b-boy-kesh Публикувано Април 27, 2014 Публикувано Април 27, 2014 Здравейте,Реших да си направя звукозаписно стдио в къщи, но ми трябва съвет как по-добре да стане.Микрофон и Монитори мисля да са Scarlett Studio Bundle и KRK Rockit 6Стаята иглежда по този начин: Централна и дясна стена: http://tinypic.com/r/35it8ao/8Задна и Лява стена: http://tinypic.com/r/11t91n4/8Таван: http://i58.tinypic.com/12190fo.jpgКато за двата прозореца мисля да сложа 2 пердета.Въпроса ми е къде трябва да разположа компютъра и останалата конфигурация и как най-добре да третирам стаята за да няма акустика.Размерите са приблизително Лява и Дясна стена около 4М , Централна и Задна 2,5-3М и до Тавана са 2,8-3М. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 (Редактирано) ...как най-добре да третирам стаята за да няма акустика. Ей това не ми е ясно. Би ли го обяснил? Редактирано Април 27, 2014 от Parni_Valjak Цитирай
blr Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 По снимка няма как да се даде конкретен съвет. Ако искаш нещата да станат както трябва, ще ти е нужен специалист, който да поработи на място. Имай предвид, че тези неща съвсем не са евтини, а импровизираните решения не вършат добра работа. Можеш да започнеш със завеси по прозорците и един по-дебел килим за пода. Оттам нататък вече решението е специфично и си изисква мерене и проектиране. Цитирай
b-boy-kesh Отговорено Април 27, 2014 Автор Отговорено Април 27, 2014 За пода и прозорците е ясно , но като цяло къде ще е по-добре да разположа компютъра и мониторите на чистата стена тоест "задната" или тази която е "централна" с завеса. Защото до колкото прочетох из форума и гуугъл и т.н. е по-добре да се разположи на по малката стена за да може да се центрира звука. Не знам не съм запознат и се надявам да не пиша глупости, затова и търся съвет Цитирай
VSTi Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 Auralex Acoustics Roominators има и други предложения, но тук картинката е доста ясна. НА практика, в домашни условия всичко си е "домашно" ..... така че, първо си определи бюджета, после си намери личното удобство ( и на хората с които живееш) , след това наслагай всичко, цъкай, чети, прави продукция , и чак след това мисли за акустично третиране. В 90% от случаите няма особена разлика с и без "акустично" (нискобюджетно, самоделно) третиране. успех! 4 Цитирай
blr Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 Разположи го така, че мониторите да са на около метър от стената и ъглите Цитирай
b-boy-kesh Отговорено Април 27, 2014 Автор Отговорено Април 27, 2014 (Редактирано) Тавана ще трябва ли да го изравнявам тъй като е с тези греди от снимката ? Ако се сложи мокет на пода няма ли да е по-добре от килим ? А относно бюджета към 200-300Евро за всичко относно изолацията. Редактирано Април 27, 2014 от b-boy-kesh Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 Едвам се сдържам, честно! За подобни случаи има специална тема: Що е то форум и има ли той почва у нас? 1 Цитирай
jabs Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 (Редактирано) Как си с английския? Не питам, за да се заяждам. Ако четеш свободно, мога да ти пратя малко литература, както и някои полезни линкове. Ако очакваш тук да получиш проект, остойностяване и разбита сметка на материалите, няма да стане. Защото ти липсват базовите познания дори за да си формулираш въпросите и оттам съдбата на темата ти е да стане обект на майтапи... Ако обаче наистина имаш желание и ти се занимава, мисля че доста хора ще ти помогнат с насоки какво и къде да четеш, за да получиш някакви основни познания. После мислиш, малко смяташ и предлагаш някакво решение на база наученото. Сигурен съм, че ще има добронамерени коментари и насоки. Във форума има много хора които са на много високо ниво в тая материя. За да не съм голословен, и за да почнеш от някъде, напиши в гугъл "john sayers" и виж какво ще излезе като резултат. Редактирано Април 27, 2014 от jabs 1 Цитирай
Old Times Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 За да няма акустика в стаята, на прозорците се увесват юргани, а пода се застила със стари дюшеци. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 Ох... Акустиката не е нещо което може да го има или няма... Моля ви, мислете преди да пишете.. 1 Цитирай
Old Times Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 Може, може. Ако стаята се натъпче освен с дюшеци и юргани, и стари вестници на вързопи, дрехи в кашони, да те питам къде ша я денеш акустиката. Не ми се сърди, Валяк, найш ли колко мислих, преди да го напиша тва... М-) Цитирай
blr Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 Единственият начин да се премахне акустиката на всяко пространство е в него да се създаде вакуум. Цитирай
misterj Отговорено Април 27, 2014 Отговорено Април 27, 2014 (Редактирано) Аз да дам един може би смислен отговор. Не се занимавай с акустика, ами си купи що горе добри слушалки и се научи да миксираш на тях. Това е може би най-евтиния ти вариант за посочения бюджет. Редактирано Април 27, 2014 от misterj 2 Цитирай
Recommended Posts