Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за покупка на ел. китара


EL_Ringlas

Recommended Posts

Поредната такава тема :) ама няма как и на нас нуубовете некой трябва да ни удари по едно рамо :killyou:... Та след като не намерих отговора в др теми пиша направо. Въведение: Значи свиря от 8-9 месеца на кухарка и ся искам да си зема ел. китара - по ме кефи некакси. Изложение: Та ходих и в двата магазина в благоевгград (в смисла от блг съм си) та в единия - Икономов(които както сигурно знаете внася ебанец) та там пича ми предложи китара на гореспоменатата марка май от грг серията(не запомних), която уж била на супер оферта, била правена за мене и некви подобни мазнотии :) -347 лв. И горе долу удобна беше, ма мен не ме кефи да дранча мн жици нещо по софт ше свиря джазчета, блузчета, класика е и без жици нема да мине, ма...Та чудя се за тоя ибанез(иначе е хубава китара).

А в другия магазин (който внася стагг (и казаха че зареждали цяла БГ пък колко е вярно нз) и се води няква музикална къща едищо-си) ми предложиха някакъв стагг за 260 лв. които звучеше добре ма не ме впечатли особено.Та на тръгване продавача ми вика (щот в магазина бяха изложени само 5-6 китари(ел. де) и го питах а др има ли): "ооо ние в склада имаме мн китари, ама ти ела с парите и ше видим кво ше праим" :think: ;););)

Заключение: Та сега тея дни мислех да скокна до голямата софия и да се разтарся там (райзинг форса, джаз-шопа и там др. магазини ше обиколя), та моляви ;) за съвет - да ми препорачате нещо което си струва парите - имам окло ... :think: ... абе до 500 лв. Та ако ви хрумне нещо... А и за кубета да ви питам, попринцип кои са най-добри и как е по-добре да има вградени ефекти или не... и некви еи такива квот ви хрумне. мерсимерсимерсимерси*10000 предварително :):););)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш варианти - при Пепи Славов в Джаза има за тези пари неща. Но по-добрият вариант е да изчакаш оферта от съфорумците, щото така поне спестяваш надценката и можеш да си я пробваш колкото искаш; не че при Пепи не можеш, ама в тези магазини така и не се научиха, че клиентът, независимо кви пари има, си е клиент и трябва да се ухажва.

 

500 лева... Избор богат. Ако искаш по-джаз неща, акустика, не си взимай фуул боди, т.е, плътен корпус, вземи си полуакустична, но те са по-скъпи... абе да има резонанс, та да можеш и да дрънчиш, освен да пънеш ефекти...

Мисля, че имаше неща за тази сума миналия път като бях при Славов. Ма ти питай, питай...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ский тва:

docc 

Пуснато: Oct 19 2006, 03:51 PM

2. Китара Epiphone The Dot

Китарата е в много добро състояние.

Цена: 500лв.

май това, ако е полуакустична, ти върши идеална работа.. Ма ти си виж бе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

К'ви са тия клонинги тука, беее??? :green:

 

Айбънеца според мен е по-удачния вариант от Стагг-а, ако става въпрос за избор между тия двете!

Иначе и аз поддържам идеята да си намериш нещо 2-ра ръка, защото за тия пари ще се сдобиеш с по-качествен инструмент. Купуването на 2-ра ръка китара си има предимствата. Това не е компютър или телефон! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм като теб, но със следните 2 мега важни проблема-нямам 500 лева,свиря с лява ръка. B) Няма значение де,пари ще събера някога, но има ли някъде свестни китари за лява ръка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има. Аз наскоро продадох един много сносен фактор, който ставаше за лява и за дясна ръка. Стаговете също ги има много такива. Просто рогата трябва да са ти симетрични, останалото не е проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зависи дали търсиш стандартен джаз звук или леко фюжънски..в момента в магазина до консерваторията има една много готина джазменска китара, от супер куча марка, Кариер, но звучи и се пипа много добре...ако ще си купуваш ибанец , виж евтините модели на арткор сериите,аз лично не ги харесвам, но знаеш ли..в този ценови клас уошбърните и епифоните са по добри..дали някой внася , не знам...епифона на док е добър вариант...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попринцип няма да задълбажам толкова в джаза. Идеята ми беше, че ще свиря по леки неща не толкова метъл... А иначе полуакустична китара не ми върши работа иксам да си зема некоя свясна дъска... Ще се поразтарся и в офертите тука и по софия и ще видя. мерси за саветите ина4е...

А и препорачаите ми някое кубе плз, значи трябва ми да е с два изхода/входа/или там каквото се водят за да мога да си включа и микрофон едновременно с китарата :singer::virtuoz::lol: ... А и как е по добре да е с вградени ефекти или ефектите отделно да ги зимам (щот дисторшън например задължително ше си взема - такъв някакъв по лек - въпреки че нема да опъвам жици си ме кефи)

ае :dance::jazzband::dance:

10х

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя Епифон, дето се предлага, ако имах парите и нуждата за 500 лв. веднага щях да го взема.

 

Не се плаши, че е полуакустичен, щото реално е една дъска със залепени отстрани кухини.

 

За сведение Алвин Лий и пича от новата нашумяла група Wolfmother, дето си бичат як хардрок със същия модел, ама Гибсън, са пример, че китарата става и за жица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=15569

 

5-те бленди са с доста различен звук и смятам тази китара става както за по-твърди неща, така и за джаз.грифа е удобен.....а бе ако си зарибен китарта е в софия и мойе да се пробва :jazzband:

иначе ако не си.....успех с търсенето! :virtuoz:

аиде и всичко най-весело!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.