svet.k Отговорено Декември 11, 2013 Автор Share Отговорено Декември 11, 2013 Ето и едно демо: http://www.youtube.com/watch?v=CHUnDDDD2Mw&feature=youtu.be Махнах резистора на слушалките но сега няма сигнал през тях и угасна лед индикатора, резистора как е свързан - на късо между ляв и десен канал или минава сигнала през него? Ако е второто ще трябва да свържа жичка на негово място? Има и едно жужене от усилвателя, което намаля малко след като почистих някои клеми за връзка между платките, така че предполагам че ако почистя всички и напръскам с контактен спрей ще изчезне. На една от платките, която е след трафа и отива в другата с потенциометрите на изхода пише 9V, ще я ползвам за захранване на преампа и радиото. Това е мисля се получи добър звук, даже ми се струва че в някои отношения е по добре от едно Dean Markley, което имах. Мога да запиша демо с микрофон от 12 инчов Селесчън. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
svet.k Отговорено Декември 23, 2013 Автор Share Отговорено Декември 23, 2013 http://svettk.snimka.bg/photos-from-gsm/amp.790886.32240622 Ревърба ще е нещо подобно, ако това не ми хареса ще направя нов. Последно реших да добавя и оувърдрайв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
svet.k Отговорено Декември 29, 2013 Автор Share Отговорено Декември 29, 2013 Вече наистина последно остава "чист" амп и преамп отделно. Той се състои от два оувърдрайв/буустъри на Дод, които в комбинация дават нужното ми ниво на гейн, а и ще мога да го ползвам и без това кубе. За ревърба варианта от горния пост отпада, ще пробвам с описания в първи пост начин - с втори по малък говорител, намален с резистори и "забавен" с кондензатори или там както се получи. Може и няква интеграла да сложа. Тъкмо ще мога и да регулирам нивото. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
svet.k Отговорено Януари 5, 2014 Автор Share Отговорено Януари 5, 2014 Значи, Респрома отпада като усилвател. Язък дето го нашарих, жуженето се оказа от трафа, което е непреодолим проблем за мен, затова бих го подарил на някой начинаещ, който с една тонколона ще получи едно не лошо практис ампче. Мисля да се върна на варианта с Вефа, като за пауър амп може да взема нещо лампово - има на добри цени - радиа, магнетофони и т.н. или някой съвременен усилвател - авто или какъвто намеря. За Вефа с комшията ще махнем крайното стъпало, незнам дали няма да изгубя драйва така но както и да е. Харесъл съм един магнет, но е 1,5 В. Дали ще е достатъчно (за свирене в къщи), с ламби не съм свирил до сега. Втория вариант е пред него да са горепосочените два буустера, които ще вдигнат нивото. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 6, 2014 Share Отговорено Януари 6, 2014 На Вефа не можеш лесно да му махнеш крайното стъпало. Пък и бустер с германиеви транзистори ще шуми. Хубавото е, че покрай тези упражнения можеш да се навиеш да поизучиш тази наука и сам да си правиш нещата отначало докрай. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Януари 6, 2014 Share Отговорено Януари 6, 2014 ...Пък и бустер с германиеви транзистори ще шуми. 'бсолютно компетентно!!! Nagra, UHER, Neumann и всички доказани фирми са правили шумящи устройства с германиеви транзистори. Бисер отвсякъде. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
svet.k Отговорено Януари 6, 2014 Автор Share Отговорено Януари 6, 2014 (Редактирано) Проблема не е в шуменето при свирене, а когато не се свири. И защо да е много трудно да се махне крайното стъпало на Вефа. Все пак човека който ще го прави цял живот с подобни неща се е занимавал. Колкото за науката, не ми са толкова дълги ръцете... Редактирано Януари 6, 2014 от svet.k Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 7, 2014 Share Отговорено Януари 7, 2014 (Редактирано) Както при силициевите транзистори, различните видове имат различен собствен шум, а малки вариации се наблюдават и при различни екземпляри. Но освен от транзисторът, шума зависи и от схемата (шума варира в зависимост от режима на работа транзистора, а околните компоненти също допринасят). Иначе-проблемът с шума на никой овердрайв не е докато се свири - самия овердрайв/дисторшън във своята същност е нещо като много силен компресор, така че свиренето винаги маскира шума. Той се чува така ясно в паузите, защото няма какво да го маскира. Но неговото количество зависи и от усилването(гейн на предусилвателя). Ако смяташ че транзисторните схеми шумят много, чуй примерно една Mesa Studio 22+ на хай-гейн, когато не свириш. Редактирано Януари 7, 2014 от Evtim Djerekarov 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
svet.k Отговорено Януари 7, 2014 Автор Share Отговорено Януари 7, 2014 Друго имах предвид, но явно не си чел цялата тема - щах да го ползвам и като стерео усилвател и радио и то на много тихо място, където подобно жужене ще се чува доста. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 7, 2014 Share Отговорено Януари 7, 2014 (Редактирано) Е, да те успокоя - няма начин (без нойзгейт или нещо подобно), да имаш хай-гейн китарна апаратура, която не шуми поне малко в паузите. А за жужене - не знам. Едва ли е от транзисторите. Редактирано Януари 7, 2014 от Evtim Djerekarov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 8, 2014 Share Отговорено Януари 8, 2014 ...Пък и бустер с германиеви транзистори ще шуми. 'бсолютно компетентно!!! Nagra, UHER, Neumann и всички доказани фирми са правили шумящи устройства с германиеви транзистори. Бисер отвсякъде. Май си забравил какво имаше във ВЕФ-а? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Януари 8, 2014 Share Отговорено Януари 8, 2014 Не, не съм. Но ти често се увличаш, забравяйки, че тук не е аудиофелационистичен форум. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 8, 2014 Share Отговорено Януари 8, 2014 Преиграваш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Януари 8, 2014 Share Отговорено Януари 8, 2014 Не ми давай повод и няма да го правя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
svet.k Отговорено Януари 8, 2014 Автор Share Отговорено Януари 8, 2014 Няма смисъл да се пише повече в темата, поне за мен, зададох куп въпроси а тя се превърна в поредната арена за нескончаемо джавкане, въпреки че се опитах да я напиша така че това да не стане. Сега си задавам въпроса защо изобщо я започнах, от някъв гъдел ли що? до сега всичко щеше да е завършено отдавна ако не бях разчитал на тая "помощ". Не че бързам за някъде... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts