Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 9, 2014 Отговорено Февруари 9, 2014 Иначе когато ползвам само китарата, колкото и да увелича звука го няма това пращене(никога не съм увеличавал звука на max, за да видя дали ще се получи) В паузите на музиката има ли го това пращене? Ако го няма, а се получава само при силна музика, не трябва да усилваш толкова. Цитирай
krasito Отговорено Февруари 9, 2014 Автор Отговорено Февруари 9, 2014 Не, в паузите го няма, има го и то само при музиката от backing track-а, при звука на китарата не се получава Цитирай
ZLE Отговорено Февруари 9, 2014 Отговорено Февруари 9, 2014 Mоже да звучи елементарно,но ако ползваш винаги едни и същи кабели,може кабелът ,който е от китарата да си е ОК,а другия да не е наред... Цитирай
krasito Отговорено Февруари 9, 2014 Автор Отговорено Февруари 9, 2014 хм .. аз имам и друг кабел, ще пробвам утре с него и ще ви кажа какъв е резултата Цитирай
viksps Отговорено Февруари 10, 2014 Отговорено Февруари 10, 2014 Здр. Казаха ти хората, с това кубе 15 вата и 8 инча говорит. тая работа няма да стане ... особено на по-силно. Тая екстра на това кубе е само за да си репетираш лекичко, като сд-то което си пуснал само да те ориентира горе долу как стават нещата - и то тихичко. За таков джем други работи трябва да се направят - има разни варианти - миксери, пауър миксери .. или отделни колони (активни или с усил) за бекинтрака. Аз успях да постигна задоволителен за мен успех (понеже и аз много свиря сам) по следния начин: има едно нещо, което е преамп и се казва Палмер (струва около 140-150 лева) - нещо от типа на с амп - та то има вход за външно устройство и май смесва сигнала много добре. Това преампче (и плеъра и китарата през него) ги пускам през едно ВМБ, лампово, което обаче е с голям говорител с кабинет и е доста мощно - звучи добре, но само защото има добър голям говорител, защото кабинета е голям и защото в кубето има много резервна мощност (тоест, не е напържено, когато пускам бекинг трак през него - намалявам го до 2-3 най-много) Губя драйва на кубето по тоя начин, но той и без това е доста слаб . Понеже е много мощно самото кубе, звучи достатъчно силно и в тоя случай - при това без да криви, да дръчни, трещи и пращи (пак по същата причина). Има възможност и за много корекции, за да се балансират нещата - корекциите на кубето, за да се балансира общото звучене на смесените китара и бекинграк и корекциите на преампа, за да се коригира китарния сигнал. При малко (и слабо) кубе с малък говорител, обаче, не може да очакваш китара и сд да звучат добре. Имах идея да пробвам с тоя Палмер през друго, по-слабо кубе, но пак с 12 инча говорител, но не съм го направил още. Може би най-добре си е пауър миксер или кубе за китарата+отделно колони/усил за бекингтрака. Цитирай
никс Отговорено Февруари 10, 2014 Отговорено Февруари 10, 2014 Така описаното пращене може да се получи в следните ситуации: Твърде високо ниво на входния сигнал от компютъра като визирам нивото на ниските честоти,защото китарното кубе не е направено за бас(конкредният модел).Нивото на средните и високите честоти много трудно биха предизвикали пращене на говорителя на кубето. Друга причина може да е дефектен или издънен говорител,при който се получава задиране на мембраната отвътре до магнита. Също така при по високо ниво на сигнала от нормалното,се получава ограничаване на сигнала(така нареченият дисторшън) и това също може да е причината. Според мен най-вероятната причина е високо ниво на сигнала,но без да се чуе на живо няма как да се каже със сигурност какво е. Аз лично често използвам подобно по параметри кубе за музика и съм видял и чул за какво става въпрос. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 10, 2014 Отговорено Февруари 10, 2014 (Редактирано) Много хубаво, ама аз мога да направя минимум 100 предположения и допускания в строен ред, което по-скоро ще се превърне в наръчник по дървена философия, отколкото ще допринесе много за темата... Май хипотезата, че прекалява с нивото на сигнала, засега е достатъчна. Няма никакъв смисъл да се екстраполира по темата и да се правят разни допускания, особено без никакви характерни технически познания относно конкретния усилвател. Редактирано Февруари 10, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
krasito Отговорено Февруари 22, 2014 Автор Отговорено Февруари 22, 2014 Възможно ли е това отзад, зад говорителя(то е нещо като дъска, но май не е точно дъска) да се е разхлабило и да вибрира и от него да се получава това пращене? Ако му затегна малко болтовете има ли опасност да го повредя? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 22, 2014 Отговорено Февруари 22, 2014 (Редактирано) Защо не пробваш, да го притиснеш и хванеш здраво с ръка, докато усилвателя свири, преди да зададеш този въпрос? Така ще ти стане ясно. Хвани една дъска и навий винтове в нея, за да добиеш представа колко могат да се затягат винтове в дърво. Нали каза, че като свириш с китарата, не "пращи"... кво, тая дъска решава да "пращи", само като слушаш музика. Продължаваш да ме изумяваш . Редактирано Февруари 22, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
krasito Отговорено Февруари 22, 2014 Автор Отговорено Февруари 22, 2014 като я притисна с ръка много силно по средата спира за пращи.. но една ли като затегна болтовете ще се оправи .. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 22, 2014 Отговорено Февруари 22, 2014 Пробвай като за начало, да я отвинтиш. Цитирай
krasito Отговорено Февруари 23, 2014 Автор Отговорено Февруари 23, 2014 Пращенето се получава от ASIO драйверите Взех колонките от един приятел да пробвам какво ще стане и като пусна нещо през Guitar Rig-а или през някоя друга програма, която използва ASIO драйверите се чува пращенето. А като пусна някоя песен НЕ през ASIO драйверите го няма пращенето ... Какво да правя? Аз смених ASIO-то да пробвам с друга версия, но пак е същото .. Какви точно трябва да са ми настройките на ASIO-то? Моите настройки са: ASIO Buffer Size = 512 Samples Latency Compensation In: 0 Samples Out: 0 Samples Buffer Offset: 0ms Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 23, 2014 Отговорено Февруари 23, 2014 (Редактирано) Аха.. ясно. Ами.. решението е най-общо казано, малко по-хубав аудио интерфейс с хардуерна АСИО поддръжка. Иначе, каквото и да правиш, или ще ти пращи, или ще имаш недопустимо голямо закъснение. Ако ползваш асио драйвер за слушане на музика, това няма смисъл, ползвай примерно Kernel Streaming, DIrect Sound или нещо друго и сложи голям буфер 1000-няколко хиляди семпъла. Редактирано Февруари 23, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
krasito Отговорено Февруари 23, 2014 Автор Отговорено Февруари 23, 2014 Ползвам го за микрофона и ми се искаше да си пускам музика през компютъра, но май ще се наложи да си взема аудио сплитер(2х3,5->1х3,5) и да си ползвам компютъра за микрофона, и да си пускам музика през телефона Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 23, 2014 Отговорено Февруари 23, 2014 Нема ли да е по-лесно да не ползваш баш кубето за тая цел.. аудио мини системка, нещо.. Цитирай
Recommended Posts