siperdimo Публикувано Октомври 27, 2013 Share Публикувано Октомври 27, 2013 https://soundcloud.com/ndx_one/lets-dance-dim-cho-beats Бих се радвал на коментар относно звука смених мониторите и съм в процес на свикване ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
siperdimo Отговорено Октомври 28, 2013 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2013 Благодаря на всички 64 прегледали мълчейки темата ....... това е последния ми пост в този форум!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiusha82 Отговорено Октомври 28, 2013 Share Отговорено Октомври 28, 2013 не се сърди,тука повече се обсъжда друга музика... Надявам се другаде да намериш съмишленици.Парчето е барнато.Браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Октомври 28, 2013 Share Отговорено Октомври 28, 2013 (Редактирано) И тук ли трябва да утешаваме нечие пренебрегнато его, щото аз мисля, че ако някой иска професионален коментар би трябвало да опише повече професионални подробности за работата си? Но освен мързел и банална "музикална" скука аз, а май и не съм само аз, няма какво да намеря в тази тема. Редактирано Октомври 28, 2013 от Лими 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Октомври 28, 2013 Share Отговорено Октомври 28, 2013 (Редактирано) - Няма пауър в бийтовете - чети за EQ, уроци как да накараш бийта да "рита" има доста в нета - някои - успешни, други - не. - Твърде много го зацикляш - ако ще правиш минимал - прави минимал. Ако ще правиш хаус - прави хаус. Ако ще правиш денс - прави денс. За първото - прекалено претрупано, за второто - прекалено постно, за третото - прекалено немелодично. Личи си, че си топил пръста в гърнето на Music Instructor, Bomfunk MC и другите от онова време, но на фона на днешните неща, както казах - липсва мощ - няма какво да те "рита" докато го слушаш Слушай повече неща - виж направи си някой експеримент с повече хармонии, повече разнообразие и развитие - да се надъхва като го слуша човек, да го чуе цялото, а не да го превърти на 5 пъти - то само като погледнеш уейв формата без да го слушаш, му личи, че му липсва разнообразие. Жокер - хората и в чалгата вече вкараха дъбстеп елементи и звучи яко и модерно Сега ще кажеш, че нищо не разбираме от музика и сме смотани метали, и това е последния ти пост в този форум Редактирано Октомври 28, 2013 от 7thString 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Октомври 29, 2013 Share Отговорено Октомври 29, 2013 Малко по-напомпан бийт и по-разчупена хармония, повече цвят в инструментариума би го направило по-приятно за моето ухо. Иначе - стилово може да правиш каквото поискаш, да смесваш всичко с всичко. Това на мен ми звучи най-близо до tech-house може би, но тъй като не съм сред слушателите на подобна музика, едва ли бих могъл да бъда от особена полза. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
siperdimo Отговорено Октомври 29, 2013 Автор Share Отговорено Октомври 29, 2013 Малко по-напомпан бийт и по-разчупена хармония, повече цвят в инструментариума би го направило по-приятно за моето ухо. Иначе - стилово може да правиш каквото поискаш, да смесваш всичко с всичко. Това на мен ми звучи най-близо до tech-house може би, но тъй като не съм сред слушателите на подобна музика, едва ли бих могъл да бъда от особена полза. Малко по-напомпан бийт и по-разчупена хармония, повече цвят в инструментариума би го направило по-приятно за моето ухо. Иначе - стилово може да правиш каквото поискаш, да смесваш всичко с всичко. Това на мен ми звучи най-близо до tech-house може би, но тъй като не съм сред слушателите на подобна музика, едва ли бих могъл да бъда от особена полза. Точно за това питам как е звука с новите колони всичко ми звучи яко и напомпано направо ще ми отнесат главата , до няколко дни ще успея да закача и стария сетъп за референс . Относно колегите по горе не са писали по темата , нямам претенции творбата да е кой знае какво пък и не коментираме това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Октомври 29, 2013 Share Отговорено Октомври 29, 2013 На мен нещо басът ми се губи. И от там може би не звучи напомпано. За този стил. Какви са ти новите монитори? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Октомври 29, 2013 Share Отговорено Октомври 29, 2013 Трябват ти референтни колони(монитори), а не такива, които "звучат яко" у вас - така е твърде вероятно никъде другаде освен на същите колони в същото помещение да не звучи добре. Туй се постига с компресия, EQ, хармонайзери, октавери и други джаджи. И с четене. Колкото до второто ти изречение, говори много лошо за теб - искаш да положиш старание в обработката, а замахваш идеята и аранжимента с лека ръка? Нали се сещаш, че една очукана ЛАДА колкото и да я боядисваш със скъпа боя, няма да стане Мерцедес? Според мен като начало се насочи към мисленето на яки идеи и аранжименти - дето се вика като го чуеш, после да си го тананикаш цял ден - така се правят успешни хитове и на хората не им пука особено силен ли е баса, слаб ли е. После обработката е лесна работа. Иначе е - на свинче звънче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Октомври 29, 2013 Share Отговорено Октомври 29, 2013 ^ Ама човека пита за звука. Като те пита за аранжимента - кажи му за аранжимента. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Октомври 29, 2013 Share Отговорено Октомври 29, 2013 Отговорил съм му най-подробно още в първия пост за звука Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
siperdimo Отговорено Октомври 29, 2013 Автор Share Отговорено Октомври 29, 2013 На мен нещо басът ми се губи. И от там може би не звучи напомпано. За този стил. Какви са ти новите монитори? HS 80 + акустично третиране на стаята и двете неща са ми нови това беше първия експеримент с новия звук . Извинете ме братлета , че се изразявам просто но все пак исках да избегна разводняването на темата и да не ми пишете къде кво са слага и какъв аранжимент да правя демек да ме разберете. Старите монитори бяха алесис пасивните наистина има голяма разлика между звука на двете алесиса са по близко до хай-фи . Специално на колегата Лими искам да предам , че не търся нито фенове нито съмишленици нито най - малко личното му мнение и безмислено спамене извън темата !!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Октомври 29, 2013 Share Отговорено Октомври 29, 2013 1. Не знаете точно какво иска да прави човекът, за да бъде обсъждан аранжимент, както и техники на композиране. Можем единствено да декларираме личен вкус. 2. Аз слушам с Wharfedale Diamond, които по принцип звучат що-годе вярно za hi-fi, но са по-проблемни в басовия регистър. Освен това, имам проблем с ушите; съвсем сериозно, предстои ми промивка, вследствие на което колкото по-нагоре отива честотата, толкова по-голямо затихване има и ми е нарушен тоналният баланс, т.е. чувам баса по-подчертан. И въпреки това ми се вижда малко слаб. Поздрави 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Октомври 29, 2013 Share Отговорено Октомври 29, 2013 HS80 са брилянтни монитори. Явно проблема е в помещението ако басите на теб ти звучат добре. Отзадзе има едно копченце за компенсация - пробвай с него. Също намери си референтни тракове, които наподобяват това, което искаш да чуваш от твоите неща и сравни на същото ниво какви са разликите. Горе ти казахме какво му липсва на твоето парче чисто технически. Преслушах и останалите ти неща - общо взето са еквивалентни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
siperdimo Отговорено Октомври 30, 2013 Автор Share Отговорено Октомври 30, 2013 Така е определено помещението ни е подвело слушайки в полагащото се за това място сега и на мен ми се губи баса . Факт е , че точно като финализирах имах посетител и в крайна сметка последното слушане беше от дивана в края на стаята където няма как баса да не е по подчертан , съответно се подведохме и двамата и коригирах басите на финала . Утре ще го направя отново и ще постна пак . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts