Icarus Отговорено Юни 17, 2014 Автор Отговорено Юни 17, 2014 ^Хахахах, абсолютно си прав, сега пробвах Цитирай
Heartman Отговорено Юни 18, 2014 Отговорено Юни 18, 2014 (Редактирано) Аз имам на четири китари, четири различни страплока. Шалер,Фендер,Дънлоп(пластмасов) и от Гролш гумички. Гадното на Шалера и фендера е че си имат малко луфт и тракат когато колана не е изпънат тоест когато не стоиш прав,но тогава пък може да махнеш колана.Предимството е че изключително лесно се сваля и слага колана.Шалера успя да ми отвие на лес пола единия винт и все го притягам,но ще взема да му направя смес от дървени стърготини и лепилош (изпитано средство) и ще заспи. Тези Дънлоп пластмасите стават временно,Много се разкривяват от слагане махане и се чупят даже. На Гролш гуменото уплатнение сякаш за това е правено,слагаш го и заспива.Малко по-трудно се сваля и за това на едната китара хич не го махам. Редактирано Юни 18, 2014 от Heartman Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 18, 2014 Отговорено Юни 18, 2014 ^Има го и тоя момент,че като навиеш винта с шалерските локове след няколко часа пристегни пак ,явно уляга дървото и вече няма мърдане,ама аз си ползвам оригиналните винтове от китарата Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 18, 2014 Отговорено Юни 18, 2014 А на някой китари стоковите винтове са с по голям диаметър и на резбата и на главата и Шалера изобщо няма шанс там ... освен с много лепило и клечки за кибрит. Чисто технологично шалера е недомислица - защото се измества мястото на което е закачен колана - излиза няколко милиметра извън рога на китарата. Това води до по силно натоварване на самия винт - и при леко разхлабване винта се деформира безвъзвратно. На мен лично не ми харесва подхода със клечките от кибрит/за зъби и т..н затова и бойкотирам тоя род страп локове. Да не говорим, че когато се опитваш да поставиш китара изправена подпряна на нещо - с тва глупаво топче отдолу е почти невъзможно, отделно на ръка топчето къса всякакъв род меки кейсове или прави белези в хард кейсовете. Дотук само минуси... 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Юни 27, 2014 Отговорено Юни 27, 2014 Нищо не се криви и няма глупаво топче от долу!!! Като си купиш оригинален качествен "сет" винтовете са по-дълги и с по-голям диаметър. На две мои китари съм със "страп" не съм завирал никакви клечки за зъби или каквото и да е, не е мръднало вече повече от 5 години. Плюс е че спират да ти се късат коланите и избягваш разни ексцесии с откачането на колана (на мен ми се е случвало на концерт да ми се откачи и е изключително неприятно) Иначе това с бирата го има като идея от доста време. Като напишеш "strap lock diy" в гугъл излизат е такива картинки: http://musformation.com/the_grolsch_beer_strap_lock/ Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Юни 27, 2014 Отговорено Юни 27, 2014 (Редактирано) Отолкова време не съм писал из тоя форум, че съм забравил как става... Но като няма какво да каже, човек по-добре да си замълчи... Както и да е, от известно време се сдобих с едно такова:http://www.musicworld.bg/bg/c_659/i_39982/Planet_Waves_50PLF06.html Та въпросът ми е ползвал ли е някой такова, да сподели какво му мнението... Аз имам някои дребни забележки към заключването, но засега предпочитам да ги запазя за себе си... Редактирано Юни 27, 2014 от Mefistofel82 Цитирай
Recommended Posts