kiik Публикувано Октомври 1, 2006 Публикувано Октомври 1, 2006 Каква е разликата между струните за "кухарка" и за електрическа китара? т.е. по принцип и двете са метални, изглеждат еднакво и т.н.......къде е разликата? и какъв е ефекта, когато се сложат струни за кухарка на ел. китара? Цитирай
Striker_II Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 (Редактирано) ами по някога на кухарка 1-ва, 2-ра и 3-та струна не са метални... а пък 4-та, 5-та и 6-та се състоят от две влакна, които са усукани... при електрическата, освен че са метални едното от двете вланка е като лента.... загледай през лупа и ще откриеш разликата... Редактирано Октомври 1, 2006 от Striker_II Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 @Striker_II - колега - пишеш простотии - ако можеш си редактирай поста, защото не знаеш какво пипеш. правиш ли разлика между акустична и класическа китара? казваш че не винаги са метални щото си гледал някоя класическа - но моля те информирай се преди да объркаш някой начинаещ с писанията си едните са за кухарка - другите са за електрическа - това е разликата. тези на кухарката 3-та е увита. стандартен комплект 9 или 10 за електрическа не е увита щом хората са написали че са за кухарка начи са за такава Цитирай
kiik Отговорено Октомври 1, 2006 Автор Отговорено Октомври 1, 2006 Е и в крайна сметка това не е отговор каква е разликата - аз знам, че на едните пише, че за какво са и на другите пише за какво са, ама питам какъв е ефектаи дали ше се усети изобщо ако сложа кухарските на електрическата....аз лично не го забелязвам а за пластмасови защо отваряте дума изобщо - разбира се, че говорим за метални само! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Ако сложиш найлонови струни за класическа китара на електрическа няма да се чува нищо - няма какво да променя магнитното поле на адаптертите - няма метал. Ако сложиш метални на КЛАСИЧЕСКА(не изобщо акустична, класическите китари са за найлонови струни) китара, най-вероятно ще се счупи след време(найлоновите струни опъват по-малко). При металните струни - тези за акустична китара, обикновено са с бронзова оплетка, която има по-звънко звучене, подходящо за акустична китара. Ако ги сложиш на електрическа, тя ще звучи твърде тихо, понеже бронза и медта нямат магнитни свойства, и всъщност на магнитното поле на адаптера ще влияе само стоманената сърцевина на струната(около която е увита оплетката). Струните за електрическа китара са с оплетка от никел, който има добри магнитни свойства. Те са предвидени така, че при вибрацията си да създават силна промяна в магнитния поток на адаптерите. Те не са много подходящи за акустична китара, понеже нямат добри акустични качества, и китарата ще звучи тенекиено. Цитирай
BuGZ Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 ^ Това вече е отговор на въпроса. И мен ме информира! Цитирай
Striker_II Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 (Редактирано) @stratocaster ... нещо не си ми разбрал поста... няма значение, сигурно си прав, че и аз не съм го написал като хората.... както и да е ^Evtim Djerekarov обясни на човека така, че да го разбере... айде peace Редактирано Октомври 1, 2006 от Striker_II Цитирай
vlex Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 И освен всичко друго което Евтим спомена струните за електрческа китара мисля са и по-меки Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 ^ и това го има. Веднъж бях със струни за акустична, деветки, някакви noname-ки. Еми в Ми щяха да ми изкъртят бриджа x.x Цитирай
npace Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 еми бронзът май е по-твърд от никела... и за тва на мен ми изпадаха пръстите на акустичния фендер (12ки струни малей) докато свикна де Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Бронзът е само оплетката. Оплетката се развива лесно -> не е твърда. Едва ли твърдостта на струните идва от това. Не съм много сигурен дали 10-ки за акустична китара ще са кой-знае колко по-твърди от 10-ки за електрическа, при еднаква настройка и дължина на грифа. Цитирай
Pandemonium Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 Мене ми се струват по-твърдички(тея за акустична). Като си взимах китарката втора ръка, имаше сложени 10-ки на Дадарио за акустична на 6,5 и 4-а.Беше си по-трудоемко за свирене, преди да сложа нормални за електрическа. Може и аз да си въобразявам де. Цитирай
kiik Отговорено Октомври 2, 2006 Автор Отговорено Октомври 2, 2006 Проблема е такъв, по точно въпроса е породен от това, че именно със струни за "кухарка" една ел.китара вадеше хубав звук, а след като сложих изрично струни за електрическа (Д'Адарио) те звучат адски тенекиено....дали щото са нови ли, незнам, но тенекиено е точната дума за начина по който звучи въпросната ел. китара сега Цитирай
shadow Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 Сложи си други струни,Д'дарио са едни от най-калпавите струни с които съм свирил Цитирай
PlamenM Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 Сложи си други струни,Д'дарио са едниот най-калпавите струни с които съм свирил Леко , леко ....ако има марка с която свирят най-много китарни величиа това е Д'Адарио... Цитирай
Recommended Posts