waspa Публикувано Октомври 2, 2006 Публикувано Октомври 2, 2006 Здравейте.Искам да знам има ли програма,която с моите НЕЗНАНИЯ и огромния ми ентусиазъм,би ми позволила да си правя за домашно ползване "песнички".Опитвам с FL STUDIO обаче стигам само до барабаните.Някъде има ли инструкции,да си купя или да ми обясните основни неща?Просто питам,ако някой се отзове,ще съм много благодарен Цитирай
waspa Отговорено Октомври 2, 2006 Автор Отговорено Октомври 2, 2006 Виждам,че никой не помага Поне да ми кажете какво да направя за да си запиша семплите в мп3 формат.Т.Е. това което сам направил в началото Цитирай
aitapeapea Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 Само спокойствие ти трябва и всичко ще си дойде на мястото. Най-успешния начин да се научиш е принципа - ОПИТ-ГРЕШКА. :guitar: Цитирай
synchu Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 Ами значи тя темата е дълга особено, ако започваш отначало. Така или иначе обаче всеки е започнал отначало, просто защото няма откъде другаде да се започне. Ако се оправяш с английския погледни: http://www.homerecording.net/ http://www.homerecording.net/recording.html Ако ли не - пиши пак и ще се опитаме да започнем отначало. Цитирай
waspa Отговорено Октомври 2, 2006 Автор Отговорено Октомври 2, 2006 Благодаря.Погледнах и на двата адреса.Продължавам,обаче само да гледам Цитирай
synchu Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 В смисъл? Кажи по-точно какво не ти е ясно и какви песнички искаш да си правиш? Да записваш живи инструменти? Или синтезирани? ФрутиЛуупс спокойно изпълнява последното. Основните неща, които трябва да притежаваш, за да стартираш със звукозапис (ако това искаш да правиш): - аудио интерфейс (аудио карта); - Секуенсер софтуер от типа на Сонар, Кюбейз (независимо коя разновидност). Има и няколко free такива като Reaper, Quartz Audio Master - които обаче, ако си по начинаеш ще ти е малк по-трудно да потребяваш; - много желание и време Всеки един от тези софтуери си има сайтове и форуми, в които има много информация. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 Айде наистина кажи какво точно искаш да праяиш, че темата ми се струва доста обширна така. Цитирай
waspa Отговорено Октомври 3, 2006 Автор Отговорено Октомври 3, 2006 Значи,имам фрутито и само него.Никаква друга такава.Пускам си семпли,квито има стандартно.Редя си некви ритми,ефектчета,лупове и в един момент този"сбирщайн"ме кефи.И искам да речем да го запазя,като мп3,или друго там,да си го пусна да кайем на телефона или да си го пекна на СД.Това е.Говоря за най-обикновенни заигравки с фрутито. . . . ама. .. . толкова си мога Цитирай
solo5 Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 на сайта на фрути бупс мисля, че имаше видео туториали Цитирай
DJ Alex Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 ...И искам да речем да го запазя,като мп3,или друго там,да си го пусна да кайем на телефона или да си го пекна на СД.Това е.... Отваряш си експорта от менюто "File/Export/MP3 File..." (или с Ctrl+Shift+R, ако си почитател на shortcut-ите). Като за начало ти трябва да се занимаваш само с настойката за компресия (MP3 / BitRate). Нагласи я както искаш и натискай бутона START (долу вдясно). Това е. Успех !!! Цитирай
waspa Отговорено Октомври 5, 2006 Автор Отговорено Октомври 5, 2006 Точно по същия начин го правя,но като пусна да я слушам,нямам звук.Иначе отчита време,битрейт. . .всичко..амааааааа Цитирай
DJ Alex Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Я опитай "File/Export/Wave File..." (или с Ctrl+R, ако си почитател на shortcut-ите ). Та опитай да го експортнеш на WAVE за да видиш дали ти прави същия проблем. И кажи с кой player ги слушаш после, може и там да е проблема. Цитирай
waspa Отговорено Октомври 6, 2006 Автор Отговорено Октомври 6, 2006 Всичко е на 6.Благодаря на всички,отзовали се Цитирай
Recommended Posts