Hatered Публикувано Февруари 26, 2014 Публикувано Февруари 26, 2014 Здравейте, предлагам Ви видео, което сравнява входовете на въприсните интерфейси: http://www.youtube.com/watch?v=IqQDVpg6vl0 Надявам се да улесни Вашия евентуален избор. Цитирай
Mairomaster Отговорено Февруари 26, 2014 Отговорено Февруари 26, 2014 Само не разбрах тоя който е правил видеото, за какво го е сложил Ozone. Надява се да се видят разликите в spectrum analyzer-a ли... Да не говорим че за такова сравнение трябват некомпресирани тракове (lossy/lossless компресия имам предвид), прилично добри монитори и някой който чува доста добре. Начинаещи/средно начинаещи които мислят да си купуват един от съответните интерфейси, най-много да се bias-нат от надписите по време на видеото. Цитирай
Hatered Отговорено Февруари 27, 2014 Автор Отговорено Февруари 27, 2014 - В Ozone е за да не е просто една картинка за фон. - Youtube компресира, да, обаче това важи за аудиото и на двата интерфейса, следователно сравнението е адекватно било то компресирано или не. Разликите между по-калпавите интерфейси са много драстични и не ти трябва непременно lossy/lossless за да си направиш изводи. Тук разликата не е драстична, да. - Кои надписи точно ще bias-нат, че ми стана любопитно. Надписите, които индикират кога се чува единият и кога се чува другият интерфейс или? Цитирай
blr Отговорено Февруари 27, 2014 Отговорено Февруари 27, 2014 Да сравняваш тези два интерфейса през youtube е все едно да сравняваш телескопи в облачна нощ. Не се прави така. Ако искаш да направиш нещо смислено, изравни нивата много внимателно и публикувай некомпресирани аудио файлове. 2 Цитирай
Hatered Отговорено Февруари 27, 2014 Автор Отговорено Февруари 27, 2014 (Редактирано) Нивата са изравнени. Съгласен съм, с некомпресирани аудио файлове ще е на 100% издържано. Но, youtube гъмжи от такива видеота, видеота от които и ти и всеки нормален е черпил знания. Решил съм да предоставя информацията по този начин и не избързвай с рeзките определения като "смислено" и "несмислено". Ако ме питаш безсмислено е да се нахвърляме по такъв начин на нещо, което изисква някакви усилия. Или поне дай да видим как се прави правилно, на контра само е лесно. Нека излезем от тоя български манталитет. За целите на това видео 384kbps AAC е приемлива компресия. Да речем падаме на 95% издържано. Нека бъдем реалисти, останалото си е педантичност граничеща с психично разтройство. Редактирано Февруари 27, 2014 от Hatered Цитирай
presly Отговорено Февруари 28, 2014 Отговорено Февруари 28, 2014 (Редактирано) Никой нормален НЕ черпи информация от Тубата - поне не и за аудио-интерфейси. Обратното твърдение е неграмотност, граничеща с българско образование. Редактирано Февруари 28, 2014 от presly 1 Цитирай
Hatered Отговорено Февруари 28, 2014 Автор Отговорено Февруари 28, 2014 (Редактирано) Това се превръща в безмислен спор. Явно в този форум обитават аудио гурута, които считат за неграмотност да използваш най-големия видео портал за набавяне на информация за аудио оборудване. Режа си главата, че всеки от тях го е ползвал по такъв начин, но не - нека се нахвърлим върху труда на съфорумниците, нека се афишираме. Българщина.. И ще ти кажа защо е българщина - защото същата тема, пусната в голям международен форум за аудио техника, беше посрещната единсвено и само от интерес и дискусия по поставения проблем. Темата явно е безполезна, моля модераторите да я закрият! Редактирано Февруари 28, 2014 от Hatered Цитирай
enuffZnuff Отговорено Февруари 28, 2014 Отговорено Февруари 28, 2014 (Редактирано) Ти тръгваш с идеята да ни поучиш за нещо, а се оказва, че се обиждаш от чуждото мнение ! Аз лично схващам идеята ти, но така представено , не ми става ясно, кой от двата интерфейса е по-добър или по-лош! Слушам на KRK VXT 8 . А и в gearslutz ако мислиш, че един репост е голям интерес....! Редактирано Февруари 28, 2014 от enuffZnuff 1 Цитирай
blr Отговорено Февруари 28, 2014 Отговорено Февруари 28, 2014 Българщина.. И ще ти кажа защо е българщина... Все си мислех, че думата "българщина" е с положителна конотация, явно вече не е така. Жалко, а идва националният ни празник. А колко по-лесно и полезно щеше да е да се послуша съвета и да се качат някъде оригиналните файлове, вместо да се обвиняваме в психично разстройство и... българщина! Явно няма смисъл да обяснявам, че наличието на тези файлове можеше да послужи освен за слушане и за анализ или поне опит за такъв, т.е. за обективна преценка на качествата на двата конвертора, от което пък можеше и да стане нещо, като интересна дискусия. Вместо това, май наистина ще е добре да се затвори темата или поне за мен- и темата и автора и са "затворени". Желая му успех и скорошно откъсване от българщината. 1 Цитирай
Hatered Отговорено Февруари 28, 2014 Автор Отговорено Февруари 28, 2014 (Редактирано) Ти тръгваш с идеята да ни поучиш за нещо, а се оказва, че се обиждаш от чуждото мнение ! Встъпителните думи на темата са: предлагам Ви видео, което сравнява входовете на въприсните интерфейси: Надявам се да улесни Вашия евентуален избор. Това не е поучване. И не се обиждам, даже съм съгласен с критиката за компресията и го изразих. не ми става ясно, кой от двата интерфейса е по-добър или по-лош Няма по-добър и по-лош. Входовете на двата интерфейса са на много сходно ниво що се отнася до качество, ако някой се интересува от мнението ми. Редактирано Февруари 28, 2014 от Hatered Цитирай
enuffZnuff Отговорено Февруари 28, 2014 Отговорено Февруари 28, 2014 Tакова видео трябва да е съпроводено с характеристики и пояснения ! ( По-горе другите съфорумници ти го обясниха ) Ако аз се чудя кой от двата продукта да избера , това видео няма да ми даде никаква представа.А ти , освен да се защитаваш друго не правиш до този момент.Никъде не направи сравнение между двата продукта .Ти лично работил ли си с тях ?Изкажи мнение ! Иначе, тази тема става напълно излишна ! Цитирай
Recommended Posts