Jump to content
Българският форум за музиканти

Sparrowz

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Sparrowz

  1. Реших в крайна сметка да си изкарам част от отпуска в София с приятели и да обиколя няколко музикални магазина. Това обаче означава да се позабавя малко с покупката, но може би за добро. Благодаря за отговорите и препоръките, най-малкото ми дадоха насока за търсене. От чисто любопитство - в София има ли физически магазини, които да продават Taylor, Martin, марките на Godin (най-вече Seagull)? За последните намерих само един физически (Камертони там надценката е жестока. Като и в bad_link има няколко модела Martin. Друго обаче не намирам.
  2. Ако такъв адаптер е наистина удачен вариант, мога да си взема китара без електроника за тази цена, а да спестя на по-късен етап пари за адаптер. Просто съм останал с впечатлението, че за да е добър звука, трябва да има монтирана електроника. Моят опит куца точно в частта с електрониката, та стигнах до решението да потърся помощ. Но ако без електрониката за 1000 лв мога да взема по-качествена китара, към която да се добави електроника без да я "развалям" на по-късен етап, то със сигурност ще направя нещо такова. Ако може да ми дадете конкретни примери за производители на такава "външна" електроника, много ще съм благодарен.
  3. Здравейте. Знам, че такива теми не са много препоръчителни, но в случая наистина имам нужда от известна помощ. Та да кажа няколко неща първо: 1. Специфичен звук на китарата толкова не ме интересува. Причината е, че ще се свирят много и различни неща, може би ще преобладава pop rock и подобни, но не се ограничавам с това. Трябва ми да е добре направена и издръжлива китара, а си мисля, че до 1000 лв такава може да се намери. 2. Искам да е електро-акустична "по заводски", защото не мисля да "обезобразявам" непредвидена за това китара като й слагам допълнително пиезо. Да не говорим, че имам известен проблем с доверието към музикалните сервизи в Пловдив. 3. Не ме интересува дали е чисто нова или втора ръка, стига да е добра китара, с добра електроника. 4. Електрониката ми трябва за свирене в зали, а с микрофони установих, че не постигам същия ефект както с електро-акустични китари, заети от приятели. 5. За предпочитане е Cutaway, но не е решаващ фактор. Ориентирал съм се към Epiphone Masterbilt DR500MCE, като преди това гледах Epiphone Dave Navarro Signature, но ми се струва, че качеството на последната е с 200-300 лева под цената й, а не мога да я видя някъде от първа ръка, така че отпада като избор. Като гледах eSonic 2 ми хареса като електроника, но на доста лоши мнения се начетох (имаше и много добри, но лошите ми се набиват на очи винаги). От друга страна за самата китара Masterbilt отзивите уж са добри. Имам известен опит със Seagull и ако имах възможност бих си взел такава, но нещо в България ги няма. Намерих само една електро-акустична Seagull S6, ама малко извън бюджета ми е. Иначе и Godin ми харесват, но пак - парите са въпроса. Разходих се малко из магазини в Пловдив, но така и не намерих нещо подходящо. Общо взето видях неща до 700 лева и от 1300 нагоре. Хареса ми една Yamaha, но с тях нямам никакъв опит в китарите, а съм свирил на Epiphone Texan и ми допада доста (затова и така съм се ориентирал към Epiphone). Преди време ми се мяркаха Алварез китари на по-разумни цени, но нещо не намирам в момента. Имам доста лош опит с Hohner, някак си не ми се иска да им давам повече шанс, но ако има нещо гарантирано добро, бих се замислил. Та въпросът ми е дали да си взема Epiphone-a или може да ми препоръчате нещо в този ценови клас, което да е по-добро качество. Поръчката ще е по интернет така или иначе. Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.