bigjav Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 "като върха е перпендикулярен на струните" Много пъти съм го чувал това и така и не ми става ясно кво се има впредвид?!?! Перпендикулярно, как? Като се разглеждат струните като една плоскост и спрямо нея или като се следва дължината на струните и спрямо нея??? А са, де!?!?!?! Цитирай
ALBIREO Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Няма правилно - има удобно! Опитвайте се да свирите това което искате и си намерете най- удобната "поза" на перото в ръката ви. Виждал съм к'ви ли не луди захвати. Човек може да се научи как да държи перото (примерно със среден и кутре ) и да свири, ама не е необходимо. По- добре намерете най- подходящата позиция като експериментирате и после споделете как свирите вие Аз свиря по най- елементарния начин - палец и показалец като опирам кутрето в тялото на китарата и бича като луд. Позицията на перото ми спрямо струните се мени от около 45 градусов наклон спрямо равнина перпендикулярна на равнината на тялото на китарата, минава през 0 градусов наклон спрямо същата равнина (т.е. идва перпендикулярно на тялото на китарата) и достига до -45 градуса (т.е. от другата страна на тази равнина) според зависи какво искам да изсвиря. Отработил съм си въртеливи движения само на пръстите с които държа перото и ми е супер удобно (в началото не беше). Това е Надявам се да съм обяснил разбираемо как свиря Цитирай
Mephistopheles Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Перпендикулярно, как? Като се разглеждат струните като една плоскост и спрямо нея или като се следва дължината на струните и спрямо нея??? Ами малко ме обърка с тоя въпрос, щото за мене е едно и също дето го каза Перпендикулярно спрямо дължината на струната... Така мисля е правилно да се изразя :green: Цитирай
synchu Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Няма правилно - има удобно!Опитвайте се да свирите това което искате и си намерете най- удобната "поза" на перото в ръката ви. Виждал съм к'ви ли не луди захвати. Човек може да се научи как да държи перото (примерно със среден и кутре ) и да свири, ама не е необходимо. По- добре намерете най- подходящата позиция като експериментирате и после споделете как свирите вие Аз свиря по най- елементарния начин - палец и показалец като опирам кутрето в тялото на китарата и бича като луд. Позицията на перото ми спрямо струните се мени от около 45 градусов наклон спрямо равнина перпендикулярна на равнината на тялото на китарата, минава през 0 градусов наклон спрямо същата равнина (т.е. идва перпендикулярно на тялото на китарата) и достига до -45 градуса (т.е. от другата страна на тази равнина) според зависи какво искам да изсвиря. Отработил съм си въртеливи движения само на пръстите с които държа перото и ми е супер удобно (в началото не беше). Това е Надявам се да съм обяснил разбираемо как свиря Ей затва нищо не пиша по таз тема. Има некви препоръчителни похвати, но не и задължителни. Добре си го беше казал в първия параграф, ама що ти трябваше следващия направо не знам? К'фо значение има дали го държа перото под 45 gradusa*sin(23gradusa) спрямо равнината образувана от върха на потенциометъра, накъмто антената на комшията...Ако ти е удобно и свириш чисто къв е проблема? п.с. като цяло АХЕ темата е доста тъпа без да се засягаш Цитирай
ALBIREO Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Перпендикулярно спрямо равнината в която лежат струните. Една струна определя само равнина, която е перпендикулярна на нея (ако струната е опъната) или равнина, ако струната е овита около някакъв център ... абе може и други варианти да има, ама нз ... Ама се разбрахме - това е по- важното Цитирай
ALBIREO Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Добре си го беше казал в първия параграф, ама що ти трябваше следващия направо не знам? Ми за да кажа как свиря аз - без да го препоръчвам на никой Цитирай
AXE Отговорено Февруари 3, 2005 Автор Отговорено Февруари 3, 2005 п.с. като цяло АХЕ темата е доста тъпа без да се засягаш Не се засягам, ма що да е тъпа бе Мен поне ми е интересно. Пък и темата е "Как държите перцето?", не "Как е правилно?" и т.н. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 1. Темата е яка. 2. Ван Хейлън свири с перце между палеца и средния. 3. Аз свиря обикновено. Като Дайм примерно... разбрахте ме Цитирай
AXE Отговорено Февруари 3, 2005 Автор Отговорено Февруари 3, 2005 2. Ван Хейлън свири с перце между палеца и средния. И аз така знаех докато не скивах снимка на която си го държи палец-показалец. Срещал съм и с 3 пръста. Ама на него му е простено Цитирай
synchu Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 (Редактирано) 1. Темата е яка.2. Ван Хейлън свири с перце между палеца и средния. 3. Аз свиря обикновено. Като Дайм примерно... разбрахте ме Абе ма'а му стара не мога да разбера откъде ги гледате тези легенди... Van Halen си държи перцето по съвсем нормален начин и го мести между средния и палеца само когато прави дабъл-хенд... п.с. съкс ...просто. Темите от типа "как държите перцето", "къв модел перца използвате", "защо Марк Кнопфлър не използва перце" ги зяпам нон-стоп по всички китарни форуми през последните 6 години....винаги се стига до абсурдни обяснения.....и винаги извода е "както и да е - важното да ти е удобно и да свириш чисто". Все таки де сигурно е интересна и яка, щом ви харесва аз съм длъжен да предупредя за крайния резултат...хахахахаххаха Редактирано Февруари 3, 2005 от synchu Цитирай
JEMer Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 аз като традиционалист го държа с палец и показалец.... въпреки че като почвах да свиря го държах като Jаmеs (защо ли...?! ) Цитирай
musicman Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Аз искам да ви дам следния съвет как да си държите перцето: Дръжте го здраво, че като падне става излагация Особено по концерти Това е :green: Цитирай
kitaratapesho Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 (Редактирано) аз го държах първоначално с палец и по средата на показалеца. в последствие повлиян от стийв морз го държах с три пръста, но от както започнах да правя опити да свиря джаз отново се върнах на двата пръста. с два пръста има няколко плюса пред техниката с три - може да се свири едновременно с перо и среден и безименен пръст (кънтри захват), може по-лесно да се прави суиип пикинг, а и го усещам с по-широк диапазон на динамиката така, някак си с три пръста е силничко и тромаво за преходи между струните. и в крайна сметка свиренето с дясна ръка ми е един ужасен хибрид. примерно някоя тема на парче я свиря с три пръста, после акомпанимент в суинг държа само с палец (перото го държа между показалец и среден), после решавам да надробя с разложени акорди и пак свиря с всички пръсти ( перото отново е между пок и среден) и за уан ноте соло си го хващам перото с два пръста. лудница е. номера е да ти е удобно, има толкова много техники. и да вади готин звук. аз напоследък гледам да изсвиря всичко което мога с палец вместо с перо, много по-мек и топъл звук има. мюзикмен - ми за тва си носи винаги резервно в джоба, аз така правя. Редактирано Февруари 3, 2005 от kitaratapesho Цитирай
Recommended Posts