Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте.Искам да знам има ли програма,която с моите НЕЗНАНИЯ и огромния ми ентусиазъм,би ми позволила да си правя за домашно ползване "песнички".Опитвам с FL STUDIO обаче стигам само до барабаните.Някъде има ли инструкции,да си купя или да ми обясните основни неща?Просто питам,ако някой се отзове,ще съм много благодарен

Отговорено

Виждам,че никой не помага :D Поне да ми кажете какво да направя за да си запиша семплите в мп3 формат.Т.Е. това което сам направил в началото

Отговорено

Само спокойствие ти трябва и всичко ще си дойде на мястото. Най-успешния начин да се научиш е принципа - ОПИТ-ГРЕШКА. :guitar:

Отговорено

Ами значи тя темата е дълга особено, ако започваш отначало. Така или иначе обаче всеки е започнал отначало, просто защото няма откъде другаде да се започне. :D

Ако се оправяш с английския погледни:

http://www.homerecording.net/

http://www.homerecording.net/recording.html

Ако ли не - пиши пак и ще се опитаме да започнем отначало.

Отговорено

В смисъл? Кажи по-точно какво не ти е ясно и какви песнички искаш да си правиш? Да записваш живи инструменти? Или синтезирани?

ФрутиЛуупс спокойно изпълнява последното.

Основните неща, които трябва да притежаваш, за да стартираш със звукозапис (ако това искаш да правиш):

- аудио интерфейс (аудио карта);

- Секуенсер софтуер от типа на Сонар, Кюбейз (независимо коя разновидност). Има и няколко free такива като Reaper, Quartz Audio Master - които обаче, ако си по начинаеш ще ти е малк по-трудно да потребяваш;

- много желание и време :D

Всеки един от тези софтуери си има сайтове и форуми, в които има много информация.

Отговорено

Значи,имам фрутито и само него.Никаква друга такава.Пускам си семпли,квито има стандартно.Редя си некви ритми,ефектчета,лупове и в един момент този"сбирщайн"ме кефи.И искам да речем да го запазя,като мп3,или друго там,да си го пусна да кайем на телефона или да си го пекна на СД.Това е.Говоря за най-обикновенни заигравки с фрутито. . . . ама. .. . толкова си мога

Отговорено
...И искам да речем да го запазя,като мп3,или друго там,да си го пусна да кайем на телефона или да си го пекна на СД.Това е....

Отваряш си експорта от менюто "File/Export/MP3 File..." (или с Ctrl+Shift+R, ако си почитател на shortcut-ите). Като за начало ти трябва да се занимаваш само с настойката за компресия (MP3 / BitRate). Нагласи я както искаш и натискай бутона START (долу вдясно).

Това е. Успех !!!

Отговорено

Я опитай "File/Export/Wave File..." (или с Ctrl+R, ако си почитател на shortcut-ите :greenball: ). Та опитай да го експортнеш на WAVE за да видиш дали ти прави същия проблем. И кажи с кой player ги слушаш после, може и там да е проблема.