Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за електро-акустична китара до 1000 лв.


Sparrowz

Recommended Posts

Тимо е твоя човек! Той е човека на електроакустичните китари.  Обикалял е магазини, пробвал е много китари. Препоръчвам го!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Тук се е развил баш дебат :)

 

Нямам абсолютно никакво намерение да убеждавам никой в нищо, нито да доказвам нещо.

Exotic wood серията съм я тествал лично и мнението ми е от първа ръка, както и за другата изцяло "solid wood" китара на Ibanez.

 

EW не са лоши китари, но просто другата ми харесва повече - какво да направя сега? Такъв е живота.

 

Иначе, в този ценови клас и при поръчка по интернет, се надяваме на добрия качествен контрол на производителя и подредбата на звездите в момента на производството, поръчката и късмета на този, който взима конкретната бройка от склада, за да я изпрати и още няколко десетки фактора :)

 

Aз бих направил един тур до София, да изпробвам, все пак доста същественото количество налични китари по магазините и да си избера една от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших в крайна сметка да си изкарам част от отпуска в София с приятели и да обиколя няколко музикални магазина. Това обаче означава да се позабавя малко с покупката, но може би за добро. Благодаря за отговорите и препоръките, най-малкото ми дадоха насока за търсене.

 

От чисто любопитство - в София има ли физически магазини, които да продават Taylor, Martin, марките на Godin (най-вече Seagull)? За последните намерих само един физически (Камертони там надценката е жестока. Като и в bad_link има няколко модела Martin. Друго обаче не намирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Taylor, последно като гледах (някой да каже ако е виждал някъде), нямаше, но китарките им са супер.

 

Така и така ще си в София, виж няколко модела на Takamine, също имат доста добри модели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен Камертон , който внася Годин марките, всички останали марки споменати от теб нямат физически представител в България.Taylor i Martin  са много хубави китари , само че инвестицията в подобен род инструменти задължава към определен афинитет към акустичния звук. Бюджетът е 1000 лева, който почти автоматично изключват тези марки от класацията. Ибанец - въпрос на вкус, аз имам акустичен Ибанец нисък клас от 94та година, който ми звучи (на мен) добре, в момента това което има в МЦИ, в това число  и безсмислен модел с вграден хорус, не ме грабват. Въпрос на вкус.

 

От акустичен усилвател ИМА нужда, наистина ли някой ще опита да включи акустична китара в Маршал JCM???? Има вариант на закупуване само на качествен предусилвател или ДИ бокс, но  той би излязъл на цената на усилвател рода на Фишман loudbox mini..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както пише във един форум по повод тази снимка :))) I believe that photo was taken at the "Beat It" sessions, just prior to when he stripped off the guitar finish, painted stripes on it and Floyd Rose-ed the bridge..:))))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.