shtrexa Публикувано Юни 9, 2014 Публикувано Юни 9, 2014 Здравейте! Искам да си купувам висок клас акустична китара и не знам точно на какво да се спра. Гледам серията Compass на Yamaha и ми харесва идеята, вместо пиезо, да има микрофон в кутията, който да изкарва истинския звук на китарата, отколкото пиезото, което улавя само вибрациите на струните и малко от тялото. Поправете ме ако не съм прав. Вие имате ли наблюдения над тези китари? Малко съм объркан откъм избор и затова се обръщам към вас за препоръки. Благодаря ви! :-) Цитирай
synchu Отговорено Юни 9, 2014 Отговорено Юни 9, 2014 Висок клас акустична китара е например ето тази (плюс още няколко десетки лютиера/марки): http://www.dreamguitars.com/detail/3599-sheppard_ave_maria_9592/ Споменатата серия на Ямаха (в зависимост от модела) е нелош инструмент, но в никакъв случай не е "висок клас акустична китара". Електрониката им между другото никак не е лоша. 1 Цитирай
shtrexa Отговорено Юни 9, 2014 Автор Отговорено Юни 9, 2014 Очевидно съм пропуснал да напиша, че търся китара с метални струни за поп и рок, не фламенко или класическа и под вискок клас нямам предвид китара за 10 000$, но знам, че това е наистина висок клас китара. Търся нещо до 2000 лева, което да радва ухото и да ми върши работа при студийни записи и живи изпълнения. Цитирай
Fats Отговорено Юни 9, 2014 Отговорено Юни 9, 2014 До 2000 лв. не е висок клас, а донякъде приличен инструмент. Също бихф ти препоръчал да озвучаваш китарата с микрофон, но тоя не е м "кутията", а на стойка. Разгледай каталота на Томан, там има добри предложения рамките на 1000€ и си я поръчай в Динакорд, плаща се в левове по курса на деня, без оскъпяване. Оставяш някакво капаро, остоналото след като прегледаи, пробваш и одобриш поръчката. Гледай тук и си харесай нещо. http://www.thomann.de/de/westerngitarren.html Като се спреш на нещо, дай линк за да го обсъдим. Нали искаш помощ. Цитирай
Recommended Posts