Evtim Djerekarov Отговорено Януари 30, 2014 Отговорено Януари 30, 2014 (Редактирано) Ако приемем като за начало, че всеки от усилвателите има предусилвател, крайно стъпало и говорител, кажи кое през кое искаш да вържеш , за да не пишем големи безмислени коментари. Не задаваш въпроса коректно, а и е двусмислен (кое как може да се свърже зависи от това кое какви изходи и входове има, а това какво да си купиш, си е твоя работа и няма общо с принципния въпрос за свързването). Редактирано Януари 30, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
svet.k Отговорено Януари 30, 2014 Отговорено Януари 30, 2014 Явно имаме много ниско ниво на взаиморазбирателство с теб, или поне такова впечатление остава у мен от половин дузината скорошни теми в които взимаме участие двамата. Аз в повечето случаи те разбирам какво имаш да казваш и не искам да те обидя или т.н., може да става въпрос за различно трептене на вълните, т'ва е тема за друг разговор. Аз така си се изразявам по принцип - и сред приятели и колеги и всички ме разбират чудесно. Да не спамим повече темата. Ако някой е разбрал какво имам предвид с въпроса си, без да пояснявам ще бъда благодарен ако отговори. Ако се наложи ще поясня Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 30, 2014 Отговорено Януари 30, 2014 (Редактирано) Без да поясняваш, въпросът ти може да получи много различни отговори. А най-лесния начин да избегнеш ефектите на "различното трептене" е да зададеш въпроса точно. Може би причината за тези разминавания между нас двамата е, че обичам точността а ти може би не. Не обичам много и непредизвикани офтопици а темата за нашето "взаимно разбирателство" ме вълнува твърде малко, понеже нито сме любовници, нито се познаваме. Ако зададеш точен въпрос, много вероятно е да получиш точен отговор. Прочети си отново оригиналния въпрос и помисли, дали си го задал ясно. Отговорът е лесен: При всеки усилвател, който има send/return: -Send е изходът от предусилвателя. -Return е вход към крайното стъпало. Някои усилватели имат Line Out, което е нещо като Send, но понякога този Line Out е атенюиран(намален) сигнал от след крайното стъпало. Наличието на Line Out не означава наличие на Send/Return или както често се нарича - Effects Loop - често Send-Return се ползва за включване на ефекти между предусилвателя и крайното стъпало. Редактирано Януари 30, 2014 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 30, 2014 Отговорено Януари 30, 2014 (Редактирано) погледни първия пост в тази тема, разделът с линковете в края му. Търси Send/Return. После пак кажи, че аз съм крив... Ще се радвам, ако модераторите изтрият развилия се между нас разговор, понеже той не е част от темата, а и очевидно въпросът си има отговор още в началото й. Редактирано Януари 30, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
jabs Отговорено Януари 31, 2014 Отговорено Януари 31, 2014 svet.k, не че защитавам Евтим, но аз 4 пъти подред бавно прочетох въпроса и не го разбрах. Имаш лампова глава ("кубе") с недобър говорител и искаш да ползваш по-добрия говорител на транзисторно комбо? Това ли е въпроса? Ако е това, защо просто не включиш говорителя на транзистора към главата? 1 Цитирай
svet.k Отговорено Януари 31, 2014 Отговорено Януари 31, 2014 Това последното го отчетох като възможност, исках да разбера за останалите такива. От гледна точка на общата мощ (примерно). Имам само транзисторен с добър говорител и това ще ми помогне при избора на друга апаратура - било преамп, амп, комбо или к'вото изпадне. Ефтим - дори и да не сме любовници, пак е хубаво хората да се разбират все пак Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 31, 2014 Отговорено Януари 31, 2014 Бе и аз не разбрах много,значи имаш лампово комбо и искаш да го пуснеш в по- добър говорител на транзистор -ми както писа колегата по-горе ръгни говорителя към спийкър аут на лампата,НО, първо виж омовете,4,8,16 или?Ако не спазиш лампата към говорителя за колко ома е има вероятност да изпуши трафа. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Януари 31, 2014 Автор Отговорено Януари 31, 2014 И аз не те разбрах честно. От написаното разбрах, че искаш да вържеш два преампа :> Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 31, 2014 Отговорено Януари 31, 2014 (Редактирано) Ако ще ползваш лампова апаратура, добре е всичко (предусилвателя и крайното стъпало) да е лампово. Няма кой-знае колко голям смисъл да връзваш лампов предусилвател пред транзисторно крайно стъпало (особено ако транзисторния усилвател е по-обикновен). Друг вариант е, да свържеш цялото лампово комбо направо пък говорителя на транзисторния амп (но импедансите, както ти казаха, трябва да съвпадат). Ако искаш по-силен звук, отколкото ламповото ти комбо може да изкара, трябва да си вземеш друго по-мощно лампово комбо или глава. По-добре кажи с какво (като марка и модел) разполагаш и какво очакваш да получиш след като вземеш още нещо. Редактирано Януари 31, 2014 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
svet.k Отговорено Януари 31, 2014 Отговорено Януари 31, 2014 За сега разполагам само с Marshall master lead 30 правен в бг с оригиналния за кубето говорител - Selestion rocket 50. Искам да взема нещо лампово - глава, преамп или комбо ако намеря на добра цена. Май наистина най-добрия вариант е да ползвам Маршала само като кабинет. Или пък да пробвам с лампов преамп? Сори че не ми се разбира много, явно имам по абстрактно мислене, породено от това с което се занимавам в живота. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Януари 31, 2014 Автор Отговорено Януари 31, 2014 (Редактирано) Приятелката ми и тя е с такова абстрактно мислене :> Понякога се налага да гледам картини на Салвадор Дали с часове след като ми каже нещо, за да я разбера :> Редактирано Януари 31, 2014 от G.Varbanov 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 31, 2014 Отговорено Януари 31, 2014 (Редактирано) Така или иначе, лампов преамп през транзисторно крайно стъпало, не постига точно лампов звук. Ще звучиш като с някакъв хибриден усилвател. Преампа няма как да свържеш направо към говорителя - трябва ти крайно стъпало. Най-добре нещо изцяло лампово, според мен. Сам по себе си, оригиналният 5010 Marshall Master Lead не е никак лош усилвател. Схема: http://www.drtube.com/schematics/marshall/5010.gif Редактирано Януари 31, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
svet.k Отговорено Януари 31, 2014 Отговорено Януари 31, 2014 Да, подобно звучене има и моя, доколкото успях да чуя. Пък и са ми казвали че е по добре да бъде сглобен тук, отколкото незнайно къде в азия . Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 31, 2014 Отговорено Януари 31, 2014 (Редактирано) Зависи, кой го е сглобявал. Завод на Marshall в България няма. Ако го е сглабял примерно бай Драган - най-добрия жичкаджия в блока - не се знае. Редактирано Януари 31, 2014 от Evtim Djerekarov 2 Цитирай
Recommended Posts