Jump to content
Българският форум за музиканти

USB to 3,5mm

krasito

Recommended Posts

Ще успея ли с такъв кабел да прекарам звука от компютъра към аудио система(USB от към компютъра, 3,5мм от към аудио системата)? Не ме питайте защо точно по този начин искам да стане, просто ми кажете дали ще стане ;)

366713067_521.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, няма да стане. Този тип кабел е за AUX интерфейс, който се поддържа от определени устройства.

Конвенционален компютър и аудио устройство няма да могат да обменят аудио по него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш по най-евтиния начин:
http://www.tinydeal.com/usb-3d-sound-adapter-p-2434.html

Може да ти припуква аудиото малко, не работи супер стабилно.

Но е plug n play, включваш го, избираш го като аудио устройство

(даже може да го зададеш default, и всеки път като го включиш си тръгва звука през него).

Става само и единствено да ти вади аудио сигнал от usb, разпознава се от уиндоус като външна аудио карта.

Има уж някакъв вход за компютърен микрофон, който е доста зле, и все едно че няма :D

Поне на мен ми звучи малко по-добре като си вкл. слушалките в такова нещо, отколкото в изхода слушалки на компютъра.

За съотношение сигнал шум не знам дали не е по-зле, но иначе се чува разлика в саунда.

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За какво ще го ползваш това нещо първо?

Колко ще струват такива слушалки, с някакъв измислен вграден интерфейс, в сравнение с някакъв измислен отделен интерфейс, после да ги преправяш и т.н.
Ползвах едни usb слушалки и се оказа, че usb буксата е само за микрофона им, а самите слушалки вадят звук от 3.5мм на компа.
Не мисля че си струва занимавката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам едни USB слушалки, които са си USB слушалки(нямат 3,5мм жак). Ами мисля със слушалки да го направя, защото едва дали ще си намеря такова http://www.tinydeal.com/external-sound-card-adapter-for-pc-p-6420.html . Не искам да го поръчвам, искам да си го купя от някой магазин ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краси, имай предвид, че това е по-скоро музикантски форум, не форум за компромисна битова аудиотехника и бит пазар.

С такива методи и средства, едва ли ще постигнеш някакъв завиден звук. Евтините USB звукови карти звучат като пръдня, така или иначе. Тези, които започват да звучат прилично като УСБ кодеците на Estillo и други фирми(С C-MEDIA/TI чип вътре) струват към 50-уна. Има и Behringer външни карти.

Плюс това, на компютъра си имаш аудио карта с 3.5мм изход.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове