atanas_shishkov Отговорено Март 7, 2014 Отговорено Март 7, 2014 (Редактирано) След дълги години ендорс с Фендер / използвайки най-вече Fender HM Strat / Greg Howe премина за няколко години през Suhr, Peavey, ESP, за да стигне до неизвестната до момента марка Laguna! Имал съм възможността да тествам модела му Laguna LE924 и честно казано не съм очарован. Не случайно Greg продължава да записва с Fender / включително го използва в някои от клиповете с Maragold /, а на някои от индивидуалните му гиг-ове свири с ESP! Иначе е логично моделите на Steve Vai да имат повече продажби, при положение, че неговият ендорс с Ibanez датира от далечната 1987-ма и тяхното сътрудничеството е доста по-последователно. Kramer-a на ACEI опрделено е интересен - Beretta ли е Редактирано Март 7, 2014 от atanas_shishkov Цитирай
ZLE Отговорено Март 7, 2014 Отговорено Март 7, 2014 (Редактирано) Вярно е странна птица. Striker,ама да не се правя на разбирач. Редактирано Март 7, 2014 от ZLE Цитирай
Slide Отговорено Март 7, 2014 Отговорено Март 7, 2014 (Редактирано) Тва с ендорсмънта е малко ала-бала. Phil X разправяше, че от ESP са му предложили ендорсмънт и са му дали Ltd Vyper fm-401, което е китара около 700-800 евра и избор от 2-3 цвята (заводските). За тва и сега е при Yamaha. От друга страна Хетфийлд обясняваше през колко прототипа са мина, докато се спре на крайния вариант на Snakebyte-a. Името носи парата... А явно Ибанес предоставят доста свобода на китаристите, щом си седят толкова години при тях, а не сменят Jackson, ESP, Dean, Caparison и пр. Редактирано Март 7, 2014 от Slide Цитирай
ZLE Отговорено Март 7, 2014 Отговорено Март 7, 2014 (Редактирано) Ами знам ли? Първо Хетфийлд е с ESP от '88г,тоест от 26г.Относно Снейкбайта,това е оригинално Гибсън Експлорер,и многото прототипи са за да се избегнат авторските права. Относно Ибанез,трябва да питаме Реб Бийч,Ричи Котзен,Петручи и още този онзи относно свободата за китаристите. Ако под "свобода за китаристите" имаш предвид проценти лапаница може и да се съглася. Иначе гореспоменатия Фил Екс,освен,че е голям образ,не мисля че е нещо,което си заслужава каквото и да било,имайки предвид,че ако не беше Ютуб нямаше и да сме чували за него... Редактирано Март 7, 2014 от ZLE Цитирай
Sylar. Отговорено Март 8, 2014 Отговорено Март 8, 2014 Навярно много от вас,които висят из youtube са наясно каква е тази китара, но все пак ако има някой,който не знае - Chapman Guitars ML-1 Swapm Ash. Много ми харесват S-type китарите на Чапман, но няма къде да се пробва тук. В интернет чета добри отзиви, но ми е интересно тук някой притежавал/пробвал ли е тази китарка и какво му е мнението? Цитирай
Heartman Отговорено Март 8, 2014 Отговорено Март 8, 2014 То странни и неизвестни марки винаги ще има и те когато има възможност ще канят различни имена за да ги популяризират.Явно и на китаристите им се почесва егото като ги поканят от някоя екзотична фирма за китари.Ето една например http://www.manne.com/2014/03/03/taos-satin-8/ Сетих се за един пианист: И той мина през доста марки Цитирай
ZLE Отговорено Март 8, 2014 Отговорено Март 8, 2014 Тони е голЕм.Помня видео уроците му дето се предаваха от ръка на ръка на VHS касетки.Беше с тази умопомрачителна прическа от първата снимка. И накрая на буквите имаше:"Тony's Hair:едикойси,"Tony's make up:едикой си". Цитирай
Acei Отговорено Март 8, 2014 Отговорено Март 8, 2014 имах една лагуна за кратко време - може да се каже, че е прилична за обучение е прилична - грифа беше приличен Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Март 8, 2014 Отговорено Март 8, 2014 Въпрос към ZLE - а с каква китара свири Тони на този легендарен урок? Цитирай
ZLE Отговорено Март 8, 2014 Отговорено Март 8, 2014 Ба ли го! Беше една с огромни ромбове за инлеи.Тук е въпроса Acei да изплюе камъчето какъв по дяволите е тоя Крамер с един хъмбакер и тон контрол Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Март 8, 2014 Отговорено Март 8, 2014 Ето я - Mason Bernard guitars Цитирай
a_panov Отговорено Март 8, 2014 Автор Отговорено Март 8, 2014 '80 години да имаш такива бели маратонки беше върхъ на сладоледа. Та нали говорих за врачанеца с Карвините, ето го: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202082266201768&set=a.1191651675034.2028428.1340644308&type=1 Просто има някой които са качествени има и такива ширпотреба. Цитирай
ZLE Отговорено Март 9, 2014 Отговорено Март 9, 2014 Sylar,относно Chapman китарите Роб Чапман(китарист) и Том Андертън(собственик на магазин за муз.инструменти) ги започнаха като съдружници преди няколко години направо на шега.В началото се предлагаха за 200 паунда и бяха made in UK със много лошо качество.После явно са се свързали с някои от многото корейски компании,които ghostbuild-ват за всички и започнаха да предлагат корейски такива със прилично качество.Междувременно добавиха доста модели,като най-скъпия удря 600-700 паунда цена. Китарата предлага доста хай-енд екстри като SD адаптори Floyd Rose Оригинал и .т.н.Обаче за 1500 лв. все си мисля,че може да се намери по-добро вложение. В базара има доста китари,които са в чудесно състояние и са по-читави от Chapman.Също ако ти се занимава с ebay,може да търсиш и там.Ето няколко определени модела,които са по-добри от 90% от съвременните китари: Fender Strat HM Washburn KC-90/KC-100 Кramer Baretta/Pacer/Focus 6000 Ibanez RG 550/560/570 ВСЕКИ Jackson Professional в добро състояние. Цитирай
Acei Отговорено Март 9, 2014 Отговорено Март 9, 2014 (Редактирано) Ба ли го! Беше една с огромни ромбове за инлеи.Тук е въпроса Acei да изплюе камъчето какъв по дяволите е тоя Крамер с един хъмбакер и тон контрол Този Креймър е произведен 1999г в Корея. Научих за тази модификация като разглеждах историята на марката. После употребих едни почти 4г да го намеря и ей го в на сега при мен от съвсем скоро. Тон контрола му е пуш-пул и дели адаптера за имитация на сингъл адаптер. Взех я от един италианец музикант, който се е грижил много за нея, но пък я е скъсал от свирене, защото праговете са оглозгани, особено под трета струна. В същото време никъде не може да се намери драскотина, чукнато, ударено и т.н. Сега при първа възможност ще пътува към лютиер за смяна на прагове и сет-ъп за друг строй Редактирано Март 9, 2014 от Acei Цитирай
Sylar. Отговорено Март 11, 2014 Отговорено Март 11, 2014 Sylar,относно Chapman китарите Роб Чапман(китарист) и Том Андертън(собственик на магазин за муз.инструменти) ги започнаха като съдружници преди няколко години направо на шега.В началото се предлагаха за 200 паунда и бяха made in UK със много лошо качество.После явно са се свързали с някои от многото корейски компании,които ghostbuild-ват за всички и започнаха да предлагат корейски такива със прилично качество.Междувременно добавиха доста модели,като най-скъпия удря 600-700 паунда цена. Китарата предлага доста хай-енд екстри като SD адаптори Floyd Rose Оригинал и .т.н.Обаче за 1500 лв. все си мисля,че може да се намери по-добро вложение. В базара има доста китари,които са в чудесно състояние и са по-читави от Chapman.Също ако ти се занимава с ebay,може да търсиш и там.Ето няколко определени модела,които са по-добри от 90% от съвременните китари: Fender Strat HM Washburn KC-90/KC-100 Кramer Baretta/Pacer/Focus 6000 Ibanez RG 550/560/570 ВСЕКИ Jackson Professional в добро състояние. Като цяло идеята ми беше дали някой е пробвал китарата, за да сподели отзиви откъм усещане - гриф,качество на изработката и т.н. Иначе фактите,които си ми написал съм наясно. Само,че от всичките Чапмани само 2 са с флойд - Bea Signature и ML-1 Hot Rod. Тази,която съм дал е с Wilkinson тремоло. Сигничърите влизат в ценовия клас от китари над 1000 лева,но горепосочената в магазина на Лий Андертън се продава за 369 паунда или казано по нашенски ~870 лв. И все пак се радвам,че не съм единствения обърнал внимание на тези китари. Даже преди време в базара гледах, че беше пуснат един сет точно от ML-1,така че ако е на някой регистриран ще се радвам ако драсне един два реда. Цитирай
Recommended Posts