Jump to content
Българският форум за музиканти

Нещо за китарата ми.....


philphil

Recommended Posts

^-Определено в началото не е необходим флойд! На някои и в по-късен етап не им е необходим но тва е друга тема.

 

Естествено ако ще си носи китарата на лютиер за топ лок мисля че същия може да мо рендоса тялото за флойд или съответно по-скъпия вариант kahler. Разликата е че ефтини флойдове има ама ефтини калери нъцки ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

китара под 800 лева с читаво тремоло трудно ще намериш, иначе тъпата ръчка само ще ти разстройва китарата и ще ти сговнява сменянето на струните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте сега, тремолото може и да се пригоди да повдига тона и да го сваля но ще се разтройват струните.от друга страна ако се сложи заключващо то пък като се заключат струните нама да могат да се настроят защото тремолото няма финни настройки и така няма да стане нищо.варианта е да се смени с floyd rose.но от друга страна виждам че мераклията китарист не е много напред и това предполага че ако направи това само ще къса струни на поразия.

така че моят съвет към китаржията е ; момко, floyd rose на китарата не я кара да свири сама нито по-добре! първо овладеи основното и чак когато вече когатао сам усетиш че нямаш нужда от floyd rose тогава си сложи! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте сега - видях въпросната китара - тя е някакъв орфей, или нещо руско може би, с онези смешни руски ръчки. Виж - това тремоло не знам дали може да се настрои, и дали става за нещо изобщо. По-добре си вземи каквато и да е нова китара, като squier, или там каквото си харесаш.

 

Иначе по въпроса за заключването - продават се и заключващи ключове - те заключват струните, и така се елиминира нуждата от заключване при нът-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно модератора,който ми изтри подигравката с поредния неграмотник,бих казал,че за такива елементарни простотии трябва да има FAQ -в превод Често Задавани Въпроси.

Съгласен съм с мненията че човек първо трябва да се научи да свири,а после да търси екстри по китарата като флойдове и т.н.В процеса на ученето може и сам да се сети защо нещо не работи както трябва..Мнението ми е че не трябва да се насърчава "консуматорското"мислене..има го и чичо Гугъл..

Аре :) ,преди да ме баннат.. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Offtopic : Имаш една бира от мен за това изказване... :)

Редактирано от Rising_Force
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

/офф

 

в момента превеждам една школа от руски където се обясняват повечето неща като за австралопитек тъй че дерзайте скоро ви иде тъй бленувания ФАК! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хуууууу уе момчета и хора а за човекът, който каза че ми е видял китарата да му кажа че е българска 'кремона' от Казанлък..... :D

ае живи и здрави :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

philphil, човеко, само мога да кажа да се хванеш и да изчетеш невероятно културно написаните теми в отдел китара за тези неща, които те интересуват. Ако те интересува дали китарата ти може да се промени към по-добро, аз ти казвам лично, че от Трабант не можеш да направиш Ламборджини, тоест няма променяне! Ако искаш да си купуваш китара с качествени Флойд Роуз или тремоло, наистина просто под 1000 лева, ако е нова, няма как да паднеш. Цените в БГ са доста солени, а и да не са чак толкова просто са непосилни за нашите стандарти.

От тонът ти разбирам, че не си на повече от 17 години, ако те обиждам с това, извини ме, не е това целта ми. Гледам има много ентусиазъм у теб, но чети повечко, преди да попиташ. Китарата не е една талпа със жици, а е музикален инструмент. От цялото ти писание разбрах, че си склонен да я изтърбушиш, за да вадиш квичащи звуци от нея с някаква ръчка... На мен лично такива хора са ми някак... не знам как да се изкажа, така че да не ядосам пак някой модератор и да ми изчезне мнението из кофите... ами като недоразумение са ми, но такова, което вдига шум. Хващай се на уроци, за да ти мине малко ентусиазма за трещене на грохот от колона и да забиеш теория в главата си. Имам усещането, че пак ще съм неразбран, ама карай.

 

Успей с музиката, за да я обикнеш!

 

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) да уе човече, аз се уча......на уроци сме, аз и един басист

имаме учител, който е много добър в китарите м просто питах така за обща култура ,ся сори

 

http://new.photos.yahoo.com/philphilanselm...8803169994418/1

 

 

http://new.photos.yahoo.com/philphilanselm...8803170020628/0

 

 

иуииииииеееее :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я кажи басистчето отде си е намерил баса. Интересува ме защото виждам че е с кремонски адаптери => баса е кремона/орфей. В момента имам един къстъм бас който е SB, но той е къстъм правен от един бас (беше средно между мики маус и SG но се погрижих да е само СГ :twisted: ) И понеже ужким къстъм ся гледам друг подобен и нещо се замислювах...

 

Ае со здраве!

 

едит: Само да спомена след като видях снимката че не трябва и да си помисляш за двупосочно тремоло на полуакустична китара :metalist:

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересува ме модвана ли е защото досега нищо конкретно наподобяващо SB не съм виждал излязло от бг ръце (с изключение на едно за което скоро ще има тема :twisted: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.