Jump to content
Българският форум за музиканти

Защо започнах да свиря на бас китара?


hippie

Защо започнах да свиря на бас китара?  

144 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

  • Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

От отдавна исках да си имам басче. Иначе най-основната причина е, че страшно харесвам готини и раздвижени бас линийки и особено слап. Страшно много се бях зарибил по басите на банди като Алис ин Чейнс, Ред Хот Чили Пепърс, Стоун Темпъл Пайлътс... Също така се усетих, че баса приляга много повече, отколкото китарата, на моите 192см :)

 

Засега ми е малко трудно да комбинирам свиренето на по-сложни бас линии с пеенето (по-добре се справям с китарата), но май имам някакъв малък напредък в това отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз си свирех кротко на китара и некви хора ми викат "а бе ти свириш на тая китара все едно, че свириш на бас"... бръм си казах аз

 

и после некви хора пък ме примъкнаха в една прогресив-метъл банда и вместо китара ми връчиха бас и аз продължих да си свиря по същия начин...

 

преди известно време пак си върнах към китарата защото едни хора ми казаха "а бе ти свириш на този бас като на китара"... бръм си казах отново аз /много се повлиятелствам от чужди мнения такъв съм си от малък/

 

и продължих да си свиря по същия начин...

 

накрая прецаках всички като започнах да тероризирам един акордеон и свиря на него като на брас секция... :singer:

Редактирано от fragile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък в последствие разбрах че именно бас китарата е моя инструмент.

В началото като бях по-малък започнах да свиря на малко синтезаторче 2 октави(мама ми го купи за Коледа :metalist: ) много се увлякох но не се наситих с него, и го последва един по-голям.

 

Да ама като започнах да усещам музиката ми се дощя да изследвам и останалите муз. инструменти...купих си на старо една куха китара която що годе ме изпълваше но все още ми липсваше нещо...

 

Оказах

се по някаква щастлива случайност в един клас с един китарист и пианист, бяхме твърдо решени да праим група и тогава научих че такава не би съществувала без

басист :think: Тогава не ми остана друг избор освен да се жертвам в името на музиката като си купя басче :greenball:

Няколко дни след това си купих някакъв кремона на втора ръка останал от войната но и това беше достатъчно за да се влюбя в този инструмент.

Сега се вихря по грифа му със истинско удовлетворение от звука му и не съжелявам за нито 1 сек прекарана в обятията му :green: :godbless::metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прецаках всички като започнах да тероризирам един акордеон и свиря на него като на брас секция...  :D

:):):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През последните години може би постоянно базиках приятелите да ми купят (подарят) бас китара... чаках, чаках, пък като видях, че няма да стане реших да си купя един... Принципно бас линията ми харисва - може би в това, че би могла да бъде от елементарна и монотонна, до разнообразна и в различен ритъм. Харесва ми звученето, липсваше басисти сред приятелите ми (предимно китаристи - 5-6; барабанисти 2-3; клавиристи), даже в началото ми се струваше и простичък за свирене :) - впоследствие се обедих в обратното, благодарение на този форум и преглеждането на много (наистина много) таблатури.

Поради липсата на отговор (или наличието на няколко такива) грасувах за ДРУГО. Някой вече каза, за наличието на малко отговори :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АМИ ПЪРВО СВИРЕХ НА АКУСТИЧНА КИТАРА.НО ЕДИН МОИ ПРИЯТЕЛ КОИТО СЪЩО СВИРИ НА КИТАРА ИСКАШЕ ДА НАПРАВИМ ГРУПА И МИ КАЗА.-АБЕ ПИЧ ЩО НЕ ЗАПОЧНЕШ ДА СВИРИШ НА БАС?И АЗ СЕ СЪГЛАСИХ.С ТЕЧЕНИЕ НА ВРЕМЕТО РАЗБИРАХ ВСЕ ПОВЕ4Е КОЛКО УДИВИТЕЛЕН Е ТОЗИ ИНСРУМЕНТ ,А СЕГА ТОИ Е НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ ЖИВОТА МИ,ЗА КОЕТО СЕ РАДВАМ.ТВА Е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Аз като малък се зарибявах с фрутито и други електроники и си правих разни глупости на тях. И един мой съученик знаеше за мен и ме извика да му направя на няква песен барабаните на компютър. Е отидох аз направих му ги. Ааа, песента беше смелс лайк на Нирвана. И някъв ме гледа в ръцете и ми вика: "Абе ти с тез пръсти, знаеш ли че си само за бас китара, и на нас ни трябва басист?" Съответно моят отговор: "Ти май не си в ред с централния. Аз вече 10 клас и хал хабер си нямам от китари." Но, уви. Човека пак ме извика у тях, уж да правим няква друга песен, ама грешката му беше, че у тях имаше един бас, не знам си от къде го издирил специално за мен. Пипнах го, край!! Нататък ясно как стоят нещата :cheers: Това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорът ми е "друго" - започнах да свиря на бас за удоволствие. Същото важи и за дудука:rolleyes: както и за тарамбуката:bravo:

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък просто след като почнах китарата , успуредно и перпендикулярно започнах да уча и баса :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Baby Thomas, има резон, има резон... Аз съм с една струна отгоре, но пак е по-лесно чистенето :)

Сега по темата! Доколкото виждам всеки си има основателна причина да се захване с бас китара. Аз въпреки че изказах моята малко несериозно сега ще я допълня с крайната истина. Още известно време ще живея с родителите ми и се изнасям. Те са причината да не съм си позволявал да си купя бас китара дореди някъде година. Просто си ми казаха.. още една китара и ще си тръгнеш с нея... но се заинатих и вие знаете другата част от историята на закупуването на първото ми басче. Истината е, че не съм музикант, а просто любител на дългото подрънкване, може да са били прави да искат повече китари в техния дом, но аз си живея с това ми увлечение и си го нося като кръст. Това е от мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май,че вярно няма достатъчно вероятни отговори в анкетата!Затова и гласувах за"други".Ами. началото беше доста тривиално!С едно приятелче решихме да направим група.като аз(не знам защо)трябваше да бъда соло-китара.Така или иначе не намерихме басист и дядо трябваше да хване дебелия,за което съм благодарен.И оттогава Пей Сърце!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.