Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Направих ремастериране на албумите Wish You Were Here и Dark Side Of The Moon на Pink Floyd. Любопитно ми е как съм се справил според Вас? Песните се намират в профила ми. Представям Ви именно Wish You Were Here:

http://www.youtube.com/watch?v=4ixl97G5INY

Поздрави!

Отговорено

Ремастери, представени компресирани в YouTube? Меко казано е странно. А source какъв е? Вероятно CD 16/44.1

Първо бих се поинтересувал какво е основанието за ремастериране? Какво си търсил? Като се има предвид, че (1) не бих казал, че оригиналите плачат за корекции и компенсации, особено DSOTM; (2) има малко добри, "освежаващи" ремастери, но ги има - напр. на Doug Sax от периода 1993-1995 г., на цялата дискография. Голяма част от ремастерите (и не само на Pink Floyd), които могат да се намерят и са родом от последните десетина години, за съжаление са стъпка назад, което едва ли изненадва някого.

Отговорено

Просто исках да разбера дали Ви харесва, това което съм направил. Разлика от оригинала определено има. Това ме интересува. Иначе не се взимам много на сериозно с това начинание. Колко пък да е компресирано от youtube? 192kbps AAC е достатъчно добре!

Отговорено

192kbps AAC е достатъчно добре!

За оценка на мастеринг?!?!?!?!?!?!?

И днес не съм капо - това си плаче за бисерите  :hooray:

Отговорено (Редактирано)

Приеми, че е flac и без това няма да чуеш разликата, освен ако не си от онези хора с невероятния слух..

Редактирано от Hatered
Отговорено

Чуване... Ами усещане? Като знам какво чуват повечето деца, слушащи музика, направо викам да записваме със стари Нокии

Отговорено (Редактирано)

Не мога да прием FLAC=192 AAC, най-малко защото на древните ми монитори K&H OY разликата на един и същи материал е от земята до небето, а ако не разбираш и не чуваш разликата между lossless и lossy формати - извинявай, но мастеринга е последното, с което би трябвало да се занимаваш в звуковата област. Ако изобщо...

Много внимателно изслуша твоето творение - ако представата за мастеринг е безобразно сплескана динамика, неадкватна еквализация и изкривявания над 15% е вярна, то - успял си.

Редактирано от presly
Отговорено (Редактирано)

Добре де, ако го бях качил в lossless формат в някой сайт нямаше да има 3 от постовете, а не това е целта на темата. Youtube използва AAC, не съм се венчал за него..

Иначе се радвам, че получих критики относно обработката, за това е и темата.

Иначе, ти да не си се родил научен? Както казах вече "не се взимам много на сериозно с това начинание" . Или по-скоро е трябвало да подходя по следния начин : "Life sucks. Make it swallow"  :godbless:

Със звукозапис и звукообработка се занимавам от скоро. С музика не от скоро. Ще се занимавам със звуковата област и за напред и не знам какво намекваш с това "Ако изобщо". Знам, че си бързал като си писал пост-а, но все пак си дописвай думите до край. 

Редактирано от Hatered
Отговорено (Редактирано)

Hatered, не се сърди на горните постове.

Просто си скочил на много висока летва, директно върху един от еталоните за продукция и звук.

Не знам какво очакваше да чуеш, наистина :)

Както се казва, "не пипай отлятото в бронз". Пробвай с нещо по-просто, особено ако сега започваш  :)

Редактирано от jabs