Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Китарата, която ще си поръчаш за 1500 лв примерно, ако отидеш при подходящия майстор, съм сигурен, че ще е значително по-добра, от купешката за 1000.

При лютиер не се ходи от съображения за евтиност, а за съотношение цена/качество.

Пак повтарям, че малко лютиери могат да свършат работата. Поне в БГ.

Отговорено
Китарата, която ще си поръчаш за 1500 лв примерно, ако отидеш при подходящия майстор, съм сигурен, че ще е значително по-добра, от купешката за 1000.

При лютиер не се ходи от съображения за евтиност, а за съотношение цена/качество.

Точно така е.

Това и писах - няма смисъл да си правиш поръчкова китара, ако целта ти е да ти зилезе по-Тънко, защото в 99% от случаите ще ти излезе по-дебело.

Но аз имам усещането, че човекът е тръгнал по погрешен път и е решил, че "За кво да давам 1000 лева за LTD като те в БГ ше ми я направят за 200 лева и една бира?"

Демек - объркал се е.

Но нека в крайна сметка той да си каже защо иска поръчкова китара,з ащото почнахме да правим сметки на неговите идеи, желания и бюджет - може пък да е нагласил два бона за нещо поръчково и качествено и да тръпне в очакване да ги даде.

Отговорено

Момчета, не е точно така както си я мислите......

Естествено че китарата се прави поръчково за да е по-евтино, но вярвам че няма да е на по-ниско качество.LTD струва 2400лв. http://www.thomann.de/de/esp_ltd_alexi_600_wh.htm

Иначе китарата беше поръчана при лютиер още края на лятото и се очаква до края на годината да е готова.Като стане ще постна снимки :recourse:

Човека на когото съм възложил проекта е Aureliano.

Иначе....като цяло китарата не е за мен а е за един приятел в странство.Той е голям почитател на Алекси(аз не съм) и за това иска точно такава китара - бялата с косичките за инлеи.

Та Горъре - много грешиш! Истината е че излиза по-Тънко да си я поръчаш.

Отговорено (Редактирано)

Човек, ако не е тайна, сподели за какви суми сте се разбрали с този лютиер.

Още нещо: дали той ще направи всичко 1:1 с оригиналната китара, какви материали ще ползва, кой ще плати за тях и прочее.

А за цените на самите LTD-та: ето една китара за около 950 лева (пак е от Томан.ДЕ): http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_alexi_200_bk.htm

Само че това е болт-он - демек, не е точно като на Алекси (в един от предните постове съм обяснил, че то всъщност никоя от серийните китари не е точно като на Алекси). А и в боята ги няма жълтите стрипове.

Наистина много любопитна тема.

Интересно ми е да видя дали има вариант поръчкова китара в БГ да излезе по-Тънко.

ЕДИТ: бях написал, Тънко с малка буква. wallbashanimmk2.gif

Редактирано от the_gorer
Отговорено

Китарата ще е едо към едно.....поне така сме се разбрали :D

За цената....прости ми, но ще го премълча за сега,защото за сега съм дал само аванс.Като стане готова - ще кажа, но сме бюджетно далече от 2000.....

• 2 months later...
Отговорено

Време е да се похвалим че китарата е готова!Бих казал доста удобна и че съм напълно доволен от метлата.

Няма да се бавя с обяснения или други приказки а направо поствам снимките!

img4213ez6.jpg

http://img142.imageshack.us/img142/3924/img4213ez6.jpg

img4214mb2.jpg

http://img183.imageshack.us/img183/6162/img4214mb2.jpg

img4225tv0.jpg

http://img171.imageshack.us/img171/2476/img4225tv0.jpg

img4226af7.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/1950/img4226af7.jpg

img4227ic0.jpg

http://img120.imageshack.us/img120/267/img4227ic0.jpg

img4228oy5.jpg

img4228oy5.5149378191.jpg

http://img528.imageshack.us/img528/8128/img4228oy5.jpg

img4229ck2.jpg

http://img183.imageshack.us/img183/8973/img4229ck2.jpg

Единствено мисля да направя логото на ИСП на главата и е 6 точки :greenangel:

А относно въпроса за цената, ще помоля да питате на лични съобщения @Aureliano.

Една епопея свърши!The monster is born!

Отговорено

Китарата изглежда отлично.

Забележките са:

- че няма binding (което лично мен ме кефи, но не е 1:1 с Лайхото).

- че главата е с малко по-различна форма от на оригиналното ESP (малко по-изтеглена напред е, по-тъпа е при скосяването и сякаш е по-широка)

- че инлеите са малко грубо сложени - имат доста лепило отстрани, а също и под тях е трябвало да се постави лист бяла хартия или просто да се боядиса фретборда в бяло, за да стоят бели, да не прозират и да не стоят жълтеникави поради цвета на дървото под тях

То аз че няма да си направя нек-тру няма, но ще взема да поръчам едно - я на Диката, я на Аурелиано.

Пиша ти ЛС за Кинтите.

Отговорено (Редактирано)

^Хаха, едното няма нищо общо с другото.

За китарката - пробвах я.

Китарата си заслужава парите(знам колко са), но не получавате китара като за $2000.

Получавате просто една къстъм китара по ваш кеф, която е в общи линии добре направена.

Но нека не се лъжем - не е баш като най-класните китари(иначе звука много ми хареса).

Ако гледате тази и оригинала от 1-2 метра, може и да ги объркате.

Китарата свири много добре, но прецизността на изработката/фретинга не е по-добра от магазинска китара на тази цена(можете да разгледате внимателно дадените снимки).

Звука, естествено, е къстъм...

Това е лично мнение, за което, надявам се, никой няма да ми се разсърди, но смятам за нужно да спомена тези неща.

А Аурелиано се надявам да продължи да се развива в тази насока, и да започне да прави наистина много много класни китари!

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
@the_gorer - като направиш такава китара коментирай :thx:

Стига с тези емо-тийн реакции!

Нямам нищо лошо наум - това е градивна критика и който трябва го е разбрал.

Защо смяташ, че само човек, направил такава китара трябва да коментира?

А околните и този, който я е поръчал да си траят ли?

Ами ако поръчалия са го преебали в изработката?

Ако не са му направили точно това, което е искал?

Кво?

Ще си трае и няма да пише, че не му харесва еди-кое си, понеже той и дори такава китара не може да си направи?

Хайде да спрем с глупостите - човекът е пуснал тема, за да се обсъждат нещата и ние това правим.

Не коментирам звук и цялостна изработка, понеже няма как да ги изпитам на живо.

Както казах и в предишния пост, китарата като цяло изглежда да се е получила прекрасно и моите забележки са по-скоро дребни - насочени са повече към козметиката и към разминаванията с оригинала. Disagree?

Но е факт, че това от снимките не е точно копие на ESP-то, също както е факт, че моите инлеи на Кремоната, дето ги рязах едно към кесим лягат в гнездата си много по-добре и имат много по-малко лепило отстрани от тези, които виждам на снимките по-горе.

И сега по темата: от какви дървета е китарата? Махагон?

Фингърбордът изглежда палисандров (което е още едно разминаване с оригинала), но от какво ли са тялото, грифът? Кавки прагчета са ползвани? Super Jumbo?

Отговорено

Пич , не се излагай . Аз ако бях емо ся щях да рева в другата стая ...

Просто китарата е супер предполагам не само на вид . Вече я има , направена . Градивна критика не му трябва . Ся да я върне ли ? Щом е при него и човека се кефи на нея , значи няма проблем .

Казвам като направиш такава , защото ти гледам си майстор , ама не баш . Особено ми хареса номера с чука и грифа на BcRich ...

Отговорено

Китарата изглежда доста добре.

Това, което бих харесал да е по - различно от както е станало, е формата на главата -

малко ми идва наклона в една повръхност с грифа и цвета , което може би е заради освeтлението -

не ми идва достатъчно черен и еднакъв с този от тялото, но там има директен контраст с бяло -

и затова може би получавам зрителна измама, че има разлика в черното.

Бих си харесал и друга форма на инлеи.

Не мисля, че трябва да се слага напис ЕСП - просто не е редно.

Може да се сложи например Аурелиано,COB - чилдрън ъф Бодом или liquideath

- китарата е къстъм - надписа защо да не е.

И с здраве да си я ползваш и яко траш.

Отговорено

Доста добре изглежда на снимките, но мисля че има какво още да се желае. Смятам че Диката е доста прецизен в изработката, поне доколкото може да се съди по снимки. Все пак най-важно е да звучи добре, да е удобна и надеждна.

Наистина ли смяташ да слагаш логото на ЕСП???!!!!! Да превърнеш една къстъм китара в МЕНТЕ????!!!!!!!!

А да, честито!

Отговорено

Момчета, в началото на темата съм обяснил добре, че китарата не е за мен.Тя е за един приятел в немско, аз съм просто неговия сайд кик който му я поръча и съблюдава да е всичко ок, няма аз да свиря на нея(за жалост).Човека искаше да е 1:1 копие, та предполагам ще иска и логото отгоре...това зависи от него и той ще си реши(все пак негова си е метлата).

За критиките на Горъра - много си прав.Това което каза е така и го осъзнавам, но и до някъде съм доволен(аз) от това че е по-къстъм.Така като че ли си има свой чар, своя душа.

За забележката на Тони - и ти си прав, не е от светлината.Фингърборда е малко по-светъл от главата, която си е черна.Оригинала не е така, но и така ми харесва адски много(душата, чара...).

Чрез темата искам да благодаря на Аурелияно за сбъдването на една човешка мечта. Човека е много кадърен, добър и честен!Качества достойни за уважение.Работата му също.(надявам се модовете не възприемат това като реклама, просто съм благодарен!)

Отговорено

Емо (Aurelliano) е страхотен! Преди две години, той ми изработи тази китара:

ContentImage.jpg

Все още нямам никакви забележки. Колкото до ESP-то - поздравления за майстора и за собственика!