krasito Публикувано Януари 30, 2014 Публикувано Януари 30, 2014 Вчера си взех микрофон и се пробвам да го включа в старата стерео уредба, която имам от доста време(sonashi, но не мога да ви кажа какъв точно модел е...) Но микрофона ми се чува само за 5-6 секунди и то когато използвам копчето за превключване (диск/касета на уредбата) и след тези 5-6 секунди звукът от микрофона постепенно намалява и накрая микрофона спира да се чува. Проблема не е в микфорона, защото когато го включа в компютъра си работи(не искам да ползвам компютъра, защото има закъснение на звука) Цитирай
krasito Отговорено Януари 30, 2014 Автор Отговорено Януари 30, 2014 Ето такива са микрофоните: http://www.musicworld.bg/bg/m_3410000/i_31090/KOOL_BOX_PACK_KTV_10.html Цитирай
krasito Отговорено Февруари 7, 2014 Автор Отговорено Февруари 7, 2014 Взех си такъв кабел да пробвем дали ще стане, но не става... Кабела го включвам в уредбата, когато чрез този кабел си свържа телефона и пусна музика се чува, но когато свържа микрофона не се чува нищо ... Моля ви кажете ми как да си включа микрофона и да работи без забавяне на звука. Има ли някакви други варианти за свързване, защо не става и през микрофонения вход? Цитирай
presly Отговорено Февруари 7, 2014 Отговорено Февруари 7, 2014 (Редактирано) С този кабел микрофон няма как да се включи. Линейните входове на уредбата са предвидени за "линейни" нива, т.е. от порядъка на 0.775 В, а микрофона дава изходен сигнал от порядъка на миливолтове, т.е. около 10 до 100 пъти по-слаб. Прочети си упътването на уредбата - може и да помогне... А може и микрофонния вход да работи само по време на запис в/у касета... Редактирано Февруари 7, 2014 от presly Цитирай
krasito Отговорено Февруари 7, 2014 Автор Отговорено Февруари 7, 2014 Ми упътването кой знае къде е .. уредбата е много, много стара.. И едва дали работи само на запис (прочети първия пост да видиш какво става, когато включа микрофона във микрофонения вход) Цитирай
krasito Отговорено Февруари 7, 2014 Автор Отговорено Февруари 7, 2014 Между другото току-що забелязах, че когато звукът от микрофона вече не се чува(след като минат тези 5-6 секунди) както казах в първия пост, звукът не изчезва напълно. Когато почукна по микрофона се чува и когато духна в микрофона също се чува, но не се чува нищо друго(като говоря например не се чува изобщо) Цитирай
presly Отговорено Февруари 7, 2014 Отговорено Февруари 7, 2014 1. В микрофон НЕ се духа - това не е член! 2. За упътването към уредбата - има едно много интересно изобретение, викат му Интернет.... 4 Цитирай
krasito Отговорено Февруари 7, 2014 Автор Отговорено Февруари 7, 2014 Може ли да ми обясниш защо не се духа в микрофон? Моята уредба е толкова стара, че не намиран нищо за нея дори и в интернет .. Цитирай
presly Отговорено Февруари 7, 2014 Отговорено Февруари 7, 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/Microphone Цитирай
krasito Отговорено Февруари 7, 2014 Автор Отговорено Февруари 7, 2014 Благодаря ти, че ми даде линк къде да прочета какво е микрофон, аз и идея си нямах какво е .. Цитирай
misterj Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 С чук пробва ли да го почукаш? 1 Цитирай
synchu Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 Не цитирай предходните мнения - не е според правилата. В микрофон не се духа, защото може да се повреди. За някои видове микрофони това не е толкова проблематично, но съдейки по въпросите ти, по-добре да не експериментираш с всички, на които попадаш. Цитирай
DJack Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 Мое мнение е, че тук такива въпроси не би трябвало да се поставят, защото винаги ще предизвикват и такива отговори.Все пак сайта е на/за професионални музиканти. За това най-добре да поставиш въпроса с необходимите данни за хардуера тук https://bgaudioclub.org/forum.php /извинявам се, ако е против правилата да се дават линкове към други форуми/ 1 Цитирай
Recommended Posts