YAMAHAc70 Публикувано Март 29, 2014 Share Публикувано Март 29, 2014 Дали такова решение би работило? Струва ми се малко безсмислено.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
univox Отговорено Март 29, 2014 Share Отговорено Март 29, 2014 Теоретично от гледна точка на разстройване работи ако обаче изобщо може да се настрои китарата. От гледна точка на настройване е голям яд Когато се стягат(заключват) струните винаги те се опъват допълнително, а веднъж заключени няма как да се донастройват от основните ключове на главата. Би работило перфектно обаче с бридж който има възможност за фина настройка като този например http://guitar-parts.biz/download/CY417454a4X127ba1e578aXY1f66/94___456.jpg 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Март 29, 2014 Share Отговорено Март 29, 2014 Аз не виждам определен смисъл от такъв нът ако не се ползва тремоло тип "флойд" . Преработвай китарата с "флойд" аз имам една преработена от тремоло на флойд с подобен нът и е супер. Единственото трудно от тая цялата работа е да направиш "флойда" мек, демек да се мести леко и плавно без усилие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
univox Отговорено Март 29, 2014 Share Отговорено Март 29, 2014 Човекът пита за китара без тремоло все пак. В общия случай смисъл има. Китарата ще се разстройва изключително трудно при нормално свирене, та дори и с голям бендинг. Но преди да се сложи заключващ нът има ред други фини неща които ако се направят няма да има нужда от него. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Март 29, 2014 Share Отговорено Март 29, 2014 (Редактирано) А дали показаното на снимката изобщо е locking nut? По-скоро го бих определил като string holder, особенно взимайки под внимание главата и ключовете. Може и да греша, но не намирам друга логика. Вярно, сега видях, водят го Locking Clamp (Behind the Nut), и все пак... Редактирано Март 29, 2014 от ciriljhonson Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 29, 2014 Share Отговорено Март 29, 2014 И според мен ,както univox казва, без възможност за допълнителна настройка от бриджа, такъв нът по-скоро би пречил. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Golema Отговорено Март 30, 2014 Share Отговорено Март 30, 2014 Ето каква е конфигурацията за locking nut без floyd rose bridge Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Golema Отговорено Март 30, 2014 Share Отговорено Март 30, 2014 Ето го и бриджа http://www.ebay.com/itm/Schaller-Feinstimmer-Bridge-Brucke-Stege-Saitenhalter-/400049475565?pt=Allgemeines_Musikinstrumente_Zubeh%C3%B6r&hash=item5d24ce8fed Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Април 2, 2014 Share Отговорено Април 2, 2014 Бридж с fine tuners си е абсолютно нужен при наличието на локинг нът. Аз ползвам китара с локинг нът и фиксиран бридж. Хората обаче са предвидили неудобството от разстройването на струните при затягане на нъта и са използвали бридж с fine tuners както посочи unıvox. Не е невъзможно без тях, пробвал съм да си нацеля тона като отпусна малко струнатаи при затягането на нъта да се намести в строй, но е голяма играчка и в моя случай с 8 струни се сещате колко време отнема Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 2, 2014 Share Отговорено Април 2, 2014 Само едно не моем да разберем - за чий *й е (е ясно че за продажби) да се слага това залючване на китари без ръчки,нали така се елиминира главата,която е важна за състейна и тона на китарата.. има и заключващи ключове,въпеки ,че и обикновени по-маркови не изпускат,ако не навиеш струните с 50 намотки на ключа. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Април 2, 2014 Share Отговорено Април 2, 2014 (Редактирано) В моя случай е абсолютно нужно и ако го нямаше щях сам да сложа такъв Редактирано Април 2, 2014 от G.Varbanov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YAMAHAc70 Отговорено Април 4, 2014 Автор Share Отговорено Април 4, 2014 мерси на всички за отговорите ,отказах се от такъв метод...търся нещо евтино ,но и ефективно :Д ( с други думи еднорог ) ,просто на този етап съм с китара за 200 лв. и умения за малко повече( не се знае :Д) и ми се ще да направя някакъв ъпгрейд за малко пари ,така че хем да е рентабилно ,хем ефективно ,но това май си е митично създание ...Най-добре нова китара... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsavov Отговорено Април 4, 2014 Share Отговорено Април 4, 2014 В такъв случай, един тунер не би ли свършил работа? Нищо няма да се доработва по китарката, а може да се ипзползва и за друг инструмент. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YAMAHAc70 Отговорено Април 5, 2014 Автор Share Отговорено Април 5, 2014 тунера е за настройка на инструменти, като ми се разстрой по средата на песента китарата,с какво ми помага ,че имам тунер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsavov Отговорено Април 5, 2014 Share Отговорено Април 5, 2014 Не е необходимо да скачате. Ако ви се скъса струна, по средата на песента, с какво ви помага заключването? Така като се замислите по времето когато сте задали въпроса и забележете сам сте си отговорили, удачен вариант ли ви се е струвал на 200 левова китара да се слага въпросната добавка? Ако проблема ви е бързо разстройване на китарата, то не е ли по-добре да се потърси причина защо китарата се разстройва за половин песен? Поздрави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts