиренето Предпочитам да е назависимо. Аз да си действам те да си се занимават. Пък то едно дигитално пиано почти винаги се свързва и с компютър, ако ми дотрябва. Цитирай
a_c_ Отговорено Юли 6, 2014 Автор Отговорено Юли 6, 2014 Последен въпрос кое е по-добре Кавай или това http://www.gemamusic.net/product/1421/ketron-gp1-nay-novoto-digitalno-piano-sas-super-realistichen-zvuk.html Цитирай
CyberGene Отговорено Юли 6, 2014 Отговорено Юли 6, 2014 Всяко пиано от марковите е в пъти по-добро от куча марка като Кетрон. Цитирай
a_c_ Отговорено Юли 13, 2014 Автор Отговорено Юли 13, 2014 (Редактирано) Ееее тези Каваи какво чудо са сътворили!!!!!!!!!!!! Направо съм във възторг и ходя 2 метра над земята.Инструмента има някакво подобрения с които реагира по-добре от моето беларусче на светлинни години. Сега мога със чиста съвест да се разделя с Беларусчето без да рева ( макар че вече поревах за него доста) Само че харесах този каваи CN34. ES 100 ми се видя много сложно с тази липса на дисплей и ползване на самите клавиши на пианото иначе и то си е хубаво. Редактирано Юли 13, 2014 от a_c_ Цитирай
Recommended Posts