Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Поредната такава тема :) ама няма как и на нас нуубовете некой трябва да ни удари по едно рамо :killyou:... Та след като не намерих отговора в др теми пиша направо. Въведение: Значи свиря от 8-9 месеца на кухарка и ся искам да си зема ел. китара - по ме кефи некакси. Изложение: Та ходих и в двата магазина в благоевгград (в смисла от блг съм си) та в единия - Икономов(които както сигурно знаете внася ебанец) та там пича ми предложи китара на гореспоменатата марка май от грг серията(не запомних), която уж била на супер оферта, била правена за мене и некви подобни мазнотии :) -347 лв. И горе долу удобна беше, ма мен не ме кефи да дранча мн жици нещо по софт ше свиря джазчета, блузчета, класика е и без жици нема да мине, ма...Та чудя се за тоя ибанез(иначе е хубава китара).

А в другия магазин (който внася стагг (и казаха че зареждали цяла БГ пък колко е вярно нз) и се води няква музикална къща едищо-си) ми предложиха някакъв стагг за 260 лв. които звучеше добре ма не ме впечатли особено.Та на тръгване продавача ми вика (щот в магазина бяха изложени само 5-6 китари(ел. де) и го питах а др има ли): "ооо ние в склада имаме мн китари, ама ти ела с парите и ше видим кво ше праим" :think: ;););)

Заключение: Та сега тея дни мислех да скокна до голямата софия и да се разтарся там (райзинг форса, джаз-шопа и там др. магазини ше обиколя), та моляви ;) за съвет - да ми препорачате нещо което си струва парите - имам окло ... :think: ... абе до 500 лв. Та ако ви хрумне нещо... А и за кубета да ви питам, попринцип кои са най-добри и как е по-добре да има вградени ефекти или не... и некви еи такива квот ви хрумне. мерсимерсимерсимерси*10000 предварително :):););)

Отговорено

Имаш варианти - при Пепи Славов в Джаза има за тези пари неща. Но по-добрият вариант е да изчакаш оферта от съфорумците, щото така поне спестяваш надценката и можеш да си я пробваш колкото искаш; не че при Пепи не можеш, ама в тези магазини така и не се научиха, че клиентът, независимо кви пари има, си е клиент и трябва да се ухажва.

500 лева... Избор богат. Ако искаш по-джаз неща, акустика, не си взимай фуул боди, т.е, плътен корпус, вземи си полуакустична, но те са по-скъпи... абе да има резонанс, та да можеш и да дрънчиш, освен да пънеш ефекти...

Мисля, че имаше неща за тази сума миналия път като бях при Славов. Ма ти питай, питай...

Отговорено

ский тва:

docc 

Пуснато: Oct 19 2006, 03:51 PM

2. Китара Epiphone The Dot

Китарата е в много добро състояние.

Цена: 500лв.

май това, ако е полуакустична, ти върши идеална работа.. Ма ти си виж бе.

Отговорено

К'ви са тия клонинги тука, беее??? :green:

Айбънеца според мен е по-удачния вариант от Стагг-а, ако става въпрос за избор между тия двете!

Иначе и аз поддържам идеята да си намериш нещо 2-ра ръка, защото за тия пари ще се сдобиеш с по-качествен инструмент. Купуването на 2-ра ръка китара си има предимствата. Това не е компютър или телефон! :)

Отговорено

И аз съм като теб, но със следните 2 мега важни проблема-нямам 500 лева,свиря с лява ръка. B) Няма значение де,пари ще събера някога, но има ли някъде свестни китари за лява ръка?

Отговорено

Има. Аз наскоро продадох един много сносен фактор, който ставаше за лява и за дясна ръка. Стаговете също ги има много такива. Просто рогата трябва да са ти симетрични, останалото не е проблем.

Отговорено

зависи дали търсиш стандартен джаз звук или леко фюжънски..в момента в магазина до консерваторията има една много готина джазменска китара, от супер куча марка, Кариер, но звучи и се пипа много добре...ако ще си купуваш ибанец , виж евтините модели на арткор сериите,аз лично не ги харесвам, но знаеш ли..в този ценови клас уошбърните и епифоните са по добри..дали някой внася , не знам...епифона на док е добър вариант...

Отговорено

Попринцип няма да задълбажам толкова в джаза. Идеята ми беше, че ще свиря по леки неща не толкова метъл... А иначе полуакустична китара не ми върши работа иксам да си зема некоя свясна дъска... Ще се поразтарся и в офертите тука и по софия и ще видя. мерси за саветите ина4е...

А и препорачаите ми някое кубе плз, значи трябва ми да е с два изхода/входа/или там каквото се водят за да мога да си включа и микрофон едновременно с китарата :singer::virtuoz::lol: ... А и как е по добре да е с вградени ефекти или ефектите отделно да ги зимам (щот дисторшън например задължително ше си взема - такъв някакъв по лек - въпреки че нема да опъвам жици си ме кефи)

ае :dance::jazzband::dance:

10х

Отговорено

Тоя Епифон, дето се предлага, ако имах парите и нуждата за 500 лв. веднага щях да го взема.

Не се плаши, че е полуакустичен, щото реално е една дъска със залепени отстрани кухини.

За сведение Алвин Лий и пича от новата нашумяла група Wolfmother, дето си бичат як хардрок със същия модел, ама Гибсън, са пример, че китарата става и за жица.

Отговорено

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=15569

5-те бленди са с доста различен звук и смятам тази китара става както за по-твърди неща, така и за джаз.грифа е удобен.....а бе ако си зарибен китарта е в софия и мойе да се пробва :jazzband:

иначе ако не си.....успех с търсенето! :virtuoz:

аиде и всичко най-весело!