Niki pRo Публикувано Декември 23, 2013 Публикувано Декември 23, 2013 Добър ден на всички,Имам питане към Вас.... интересувам се каква е функцията на адаптерите на китарата и каква е разликата между двойни и единични? !Когато вградения дисторшън в кубето не ви допада и си купите педал (процесор или там както се нарича) трябва ли вградения дисторшън да се изключва. От скоро имам китарка Yamaha ERG 121 купих я на калъп с кубе (23 ватово) Squier-че и дигитален тунер... всичко за 300 лева... което мисля, че е екстра за начинаещ китарист. От скоро се уча да свиря някой интрота на песни (Fade to black на Metallica, Estranged на Slash и т.н) но въпреки с този вграден дисторшън звука не е същия казаха ми че всичко е до процесор на китарата и до адаптери обаче хабер понятие си нямам от това..... Та за това питам каква е функцията на адаптерите и на процесора и т.н
никони Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 Отскоро съм шофьор и имам питане - каква е функцията на двигателя и има ли разлика между бензинов и дизелов... Не се обиждай приятелче, но първо седни почети, пообразовай се и питай за нещата които не са ти станали ясни. Идеята на този тип форуми е когато човек се учи , работи да получи съвет от някой с повече опит, а не да му се поднася всичко готово смляно с биберона...Не мислиш ли че е малко наивно да смяташ че хората ще си зарежат работата за да те учат на азбуката. 5
a_panov Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 (Редактирано) Добър ден на всички, Имам питане към Вас.... питам каква е функцията на адаптерите и на процесора и т.н http://en.wikipedia.org/wiki/Pickup_%28music_technology%29 Редактирано Декември 24, 2013 от a_panov
panhead Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 (Редактирано) ... за "китарката... " : http://forum.muzikant.org/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/ Редактирано Декември 24, 2013 от panhead
sbondokov Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 Аз понеже не съм много по-напреднал от теб, само това искам да ти кажа: Не мисли за адаптерите! Не мисли и за модела китара! Щом търсиш определен звук купи си един процесор за 100 лв и... търси. А, и освен това- свири!
Niki pRo Отговорено Декември 24, 2013 Автор Отговорено Декември 24, 2013 Ами извинявам се много щом това не е форум от който да науча нещо... благодаря за бързите подигравателни, нападателни думи и т.н... развивайте се професионално. Локвайте темата с добро писах и с добро се махам.П С ... Благодаря за линка panhead & за съвета sbondokov
Hillbilly Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 (Редактирано) Рани куче да те лае,пусни прасе у одаята да ти се качи на кревата ..български поговорки.. Темата къде да се локва бе,локви няма,студено е,добре е,че се махаш,лошо е че някой въобще ти даде линк към нещо,вместо да те остави да си тепаш чугунената готованска тиква в опит за мислене .. Редактирано Декември 24, 2013 от Hillbilly 1
7thString Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 (Редактирано) Всъщност единия от въпросите ти е много на място, но някои хора явно предпразнично бързат с флейма. Ако ползваш въпросния процесор за основния си звук - т.е. драйв, ефекти, ехо, реверб..., то би следвало да нагласиш кубето така, че да е колкото се може по "прозрачно" за процесора - определено ако вкараш драйва на кубето след като процесора е сложил ехо, ще стане доста... авангардно. Също избягвай да ползваш спийкър симулация или амп симулация от процесор, който после ръгаш в кубе. Разбира се има много начини да свържеш процесора с кубето, но зависи ти какво точно гониш като ефект. Подхождай с разбиране към техниката - разбий си идеята за процесор и си го представи като отделните ефекти, които съдържа и така лесно ще се ориентираш какво къде да сложиш. Има джаджи, които най-често се слагат преди драйва(входа на кубето) - фейзъри, буустери, филтри, уа и т.н., има и такива, на които им отива да са в fx loop-а на усилвателя - хоруси, ехота, реверби, флейнджъри... има и такива, които не им отива да се ръгат в китарна техника и да се наслагват - моделинг симулации - те направо отиват в PA-то. Има разбира се и китаристи, които постигат жесток звук като експериментират и не се ръководят по горните насоки, но бих ти препоръчал да започнеш от общото и да търсиш как да постигнеш звука си, отколкото да накичиш черво от случайни ефекти и да питаш след месец ядове защо китарата ти звучи по гнусно от прахосмукачката на съседката ти. Колкото до адаптерите, както ти казаха горе - свири и още по-важното - слушай какво свириш. Така ще разбереш кой адаптер за какво ти звучи добре Редактирано Декември 24, 2013 от 7thString
никс Отговорено Декември 26, 2013 Отговорено Декември 26, 2013 Адаптерите на китарата преобразуват акустичните трептения на струните в електрически сигнал,чрез който се чува през китарният усилвател.Разликата при единичния и двойния най-общо казано е ,че двойния има повече плътност на тона и не създава брум,единичният звучи по чисто и има по изразителен тон,но това е общо казано,не важи за всички можели.Когато се използва външни ефекти,вграденият дист би следвало да е изключен,в противен случай ще се получи голяма шумотевица,от която няма особен смисъл.Процесорите служат за "оцветяване"на тона на китарата,могат да го изкривяват,модулират,компресират,транспонират,усилват и др.За да звучат тези песни по начина по които звучат,са вложени десетки или стотици хиляди в инструменти,техника и оборудване винаги висок клас,за това не можеш да звучиш като тях с техниката която имаш.Има ефект процесори,които се доближават до конкретно звучене на даден китарист,но все пак в твоят случай,важното е да свириш с наличното което имаш!
Recommended Posts