maringtr Публикувано Октомври 21, 2006 Share Публикувано Октомври 21, 2006 Има ли някакви евтини варианти за озвучаване/записване на барабани - това ще рече евтини микрофони, които не са непременно предназначени само за чинели, каса, томове и т.н. Нека всеки сподели опита си ако е записвал барабани с по-нисък бюджет... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Октомври 21, 2006 Share Отговорено Октомври 21, 2006 (Редактирано) ако барабанистът, барабаните и помещението са добри можеш да минеш с един руум микрофон и толкоз...неа майтап все пак зависи дали е "запис" или "демо" Редактирано Октомври 21, 2006 от Katsko Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Октомври 22, 2006 Share Отговорено Октомври 22, 2006 аз се сещам един не особено скъп вариант - в студио Със сигурност записа на цял албум ще ти излезе по-ефтино от ефтината техника, която можеш да купиш за тези пари Е, друг е въпроса ако си решил ти да правиш студио... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Октомври 22, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 22, 2006 Аз бях решил да си правя, но ми е ясно колко още пари трябва да набутам за да изкарам саунда, който искам... Затова се примирявам с по-лошо качество на звука, но все пак някакво качество... Конкретно в момента барабаните ми трябват само за 1 парче, защото ми писна от семплирани барабани, а парчето си го правим за кеф и не ми се ще да се влиза в студио само заради барабаните. Не знам. Това за руум микрофона ще го пробвам, трябва да е кондензаторен нали? Иначе и за студиото мога да помисля, ако не стане в домашните условия... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Октомври 22, 2006 Share Отговорено Октомври 22, 2006 Кой каза, че трябва да е кондензаторен? Щом говорим за ограничен бюджет 2 динамични (прилични) микрофона ще ти свършат работа. А за "барабани в къщно студио"....не ми се мисли каква звукоизолация трябва да правиш, освен ако не си в самостоятелна къща... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Октомври 22, 2006 Share Отговорено Октомври 22, 2006 Запиши ги с кви да е микрофони, но на отделни писти и после използвай Drumagog на всеки канал - това е евтин начин за получаване на оптимално качество. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Октомври 22, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 22, 2006 Мисля си какво ще стане ако направя примерно няколко записа, като при всеки миквам различен барабан... Е вярно барабаниста ще трябва да изсвири всичко 6-7 пъти, но дали няма резултата да е по-добър? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icho7ryches Отговорено Октомври 22, 2006 Share Отговорено Октомври 22, 2006 (Редактирано) според мен това не е особено добър вариант, освен ако барабаниста не е супер добър и да изсвири всичко 1:1 и то цели 6-7 пъти... :think: Все си мисля, че тук-там може да заклати малко (и то на различни моменти при отделните записи) и като цяло има опастност да се получат леки (но доловими) разминавания в барабаните. П.П. Всъщност що наистина не провериш в студио (или достатъчно добре оборудвана репетиционна) колко ще ти вземат за запис на 1 парче на барабани... В Президент студио мисля, че добре озвучаваха тъпаните... а заплащането май си е същото като при обикновена репетиция (5-6 лв.)... освен ако аз не се бъркам нещо. Редактирано Октомври 22, 2006 от icho7ryches Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Октомври 22, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 22, 2006 Хммм да и ти си прав :think: Може и да пробваме в президент, лошото е че цялата продукция я правим по Интернет, и барабаните смятаме да ги оставим за най-накрая та ще видим... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Октомври 22, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 22, 2006 Попрочетох това-онова в Интернет, стигнах до заключение, че самата акустика на помещението ще създаде допълнителни проблеми. Притеснява ме, че стените ревербират твърде много, и буустват ниските, чудя се дали ако така да се кажа обградя барабаните с един параван от тежки завеси или подобен "материал" ще постигна по-добър звук при запис. Също така от различните статии, които прочетох стигам до заключение, че мога да постигна желания звук с помощта на 2 кондензаторни (разположени над сета) и 2 динамични микрофона. (1 за касата и 1 за соло барабанчето) Разполагам с 2 динамични микрофона, и смятам за целта да наема отнякъде 2 кондензаторни за записите (нека ако някой дава под наем ми пиши на лично). Ами това е ще се радвам на още коментари, да видим дали съм стигнал до правилни заключения. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Октомври 22, 2006 Share Отговорено Октомври 22, 2006 Мисля си какво ще стане ако направя примерно няколко записа, като при всеки миквам различен барабан... Е вярно барабаниста ще трябва да изсвири всичко 6-7 пъти, но дали няма резултата да е по-добър? копеле, ти си робовладелец Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Октомври 22, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 22, 2006 (Редактирано) Абе той момчето му се свири и е издръжлив, вие не го мислете Сериозно, Кацко, ще се радвам да чуя мнението ти за по-горния ми пост... Редактирано Октомври 22, 2006 от dark Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Октомври 23, 2006 Share Отговорено Октомври 23, 2006 Не е ли най добрият варият като цена, да посъбереш от разни друшки, по качествени микрофончета , от друго приателче взимаш пулт и готово после в кръчмата каса бира и всичко ти излиза колкото каса бира Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aladin Отговорено Октомври 23, 2006 Share Отговорено Октомври 23, 2006 (Редактирано) dark това с барабаниста може да стане само ако барабните са ти нотирани както и на вси4ки останали в групата, и вси4ки мо тамо изпълняват написаното А барабниста ти трябва да е на ниво Стоян Янкулов зад може от раз да направи това което си намислил! Редактирано Октомври 23, 2006 от aladin Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Октомври 23, 2006 Share Отговорено Октомври 23, 2006 (Редактирано) Абе той момчето му се свири и е издръжлив, вие не го мислете Сериозно, Кацко, ще се радвам да чуя мнението ти за по-горния ми пост... ми честно казано не мисля че така става... да оставим настрана че е трудно да се изсвири 2 пъти съвсем едно и също, да оставим настрана времето което ще отнеме , а е задължително тва да е в един ден за да носят барабаните същото "настроение", но не ми е ясно как ще се справиш с прослушването от останалия сет, трябва ползваш доста компресия, вероятно ще се налага да "рисуваш" барабани и удари там където ги няма да редактираш и т.н. тъй като и на добри барабанисти се "реди".в общи линии тотално неосъществимо като искане за добър краен резултат... ако барабанистът е добър или поне си знае парчето исвири с някаква прилична динамика наистина може да ти стигнат 1-2 микрофона,зависи качеството което гониш... друго - вярвай ми записи като за демо стават с почти всякакви микрофони, демек спокойно можеш да ползваш като примерен вариант 3 динамични - 1 за каса и 2 за стерео овърхеди като казваш на барабаниста да млати яко барабанче и томове и да не се изсилва с чинели..примерно де. варианти много а и други могат да ти дадат по-добър съвет от мен..препоръчвам ти да видиш с какво разполагаш като техника - барабани, помещение и микрофони и след това да питаш с конкретната апаратура какво горе-долу може да се постигне :read: Редактирано Октомври 23, 2006 от Katsko Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts