vlex Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 ^-Определено в началото не е необходим флойд! На някои и в по-късен етап не им е необходим но тва е друга тема. Естествено ако ще си носи китарата на лютиер за топ лок мисля че същия може да мо рендоса тялото за флойд или съответно по-скъпия вариант kahler. Разликата е че ефтини флойдове има ама ефтини калери нъцки Цитирай
philphil Отговорено Октомври 1, 2006 Автор Отговорено Октомври 1, 2006 живи и здрави, ще си купвам нова китара м другото лято ще е........ Цитирай
npace Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 китара под 800 лева с читаво тремоло трудно ще намериш, иначе тъпата ръчка само ще ти разстройва китарата и ще ти сговнява сменянето на струните Цитирай
Tannen Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Освен това Шоумастерите, които не са с флойд, са с двупосочно тремоло Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Вижте сега, тремолото може и да се пригоди да повдига тона и да го сваля но ще се разтройват струните.от друга страна ако се сложи заключващо то пък като се заключат струните нама да могат да се настроят защото тремолото няма финни настройки и така няма да стане нищо.варианта е да се смени с floyd rose.но от друга страна виждам че мераклията китарист не е много напред и това предполага че ако направи това само ще къса струни на поразия. така че моят съвет към китаржията е ; момко, floyd rose на китарата не я кара да свири сама нито по-добре! първо овладеи основното и чак когато вече когатао сам усетиш че нямаш нужда от floyd rose тогава си сложи! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Вижте сега - видях въпросната китара - тя е някакъв орфей, или нещо руско може би, с онези смешни руски ръчки. Виж - това тремоло не знам дали може да се настрои, и дали става за нещо изобщо. По-добре си вземи каквато и да е нова китара, като squier, или там каквото си харесаш. Иначе по въпроса за заключването - продават се и заключващи ключове - те заключват струните, и така се елиминира нуждата от заключване при нът-а. Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Относно модератора,който ми изтри подигравката с поредния неграмотник,бих казал,че за такива елементарни простотии трябва да има FAQ -в превод Често Задавани Въпроси. Съгласен съм с мненията че човек първо трябва да се научи да свири,а после да търси екстри по китарата като флойдове и т.н.В процеса на ученето може и сам да се сети защо нещо не работи както трябва..Мнението ми е че не трябва да се насърчава "консуматорското"мислене..има го и чичо Гугъл.. Аре ,преди да ме баннат.. Цитирай
Rising_Force Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 (Редактирано) Offtopic : Имаш една бира от мен за това изказване... Редактирано Октомври 1, 2006 от Rising_Force Цитирай
vlex Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 /офф в момента превеждам една школа от руски където се обясняват повечето неща като за австралопитек тъй че дерзайте скоро ви иде тъй бленувания ФАК! Цитирай
philphil Отговорено Октомври 2, 2006 Автор Отговорено Октомври 2, 2006 хуууууу уе момчета и хора а за човекът, който каза че ми е видял китарата да му кажа че е българска 'кремона' от Казанлък..... ае живи и здрави Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 philphil, човеко, само мога да кажа да се хванеш и да изчетеш невероятно културно написаните теми в отдел китара за тези неща, които те интересуват. Ако те интересува дали китарата ти може да се промени към по-добро, аз ти казвам лично, че от Трабант не можеш да направиш Ламборджини, тоест няма променяне! Ако искаш да си купуваш китара с качествени Флойд Роуз или тремоло, наистина просто под 1000 лева, ако е нова, няма как да паднеш. Цените в БГ са доста солени, а и да не са чак толкова просто са непосилни за нашите стандарти. От тонът ти разбирам, че не си на повече от 17 години, ако те обиждам с това, извини ме, не е това целта ми. Гледам има много ентусиазъм у теб, но чети повечко, преди да попиташ. Китарата не е една талпа със жици, а е музикален инструмент. От цялото ти писание разбрах, че си склонен да я изтърбушиш, за да вадиш квичащи звуци от нея с някаква ръчка... На мен лично такива хора са ми някак... не знам как да се изкажа, така че да не ядосам пак някой модератор и да ми изчезне мнението из кофите... ами като недоразумение са ми, но такова, което вдига шум. Хващай се на уроци, за да ти мине малко ентусиазма за трещене на грохот от колона и да забиеш теория в главата си. Имам усещането, че пак ще съм неразбран, ама карай. Успей с музиката, за да я обикнеш! Виктор Цитирай
philphil Отговорено Октомври 4, 2006 Автор Отговорено Октомври 4, 2006 да уе човече, аз се уча......на уроци сме, аз и един басист имаме учител, който е много добър в китарите м просто питах така за обща култура ,ся сори http://new.photos.yahoo.com/philphilanselm...8803169994418/1 http://new.photos.yahoo.com/philphilanselm...8803170020628/0 иуииииииеееее Цитирай
vlex Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 (Редактирано) Я кажи басистчето отде си е намерил баса. Интересува ме защото виждам че е с кремонски адаптери => баса е кремона/орфей. В момента имам един къстъм бас който е SB, но той е къстъм правен от един бас (беше средно между мики маус и SG но се погрижих да е само СГ :twisted: ) И понеже ужким къстъм ся гледам друг подобен и нещо се замислювах... Ае со здраве! едит: Само да спомена след като видях снимката че не трябва и да си помисляш за двупосочно тремоло на полуакустична китара Редактирано Октомври 4, 2006 от vlex Цитирай
philphil Отговорено Октомври 4, 2006 Автор Отговорено Октомври 4, 2006 на басиста китарата е орфей ,да.... та за кво се интересуваш, по-точно.... Цитирай
vlex Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 Интересува ме модвана ли е защото досега нищо конкретно наподобяващо SB не съм виждал излязло от бг ръце (с изключение на едно за което скоро ще има тема :twisted: ) Цитирай
Recommended Posts