Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за китара... отново


kontrol

Recommended Posts

Здравейте!

От няколко месеца се уча да свиря. Горе-долу, получава се въпреки острата липса на време. За начало се сдобих с http://www.schnappen4u.de/47444/tourgear-by-yamaha-tg-121-u-blpack-e-gitarren-komplettset-fuer-15900-e/

Преди седмица смених усилвателя с Mustang II ---> http://rockshock.eu/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8/Fender%20MUSTANG%20II-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B8.html

Сега ми се отваря възможност да продам китарата, като мога да добавя още около 200 - 250 лв. и да събера бюджет от около 450 лв. за нова. Чудя се дали си струва, и по - скоро какво може да се вземе за сума от 450 лв.

Ако можете - помагайте :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма смисъл, брадъре. За 450 лв може ще успееш да намериш по-добра китара втора ръка, но нова се съмнявам. Тия Ямахи не са лоши, фендърчето също е гот за начинаещ. А и щом свириш от няколко месеца, гарантирам, че няма да намериш разлика между сегашната си китара и малко по-добра. Ако искаш по-добро усещане, занеси я на лютиер да ти направи един хубав сетъп. Свири известно време така, ако се зарибиш, по-нататък отдели повече парички за по-висок клас. За момента не мисля, че няма смисъл упражнението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^+1

Сред първите сто обяви в базара, има поне десет китари които са в рамките на предложеният от теб бюджет, макар че за тебе все още ще е все тая.

По принцип, първите въпроси които трябва да си зададеш, а и да опиташ да им намериш отговори, са подробно описани и любнезно предоставени от G.Varbanov, ето в тази тема - Електрическа китара - Как да изберем (За начинаещи)

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна, че не знам с чии крака съм написал предното си мнение, но граматиката ми е под всякаква критика там. Sorry за което, но мисля, че се хваща цялостната идея :) Скивай и въпросната тема на Върбанов, дългичка е, но човекът много се е постарал, и има много полезни неща там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я да пробваме нещо различно в тази тема: Пробвай да изброиш първо нещата, които не харесваш в настоящата си китара, а след това изброй позитивните страни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Icarus, благодаря ! Това ми бе дилемата - има ли смисъл, като няма значение. :) Относно темите - да четох, но предпочитам мнения...

 

 

 

Благодаря и на другите включили се в темата !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мненията се изграждат само в твоята глава/виждане,реши си какво искаш и така,а и дърти кучета сменят китари,защото са им писнали и нямат база за колекция..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Често (даже доста често, особено за хобистите) смяната на китара и/или покупката на нова такава е продиктувана от предимно ирационални причини - вътрешен зор, дето се вика - често се опитваме да ги замаскираме с някакви рационални доводи, ама истината е друга ... Затова винаги трябва да дадеш възможност на разума да победи, ако може ... е, ако не успее да победи, тогава купуваш .... и така до 101 и обратно ....  :girl_cray2:

Редактирано от viksps
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто я смени с такава за 1000лв като за начало. В базара има китари за по 2000лв нови, които са обявени на 900-1000лв без забележки :>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се опитам, въпреки скромния си опит, да помогна на колегата с каквото мога. Преди година и нещо си купих от musicworld стартов пакет за начинаещи. Естествено целия гиър беше под всякаква критика, но това не ме отказа. След време се сдобих с друг усилвател (Роланд кубе 20XL, който свъщност се оказа много добра инвестиция). Казвам го по повод на това, че има сходство с твоя случай. Усещах, че китарката не ме удволетворява и понеже в нашия град няма голям избор на китари, започнах да чета (специално изчетох темата на господин Върбанов и там има много предложения за марки и избор на китара). В крайна сметка поръчах едно епифонче и наистина усетих разлика. За момента съм се поспрял с покупките, като само експериментирам. Моя съвет (като на начинаещ, към начинаещ) е пробвай да смениш струните. Аз се учидих, каква голяма разлика може да се постигне с това начинание. И не на последно място, да знаеш, какво точно търсиш и искаш. Говоря за стил, звучене и тнт. На мен лично, още ми е трудно да преценя какво точно искам. Има още доста хляб да изям, докато достигна нивото на някои съфорумници, но така е. Свиренето е нещо, което изисква много любов и време.

Дано съм ти бил полезен. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало е добре да споделиш,какво не ти харесва в твоята китара,после какво очакваш от китара за 450 лева,какво може да очакваш от китара за 1000 лева в твоя усиловател.В общи линии имаш неясни приоритети.Може да се окаже,че между твоята и бъдещата няма фрапиращи разлики в брум,шум,тяло,гриф,ключове,струни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За около 500лв. нова китара единствено Корт или Винтидж.Иначе усилвателя ти Fender Mustang II e много добър и със широко приложение.Даже е признат за най-добрия практис амп. :)

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_20642/f_360/Cort_M520_TAB.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23943/f_360/Cort_KX5_BKM.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_4300000/i_40485/Vintage_V6MFR.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_4300000/i_40484/Vintage_V52BS_Butterscotch.html

http://www.mmg-music.com/content/vintage-v100-afd-paradise

http://mmg-music.com/content/vintage-vs6

http://mmg-music.com/content/vintage-v100-bb

http://mmg-music.com/content/vintage-v100-cs

Някои китари са над бюджета ти.Но все пак са добри китари.Препоръчвам ти да купиш от магазин директно, а не онлайн.Намери някой твой приятел който е добър китарист и тествайте във магазина горепосочените китари (и не само) как се държат при свирене.По възможност на поне няколко различни усилвателя.Това е общо взето.Вече ако свириш метъл ще е по-добре със двойни адаптери да е китарата.За блус,джаз(без много изкривяване) вече няма значение какъв тип ще е.

Успех. :thumbs_up:

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Бюджетно краткосрочно решение. Аз лично като видя китара за 300лв с тремоло бридж настръхвам. Има няколко огромни теми по въпроса, прочети ги внимателно и ще си отговориш сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами провах http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_20642/f_360/Cort_M520_TAB.html , доста ми допадна. Мисля, че определено в тези пари за нов инструмент няма др. опция. Сега само някой да купи Yamaha-тa...:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.