Jump to content
Българският форум за музиканти

Creative E-MU 1616m vs Focusrite Scarlett


Hatered

Recommended Posts

Здравейте,


 


предлагам Ви видео, което сравнява входовете на въприсните интерфейси:


 


http://www.youtube.com/watch?v=IqQDVpg6vl0


 


Надявам се да улесни Вашия евентуален избор.


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не разбрах тоя който е правил видеото, за какво го е сложил Ozone. Надява се да се видят разликите в spectrum analyzer-a ли... Да не говорим че за такова сравнение трябват некомпресирани тракове (lossy/lossless компресия имам предвид), прилично добри монитори и някой който чува доста добре. Начинаещи/средно начинаещи които мислят да си купуват един от съответните интерфейси, най-много да се bias-нат от надписите по време на видеото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

- В Ozone е за да не е просто една картинка за фон.

- Youtube компресира, да, обаче това важи за аудиото и на двата интерфейса, следователно сравнението е адекватно било то компресирано или не. Разликите между по-калпавите интерфейси са много драстични и не ти трябва непременно lossy/lossless за да си направиш изводи. Тук разликата не е драстична, да.

- Кои надписи точно ще bias-нат, че ми стана любопитно. Надписите, които индикират кога се чува единият и кога се чува другият интерфейс или?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да сравняваш тези два интерфейса през youtube е все едно да сравняваш телескопи в облачна нощ. Не се прави така. Ако искаш да направиш нещо смислено, изравни нивата много внимателно  и публикувай некомпресирани аудио файлове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нивата са изравнени.

 

Съгласен съм, с некомпресирани аудио файлове ще е на 100% издържано. Но,

 

youtube гъмжи от такива видеота, видеота от които и ти и всеки нормален е черпил знания. Решил съм да предоставя информацията по този начин и не избързвай с рeзките определения като "смислено" и "несмислено". Ако ме питаш безсмислено е да се нахвърляме по такъв начин на нещо, което изисква някакви усилия. Или поне дай да видим как се прави правилно, на контра само е лесно. Нека излезем от тоя български манталитет.

 

За целите на това видео 384kbps AAC е приемлива компресия. Да речем падаме на 95% издържано. Нека бъдем реалисти, останалото си е педантичност граничеща с психично разтройство.

Редактирано от Hatered
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой нормален НЕ черпи информация от Тубата - поне не и за аудио-интерфейси. Обратното твърдение е неграмотност, граничеща с българско образование.

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се превръща в безмислен спор. Явно в този форум обитават аудио гурута, които считат за неграмотност да използваш най-големия видео портал за набавяне на информация за аудио оборудване. Режа си главата, че всеки от тях го е ползвал по такъв начин, но не - нека се нахвърлим върху труда на съфорумниците, нека се афишираме. Българщина.. И ще ти кажа защо е българщина - защото същата тема, пусната в голям международен форум за аудио техника, беше посрещната единсвено и само от интерес и дискусия по поставения проблем.

Темата явно е безполезна, моля модераторите да я закрият!

Редактирано от Hatered
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти тръгваш с идеята да ни поучиш за нещо, а се оказва, че се обиждаш от чуждото мнение ! Аз лично  схващам идеята ти, но така представено , не ми става ясно, кой от двата интерфейса е по-добър или по-лош! Слушам  на  KRK VXT 8 . А и в  gearslutz   ако мислиш, че един репост е голям интерес....!

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Българщина.. И ще ти кажа защо е българщина...

Все си мислех, че думата "българщина" е с положителна конотация, явно вече не е така. Жалко, а идва националният ни празник.

А колко по-лесно и полезно щеше да е да се послуша съвета и да се качат някъде оригиналните файлове, вместо да се обвиняваме в психично разстройство и... българщина!

Явно няма смисъл да обяснявам, че наличието на тези файлове можеше да послужи освен за слушане и за анализ или поне опит за такъв, т.е. за обективна преценка на качествата на двата конвертора, от което пък можеше и да стане нещо, като интересна дискусия.

 

Вместо това, май наистина ще е добре да се затвори темата или поне за мен- и темата и автора и са "затворени".

Желая му успех и скорошно откъсване от българщината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ти тръгваш с идеята да ни поучиш за нещо, а се оказва, че се обиждаш от чуждото мнение !

Встъпителните думи на темата са:

 

предлагам Ви видео, което сравнява входовете на въприсните интерфейси:

Надявам се да улесни Вашия евентуален избор.

Това не е поучване. И не се обиждам, даже съм съгласен с критиката за компресията и го изразих.

 

 

не ми става ясно, кой от двата интерфейса е по-добър или по-лош
Няма по-добър и по-лош. Входовете на двата интерфейса са на много сходно ниво що се отнася до качество, ако някой се интересува от мнението ми.
Редактирано от Hatered
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tакова видео трябва  да е съпроводено с характеристики и пояснения ! ( По-горе другите съфорумници ти го обясниха ) Ако аз се чудя кой от двата продукта да избера , това видео няма да ми  даде никаква представа.А ти , освен да се защитаваш друго не правиш до този момент.Никъде не направи сравнение  между двата продукта .Ти лично работил ли си с тях ?Изкажи мнение ! Иначе, тази тема става напълно излишна !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.