Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет!
На някого да му се намира ей такава електрическа кремона:
http://forum.muzikant.org/topic/71224-%D1%84%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B1-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B8%D1%82a%D1%80%D0%B8/page-3 ????

Ако има такъв съфорумец ще го призова да ми направи схема на електрониката...Бъдете така добри! Очаквам ви! Поздраве!

Отговорено

При положение, че търси схема значи би следвало да може да я изпълни, следователно щом не е навързал нещата по някаква схема от нета държи да е в оригинален вид, а по принцим варианти много и все различни а дефакто всеки си има вкусове и според мен по-голяма глупост от "varitone" няма като изключим инплантирането на "дист" в самата китара, което си е мое мнение да не вземе да се почне с полемика тип тешкотоварни асвалто обработващи машини! :)

Дефакто при точен въпрос се иска точен отговор но ако няма баласт тоя форум е брак!

Отговорено

Мда, схемата беше недоразумение. Вземи си гибсънски превключвател на адаптерите и изпълни някоя от популярните схеми. В тази конфигурация можеш да сложиш 2 volume и общ tone потенциометър.

Още по-добър вариант е да монтираш превключвателя на оригиналното за Gibson SG място и да повториш схемата му.

Отговорено

Абе пичове... След като ви пиша тук - явно имам интернет ,а след като имам интернет - най-вероятно мога да правя същите работи като вас - отваряне на www.google.com - използване на търсачката ,откриване на що-годе подобни схеми .... НО ВЪПРОСА И ТЕМАТА БЕШЕ ЗА СХЕМА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КРЕМОНА!!!!!! С 5 степенния шибан ключ!  И поради тази причина бих ви помолил най-учтиво,който има подобна китара , да направи една схема и да я изпрати насам(ако не са правени модификации де...). Благодаря за отговорите все пак! Да сте живи и здрави още 100 пъти!

Отговорено

Не бих се наел, да вадя оригиналната схема, но можеш да го нарпавиш сам - с мултицет (на режим "диод")можеш да измериш конфигурациите, в които галетният превключвател комутира и след това да я начертаеш.

Вероятно прави същото, като гибсънска схема с 3-позиционен ключ, просто ползва галетен превключвател за целта (поради липса на друг) и конектор тип "петица".

Отговорено

Каква е била схемата на тази кремона би затруднила и агентите Скъли и Мълдър. Те Кремона не можеха точките на грифа да подредят в права линия - камо ли да повторят схемата - дори в един и същи модел. 

Отговорено

Имал съм такава Кремона. Беше втората ми ел. китара, но беше поръчкова, не стокова като тази. От 5-те позиции на ключа се ползваха 3, които превключваха 1, 1+2, 2. Беше първото нещо, което смених по нея. Затова те съветвам да не се занимаваш с тази галетка, ами да си купиш един Гибсънски суич. Има ги при Капъша и във Викиват, вероятно и другаде.

Схемата:

Галетката е двойна петпозиционна. Средните изводи (плъзгачите) са свързани заедно и отиват към тон-пота и жака. Адаптерите са свързани всеки към волюм-пот и после единият към 1 и 2 изводи на едната секция, другият на 2 и 3 на другата секция.

• 2 weeks later...
Отговорено

То офтопик,

ама не моем да разберем защо и на гибсън ес-джи и на телекастър стандард оригинално не ги връзват по 50-тарската схема а трябва да си играя с поялник да преместя едно кондензаторче от едното на другото краче на потенциометъра,та да не ми вкарва ниски /глъхне като сваля нивото..,доста хора,които свирят с драйв просто се намаляват от волюма за ритъм китарка.