Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!
Търся си хубав микрофон  усб :)
Може ли да ми препоръчате нещо 150-200лв,а дори и да е втора употреба-няма значение.
Микрофон за вкъщи-да записвам кавъри :) 

Отговорено

Микрофон за вкъщи-да записвам кавъри :)

За кеф или за някой лев са тези записи? Щото ако е само за кеф и аз си записвам кавъри с микрофон за двайсетина лева.

http://vbox7.com/user:timosto

Отговорено

Няма какво да им се "препоръчва" на тези микрофони - пълно е с такива навсякъде. Моят, с който съм правил горепосочените записи и тези в подписа ми долу е даже за 9лв скайп микрофон с малко жакче без USB.

Отговорено

^^ Добре де, нещо не разбирам. Има една приказка "по кефа ще ги познаеш".

Говориш за кеф, а искаш нещо, което не може да ти прави удоволствие.

Така можеш дори да се отчаеш от себе си, като се чуеш записан със микрофон на цена колкото "магистрална свирка" :greenball:

Обясни какво разбираш под кеф, за да стане ясно какво разбираш под тази дума.

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

^ Да, Валяк, прав си! И аз отскоро имам скъпи микрофони,  макар че не съм се изфуквал с тях в раздел "Фукня". Но когато спонтанно ми хрумне да направя някой демо-видео клип не ми се занимава да включвам "скъпите" си микрофони, а използвам евтиният си скайп микрофон, който винаги е в "бойна" готовност и дава достатъчно задоволително качество за демо записите ми. Ето този видео демо клип е записван със 9 левов скайп микрофон.Дали звука е чак толкова гаден?

И Честита Нова Година! :cheers2:

Редактирано от Лими
Отговорено

Лими, всичко е субективно. Например Паганини е различавал 1/8 от тона, други не различават и цял тон.

Едни са висока класа звукови специалисти, други изобщо не са. 

Затова споменах, че по удоволствието ще ги познаеш. 

Разбира се, само за запаметяване на определена идея, не е нужно да се ходи в Abbey Road (примерно). Но и това зависи от човека , който го прави.

А, пък аз не съм препоръчал DPA (Bruel & Kjaer) от 4000Е до10000Е, защото знам, че хора с такива необходимости и възможности не задават теми като тази.

Отговорено

ЕТО едно читаво USB микрофонче. И Audio Technica-та хич не е зле. :) Ако ти допадне да се занимаваш предполагам ще ги надживееш тея микрофони, но за начало са ОК. Поръчки от Томан се правят през MusicWorld.bg за да си спестиш транспорта.

• 3 weeks later...