Pinky Публикувано Октомври 18, 2006 Публикувано Октомври 18, 2006 Искам да ви върна във времената, в които всеки от вас е правил първите си стъпки като басист. Нали знаете, винаги началото е малко неосъзнато, почва се уж от "ей-така", да видиме дали ще мога да правя рифа на Iron Man-а или Smoke On The Water, и по някое време изсвирваш успешно една песен и осъзнаваш: "Брей... Аз СВИРЯ на БАС. Аз съм БАСИСТ." Въпросът ми е: Коя песен ви накара да осъзнаете, че сте станали бас-китаристи - не добри, а по принцип. Коя изсвирена песен ви накара да си кажете "Хм, май ще стане басист от мене" - нещо като "Жребият е хвърлен", един вид Моите са две, които научих паралелно и ги изсвирих една след друга: System Of A Down - Aerials, и Pink Floyd - Breathe. PS: Година и половина по-късно наистина получих доказателство, че не всичко е било изгубено време, а наистина съм се понаучил - изсвирването на 21st Century Schizoid Man на Кинг Кримсън Цитирай
badhabittt Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 RHCP - Californication RHCP - Otherside RHCP - By the way и май някъв pennywise беше Цитирай
разбойник Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 "Вкусът на времето" на Щурците. Свирех на бас от 2 седмици и един приятел контрабасист ми помогна да я извадя. Леле, колко горд бях че я свиря . . . . Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 Песента която от години се кефя и до сега не мога да кажа, че е знам супер добре, макар че мога да е свиря доста добре е aeroplane .. Вий знаете на коя банда А give it away е песента която страшно много ме кефи да свиря Друга голяма песен е ytse jam.. Дори и по концерти сме е свирили. Е тогава се кефих толкова на себе си, че чак си виках ООооо йеее ауу кадърна съъм... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 It Don't Mean A Thing If It Ain't Got That Swing Цитирай
Templar-Knight Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 Мисля, че първата песен, която ме накара да се почувствам като исктински свирещ басист беше на Childen of Bodom - Bed Of Razors Цитирай
Zlatyio Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 Offspring - Gone Away Offspring - Self Esteem Offspring - I choose Ми какво да кажа Офспринг са ми първата и все още любимата група Цитирай
Demiurg Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 А при мен въпросния момент е с едно парче на Инкогнито. По онова време, общо взето се оправях с баса, свирех де- що рок и метал парчета се правят по клубовете, и един ден от тогавашната група ми връчват касетка с новите кавъри, за следващата репетиция да са готови ! И като чух въпросното парче, просто маса време не можах да разбера какво свири оня !!!! Пълен мат !!! Нито е бързо свиренето, нито има тичане по грифа... просто нямаше 1 чист тон !!! Само пинизи, бендове, мъртви ноти.... кошмар !!!! Слушал съм го няколко денонощия само да разбера какво свири, че да почна да го вадя. А като го свирех се чувствах като Бог !!!! - А сега разбирам, че не е нищо особено... Цитирай
fracture Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 Пък при мене, в интерест на истината - нито едно парче. Аз просто си дрънках на бас, без да имам самочувствието че съм басист. А пък то (самочувствието), дойде когато единия от китаристите на бандата с която забивах, ме представи на една мадама, като каза: "Това ни е басиста", бре да му се не види, тогава нещо ме жегна, аз съм басиста и никой друг ... Та такива истории. Цитирай
fragile Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 защо ли не знам нито един кавър... и не съм осъзнат басист въпреки че в повечето групи където съм свирил или свиря се изявявам като такъв... Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 (Редактирано) Wise Man (Uriah heep) Редактирано Октомври 20, 2006 от RockoBG Цитирай
Overkill Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 Stratovarius - Speed Of Light Цитирай
AorA_Bass Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 Judas Priest - Breaking the Low Nirvana - Smels like teen spirit Цитирай
Recommended Posts