Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

@Yiwigi: Aко не представлява проблем, може ли да качиш този VST на Yamaha някъде? Да го пробвам. :godbless:

P.S.: @ecmjazz: А за семплирането и неоспоримите резултати от него - че е факт, факт е, думата ми бе за синтезирането. Тъй де... :happy:

Редактирано от Stone
  • Отговори 65
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
@Yiwigi: Aко не представлява проблем, може ли да качиш този VST на Yamaha някъде? Да го пробвам. :godbless:

Сиидвам го в twins-a! От там може да го дръпнеш...

Yamaha S-YXG50.rar се казва :happy:

Отговорено

Абе можеш ли да ме светнеш за тая Яамаха - аз го бях пробвал преди време ама не разбрах как се ползва - като другите ВСТ-та или? И какво точно представлява?

Отговорено

Ами аз съвсем отскоро се занимавам с ВСТ-та, но... Това го намерих в туинс-а и реших да си го дръпна! Представлява акустично пиано, голямо е 5 Мб и поне при мен дава по-голяма динамика от колкото Гранд-а :godbless: Инсталира се и се пуска съвсем нормално, поне при мен е така! Като звук не е лошо, обаче отстъпва на Гранд-а :happy:

Пробвайте и кажете какво мислите и вие...

Отговорено
А за колегите, които имаха претенции за глухото звучене - на всяка цена чуйте и останалите композиции!

@ecmjazz аз още вчера чух и другите парчета! изобщо не оспорвам че са страхотни и мисля че вече го казах. изключително приятни са и повярвайте ми снощи като ги слушах бях тотално блокирал от работа, но докато ги слушах успяха да ме отпуснат и ми доставиха страхотно удоволствие!!! наистина БРАВО!

:D:curse::happy:

но... това че ми звучат глухо във всички регистри повярвай ми сигурен съм не е защотото съм знаел че не е истински инструмент!!! като изключим това много трудно някой би могъл да каже 100% че не е истинско пиано!

естествено този глух(за мен звук) може без проблеми да се постигне и при запис на истинско пиано или роял... :D:rolleyes::D

лека вечер

:curse:

Отговорено

Абе това Yamaha S-YXG50 не е ли в същност GM synth? Аз навремето го мъчих да го пусна ама имах проблем и затова сега питах. А дори и да е само пиано, то не би могло да се сравнява със The Grand поради следната проста сметка, която мисля, че вече някъде тук я пусках:

Да речем, че имаш мулти-семплирано пиано - 88 клавиша по 10 велосити лейъра и по още един вариант за състейн. Нека всяко семпълче е средно около 1 Мб. Сметката дава: 88х10х2х1 = приблизително 1,6 ГБ (горе-долу толкова е Дъ Гранд - 3 цд-та..). Нали се сещаш, че каквато и компресия да има, не може да се побере в 5 МБ, което значи, че е силно орязано и няма как да е по-добро от Дъ Гранд. Има там в Туинса разни други - четох (даже май беше тука някъде..) за The Old Lady - Steinway, че било много добро. Ако някой може да го сравни с Дъ Гранд ще ми е интересно мнението му.

• 3 weeks later...
Отговорено
Интересно ми е какво мислят нашите клавиристи за тази марка синтезатори.А и не сте я споменавали досега.Кажето си мнението,някой пипал ли е такова чудо,притежава ли,кви пари са...такива работи.

Все пак Ричард Райт от Пинк Флойд Свири с тази марка,така както и Джордан Ръдес от Дрийм Тиатър..зна4и не са шега работа.А и просто и на мен ми е интересно :) .

Та така,кажете си мнението.. :)

Аз свиря с Kurzweil!!!

И не бих предпочел друг клавир!!!

На няколко места във форума писах,

че "Kurzweil" е фирмата,а всичко останало

е компромис!!!

А повярвайте ми,че на никого

"Kurzweil",не плаща просто да свири с тях!!!

"Kurzweil" им плаща за да не закриват надписите

на "Kurzweil"!

A иначе "Kurzweil" сам говори за себе си

и не се нуждае от реклама!

:guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar:

Отговорено (Редактирано)

не мога да кажа,че к*рдзвер са най-добрите или на-любимите ми синтове,но определено мога да кажа същото за YAMAHA.това,че ти имаш такъв синт-ок.то от там и поговорката-мойто гардже си е най-убаво.не харесвам хора,които си налагат мнението и определено бих казал,че не зависимо какъв инструмент имаш,ако не можеш да свириш.... :)

Редактирано от Topsun
Отговорено
не мога да кажа,че к*рдзвер са най-добрите или на-любимите ми синтове,но определено мога да кажа същото за YAMAHA.това,че ти имаш такъв синт-ок.то от там и поговорката-мойто гардже си е най-убаво.не харесвам хора,които си налагат мнението и определено бих казал,че не зависимо какъв инструмент имаш,ако не можеш да свириш.... :beer:

Казвам го като човек който се занимава с продажба на Музикални Инструменти!!!

Познавам и Yamaha и това не ме спира да го напиша пак!

Имал съм и Motiff и Triton Studio,познавам и Fantom!!!

Точно за това свиря с "Kurzweil"!!!

И не си налагам мнението!

Парите са си ваши и купувайте каквото искате!

Отговорено
не мога да кажа,че к*рдзвер са най-добрите или на-любимите ми синтове,но определено мога да кажа същото за YAMAHA.това,че ти имаш такъв синт-ок.то от там и поговорката-мойто гардже си е най-убаво.не харесвам хора,които си налагат мнението и определено бих казал,че не зависимо какъв инструмент имаш,ако не можеш да свириш.... :godbless:

Казвам го като човек който се занимава с продажба на Музикални Инструменти!!!

Познавам и Yamaha и това не ме спира да го напиша пак!

Имал съм и Motiff и Triton Studio,познавам и Fantom!!!

Точно за това свиря с "Kurzweil"!!!

И не си налагам мнението!

Парите са си ваши и купувайте каквото искате!

без да се обиждаш наистина прозвуча като че ли си налагаш мнението, но няма значение.

въпроса е че всеки предпочита това което му върши най-добра работа в музиката с която се занимава.

на мен примерно ALESIS-а с който свиря ми е много удобен, но пък искам и някакъв клавир с тежка клавиатура...

и аз съм пристрастен към Курцвейл-а но засега нямам пари, за да си купя...

Отговорено
станахме двама с Alesis-и.какъв е твоя?моя е Alesis quadra sinth+piano :P

моя е Alesis QS6

страшно съм доволен от него.

едно време след като го видях за пръв път и го пробвах, го сънувах една седмица преди да го купим с баща ми! ... след това пък поне един месец почти не излязох... :ph34r:

иначе имам и Korg M1(но не му работи батерията), който ползвам за MIDI клавиатура към Alesis-а, така че може да се каже че използвам 2 Alesis-а.

;);):lol:

и една Yamaha(не мога да се сетя в момента модела)-MIDI клавиатура, която по-принцип ползвам за компютъра, но понякога я ползвам вместо Korg-а към Alesis-а, защото тя си е MIDI клавиатура и си има някои доста удобни функции.

@Topsun а ти доволен ли си от твоя? на мен много ми харесва.

Отговорено
"Късите Вълни", или нещо за Kurzweil

Не е ли това заглавието на темата? :P

Аха се зарадвах че някой е писал, и то бая, а то - Ямахи, Алезиси, VST-та и кво ли още не, а Курцвайл - лични впечатления - нанайци феродо - в първите 4-5 поста само..А! Пардон, споменато е името в още един пост, и един негов цитат! B) Макар че не е казано защо наситина е толкова по-добър от другите(Не се заяждам, а просто констатирам)

@Yuwigi - 10х, че е споменал от рано, че отговорите изобщо не е са по темата, макар отадвна и незабелязано.

Радвам се че като съм създал темата съм събудил животеца тук - с един спор с добър край,мисля( "В спора се ражда истината", нали?! ;) ), но някак щеше да е по добре всичко да беше мааалко повече по истинската тема...