Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Аз имам на четири китари, четири различни страплока.

Шалер,Фендер,Дънлоп(пластмасов) и от Гролш гумички.

Гадното на Шалера и фендера е че си имат малко луфт и тракат когато колана не е изпънат тоест когато не стоиш прав,но тогава пък може да махнеш колана.Предимството е че изключително лесно се сваля и слага колана.Шалера успя да ми отвие на лес пола единия винт и все го притягам,но ще взема да му направя смес от дървени стърготини и лепилош (изпитано средство) и ще заспи.

Тези Дънлоп пластмасите стават временно,Много се разкривяват от слагане махане и се чупят даже.

На Гролш гуменото уплатнение сякаш за това е правено,слагаш го и заспива.Малко по-трудно се сваля и за това на едната китара хич не го махам.

DV019_Jpg_Regular_360389.377_nickel.jpgfenderstraplockschrome.jpgm_j7036__30573.jpg

Редактирано от Heartman
Отговорено

^Има го и тоя момент,че като навиеш винта с шалерските локове след няколко часа пристегни пак ,явно уляга дървото и вече няма мърдане,ама аз си ползвам оригиналните винтове от китарата

Отговорено

А на някой китари стоковите винтове са с по голям диаметър и на резбата и на главата и Шалера изобщо няма шанс там ... освен с много лепило и клечки за кибрит.

Чисто технологично шалера е недомислица - защото се измества мястото на което е закачен колана -  излиза няколко милиметра извън рога на китарата.

Това води до по силно натоварване на самия винт - и при леко разхлабване винта се деформира безвъзвратно.

На мен лично не ми харесва подхода със клечките от кибрит/за зъби и т..н  затова и бойкотирам тоя род страп локове.

Да не говорим, че когато се опитваш да поставиш китара изправена подпряна на нещо - с тва глупаво топче отдолу е почти невъзможно, отделно на ръка топчето  къса всякакъв род меки кейсове или прави белези в хард кейсовете.

Дотук само минуси...

• 2 weeks later...
Отговорено

Нищо не се криви и няма глупаво топче от долу!!! Като си купиш оригинален качествен "сет" винтовете са по-дълги и с по-голям диаметър. На две мои китари съм със "страп" не съм завирал никакви клечки за зъби или каквото и да е, не е мръднало вече повече от 5 години. Плюс е че спират да ти се късат коланите и избягваш разни ексцесии с откачането на колана (на мен ми се е случвало на концерт да ми се откачи и е изключително неприятно)

119220.jpg

Иначе това с бирата го има като идея от доста време. Като напишеш "strap lock diy" в гугъл излизат е такива картинки:

straplocks.jpg

BottleWasherStrapLock.jpg

http://musformation.com/the_grolsch_beer_strap_lock/

Отговорено (Редактирано)

Отолкова време не съм писал из тоя форум, че съм забравил как става... Но като няма какво да каже, човек по-добре да си замълчи... Както и да е, от известно време се сдобих с едно такова:

http://www.musicworld.bg/bg/c_659/i_39982/Planet_Waves_50PLF06.html

Та въпросът ми е ползвал ли е някой такова, да сподели какво му мнението... Аз имам някои дребни забележки към заключването, но засега предпочитам да ги запазя за себе си...

Редактирано от Mefistofel82