Jump to content
Българският форум за музиканти

Yngwie Malmsteen


emil

Recommended Posts

Виж, както вече ти казах, педалчето(поне що се отнася до тези педалчета като сд-1, и YJM) само усилва сигнала, и му придава лек "цвят" и целта му е така да се каже да "събуди" драйва на усилвателя, за по-жив и по "hi-gain" звук, когато е необходимо.

 

А двете да връзваш последователно едва ли има някакъв смисъл.

Да така е, прав си.

Много съм се мъчил да догоня звука на Малмстиин, но винаги нещо куца. Факт е това, че е твърде специфичен и не съм чул друг китарист, който дори и да се доближава като звучене.

Това е така, защото, ако се поинтересувате малко ще видите, че той ползва освен бустера и JCM800 и една "малка сладка" рак система. Наскоро чух, че в чейна му има и BBE процесор. Интересното е, че в класическия JCM 800 няма effect loop. А сега обяснете как си свързва рак-а между преампа и крайното стъпало. Според мен той никога няма да издаде пълната тайна за звука си.

Който твърди, че го е постигнал да прати семпли да го чуеме :cheers:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не съм много по темата,но ако не се лъжа тя започна малко да се измества към gear-a на Y.J.Malmsteen като цяло,та ако мога да помогна на някого с нещо:

 

Тук

 

Тук

 

Тук

 

:cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив,само ти трябват необходимите финанси. :ph34r:

 

Звука на един изпълнител не е обособен само от оборудването му - вземете под внимание и характерните особености в свиренето му,останалите инструменти в микса и т.н.

 

П.П. Понеже темата почна да се разводнява,предлагам да се спрем до тук.Ако има желаещи да коментират gear-a на Y.J.Malmsteen - нека се пусне една тема в раздел "Китара",аз ще преместя съответните мнения от тук?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо сложно в on-stage системата. Просто човека е в състояние да си поръча на специалист да му се изработи CUSTOM система за комутация и контрол и да му плати високата цена за това начинание (CAE swithing & router system). Това, което тук във форума се претака непрекъснато е : как с два и двайсет да се направи нещо за 22000. Или с един компютър и звукова карта да се докара резултат като от AIR STUDIOS или POLAR STUDIOS. Досега не видях това някой да го направи. Съфорумниците с повече опит и знания често казват същото, може да разровите из мненията във форума. Е, ако някой може да измисли как с малки възможности да се получат високи резултати нека го покаже.

Всички ще ръкопляскаме.

От дадените блокови схеми за комплектацията на Y.M. всичко е повече от ясно. Само дето някой трябва да може да го РАЗБЕРЕ, и ако на някой му трябва да си го направи (АКО МОЖЕ) или ДА ПЛАТИ на този който може. На това му казват пазарна икономика. А иначе просто не става и си чешеме езиците.

Съжалявам ако стана оффтопик, ама виждам че все едно и също се предъвква - може пък удоволствието да идва и от това....

П.С. Закъснях с поста, Mephistofel го каза с две думи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като в раздела за изработка и ремонт на муз. инструменти има тема за легендарния YJM 308, която се превърна в дискусия за звука на Yngwie, то по идея на Mephistofel реших да направя тази тема. Надявам се тук да се проведе един хубав спор, защото в "него ще се роди истината". Още в началото ще изтъкна моята позиция:

 

1. Разделям звука на Yngwie на звук за соло и звук за ритъм. Ако слушате записите ще чуете огромни разлики.

2. Заставам зад позицията, че само с YJM 308 (DOD 250) и Marshall JCM800 звукът от солата неможе да се постигне. За ритъма почти съм съгласен.

3. Начинът му на свирене и гениалността му при аранжиментите няма да ги коментирам :lol:.

 

Очаквам мненията на разбирачите в областта, подкрепени със съответните аудо семпли.

 

Колеги, нека разбием този мит! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мненията са преместени от другата тема в раздел "Изработка..." - затова изглеждат малко разместени хронологически и смислово. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в никакьв случай Маршал JCM 800

 

1959 SLP - това е ампа му(сигурно и при него е модифициран - както и при Блекмор)

доколкото знам Ингви си дружи с Ню Йоркския амп билдьр - Рино

сигурно той му прави модификациите

Даже си има серия Ингви Малмстийн усилватели от Рино.

сложи ББЕ ,шумоподтискане от Роктрон или сега вече от Бос,

2 рак Дилея на Корг

 

И ВСИЧКО Е В ПРЬСТИТЕ :)

 

защото на клиники - Ингви свири с Рок Про на фендер или Велвстейт на Маршал

 

и сьм сигурен че пак си звучи като Ингви

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защото на клиники - Ингви свири с Рок Про на фендер или Велвстейт на Маршал

 

и сьм сигурен че пак си звучи като Ингви

 

Абсолютно вярно! Аз съм свирил с фендер Рок Про и Маршал валвстейт ( почти всички разновидности) - убеден съм, че Ингви ще звучи изцяло като себе си ( :bravo: ) с един страт 69' та и само с усилвател фендер Рок Про - 100 ватов без никаква периферия - който е доста бюджетен вариант ( без китарата разбира се ) . :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми, май от там трябваше да започнеш :Р

бтв интересно ми е, дали някой е успял да постигне у дома си подобен звук?

на мен ми се струва че освен буустъра (изцепен до край), маршалче (с надупен драйв), фендърските сингли и дилей (предполагам от рак-а) няма нищо друго... може би само серийте остават и това амп-а с какви говорители е... създава се един списък на хардуера и остава само някой да седне да свири ;)

и все пак, ако някой леееекинко се е приближил с подръчната си апаратура до неговия звук да приклещи един семпъл в темата, да чуем :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми, май от там трябваше да започнеш :Р

бтв интересно ми е, дали някой е успял да постигне у дома си подобен звук?

на мен ми се струва че освен буустъра (изцепен до край), маршалче (с надупен драйв), фендърските сингли и дилей (предполагам от рак-а) няма нищо друго... може би само серийте остават и това амп-а с какви говорители е... създава се един списък на хардуера и остава само някой да седне да свири :)

и все пак, ако някой леееекинко се е приближил с подръчната си апаратура до неговия звук да приклещи един семпъл в темата, да чуем ;)

 

Вчера сложих Dimarzio HS3 и скоро ще пусна малко семпли. Според мен ампа не е толкова важен, защото както колегите по горе коментираха с различни амп-ове Yngwie си е Yngwie. :D

Редактирано от emil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах да изкарам нещо подобно на звука на YJM само с хардуерни средства.За целта използвах Фендер 84а, Ибанец тюбскримър тс808, дилей Бос дд 3 и 2 кубета Енгл тъндър 50 и Меса Буги студио 22+.Не съм обработвал записа по никакъв начин,сигналът вкарах с 2 Шур 545.

 

Има ужасен брум,шум и всичко останало

 

цък

 

Не знам до колко прилича ,едно време му бях голям фен,ама не съм го слушал от 10 години.

 

 

п.п.Слушайте звука не свирнята.Греша като гъз,те тези работи си искат упражнения,Пък и далеч не претендирам да имам ръцете на Малмстиин :bravo::D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.