Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Жената и кучето са най добрите приятели на човека :greenangel: ,ама китарджията не е човек и понякога му идва да ги гръмне или обеси някъде,примерно жената изпищява "Млъкни бе изроод,искам да спя" а аз си дрънча блусец на изключена китарка,тръгна да си записвам нещо и кучето се разлае по  де да знам кви се населиха в блока,или клиенти на к@врето от горния етаж :lol:

Всеки си свири с каквото му е кеф,стига разглеждахме гиър..

Редактирано от Hillbilly
  • Отговори 71
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Очаквам вече към 2020 година китарите да са с 20 струни,може пък дотогава да се народят хора с по 15 пръста на едната ръка :) Иначе ми е интересно какви са тези парчета смъкнати под Си(B)?То не е свирене ами някакъв грохот, а баса не знам къде трябва да се смъкне.Иначе чичо Зак ползва 10-60 за нормален строй и 10-70 с 6 струни и доста добре звучи и на ритъм и на соло.За тея като Макс кавалера,Скот Ян,Кърт Кобейн повече от 4 струни не им трябват.

Max

Horns%2BUp%2BRocks%2BMaximum%2BCavalera%

Отговорено (Редактирано)

Хайде сега Хана Монтана...

Ето ти (за мен) най-недооцененият китарист в историята на ел.китара какво прави с 6 струни,па тия нека си джентват:

Редактирано от ZLE
Отговорено

Хайде като сме тръгнали,ето и

#2 най-недооценият китарист според мен:

След като Дейв го изритва от Мегадет,бидейки отново Мистър Никой,записва този албум само с брат си:

a това е

Отговорено

Това, че го няма не означава, че няма кой да изтрие нещо, ако се наложи.

До тук не забелязвам такава необходимост освен съществения офтопик, който вече изглежда като он-топик и няколкото ти последователни поста.

Отговорено

Благодаря за разясненията относно новите течения,обаче на мен джент ми звучи като доброто старо джът-джът което е измислено в траша преди 35 години, само че малко по-ниско, а другия стил Rhunking е като вица за басиста: "Свири ла.Бум.Свири фа.Бум.Свири каквото искаш."

Няма никаква музика в тоя нискочестотен шум, ама за всичко се намират фенове и последователи.

Отговорено (Редактирано)

Имат си таргет както видяхте и достатъчно хора харесват новите стилове.На Ibanez не им е дошъл факс от космоса да вадят 9 струнна китара по никое време. И те пари дават за тези разработки и производство. Борето обаче каза една вярна приказка, че към момента тази ниша е уплатнена от къстм инструменти. Една марка ми е на езика винаги като чуя за 7-8-9 струнни китари: 

intepro930ebcatred5.jpg

http://www.rondomusic.com/interceptorpro930ebcatred.html

Фирми като Agile си го правят отдавна и то както си му е реда! С мултискали, мензури до 30 и нагоре инча и различните му там гъдели.

Редактирано от G.Varbanov
Отговорено

Бях забравил как се гледа на новите идеи в нашия форум - не със спокойствие,опит да вникнеш в новите възможности и перспективи с откривателски дух,а с отхвърляне.
Нещо не разбирам - противопоставяте Майкъл Лий Фъркинс и другите шредъри на 9 струнна китара ли що ли? Защо?! :slap:
Като някой ми каже/напише "голяма част от китаристите не използват пълния потенциал на инструмента със 7,8 и т.н. струни" и ми става смешно. Сериозно.
Да не е задължително във всяко парче да използвате всеки тон на инструмента си?
В колко от песните сте го срещали и това ли е мерилото за творчество в музиката?
Да не би да е нужно и всички да са с фамилия Фъркинс,Тафола или Малмстийн,че да свирят на китара?
Не е ли удоволствието от свиренето най-важното? И ако е така какво е значението дали е на 3 или на 10 струни или дали можем да свирим като гении?
Ами ако някой се кефи да има 9 струнна дори без да може да свири - това лошо ли е?
Въпроси...
Нещо сте се разкиселили май (сигурно ще да е от туршиите и киселото зеле през сезона)? :)
Повече струни - повече възможности. Това е. Така ще се появят още типове като Тосин,ТиМак,Вай и т.н.,които ще ги ползват по начин,по който ще ни хареса или пък няма (да ни хареса или да се появят) и производството на въпросните китари ще отиде в историята.
Който няма нужда да изразява идеите си с повече от 6 струни да не го прави, а който иска с 9 да заповяда - има вече такава възможност благодарение на Ibanez, Schecter, Legator и Agile.

Аз бих тествал деветка (нищо че не съм и на 1/1000 от майсторството на Майкъл Лийй Фъркинс), но с висока Ла,че ми се струва прекалено ниско с 9-та в До#, а ако е и многомензурна ще е още по-добре.

Иначе и 10 струнни китари се предлагат серийно от няколко години, та спора за или против 9 струнни китари е поизостанал малко...

Поздрав на 3 струни и го давайте малко по-ведро и позитивно:

http://www.youtube.com/watch?v=ZC1uqTEesIk

П.С. Едната 9-ка на Ибанез ще е със цена около 599$/Евро.

Отговорено (Редактирано)

Напротив!

Надявам се ,че новите идеи са добре дошли в този форум,доколкото и аз съм нов в този форум.  :)

Собственото мнение е поне толкова важно за всеки,който има себеуважение.

Така че мир,важното е както съм написал да се забавляваме....

Редактирано от ZLE
Отговорено (Редактирано)

^ Мнението ми не беше към никой конкретно,а срещу начина и посоката в която беше тръгнала темата :)
Иначе Майкъл Лий ми е един от любимците,но това не пречи да слушам и джент и джаз и... :)
Мир и здраве да има да свирукаме,който,както и на каквото може!

Редактирано от рахата