Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Grs 200 Vs. Yamaha Rbx 270


Manolev

Recommended Posts

Здравейте, пичове басисти!

 

Пиша ви, надявайки се да ми дадете няколко разумни съвета, имайки предвид, че скоро ще стана ваш колега! Вече посъбрах пари и пред мен се изправя избора за бас китара. Разполагам с скромния бюджет от 500-550 лв, което ме навежда че мога да си купя нещо добро като за първи подобен инструмент! Макар че цикля соло китара, от доста време при мен се наддига нуждата от втори инструмент - винаги съм искал това да е баса! Обожавам го като инструмент, като звучене! Това за мен е инструмента, които придава хармоничност и динамика на всяка една песен! Както и да е, отплеснах се! Сега по същество...

 

Спрял съм се на Ibanez GRS 200 и Yamaha RBX 270! Везната повече се накланя към Ibanez-а, защото съм им голям фен и ел.китарата ми носи същата марка!

 

Ето го Ibanez-a:

 

SPEC

neck type: GSR4 neck

body: Agathis body

fret: Medium frets

bridge: B10 bridge (19mm string spacing)

neck pu: PSNDP neck pu

bridge pu: PSNDJ bridge pu

preamp: Phat II eq

 

KNOW MORE

 

neck.gif

17_25.jpg

...и това

 

 

 

GSR200_BK_1P_03.jpg

 

А ето я и Yamaha-та:

 

 

RBX270L-2.jpg

 

За нея мисля, че знаете достатъчно, май няколко човека от тук свирят на такива.

 

--------------------------------------------

 

Предпочитанията са ми към ЧЕТИРИ СТРУННА(фен съм на класиката :) , а и искам да усвоя слапинг техниката)! С китарата ще свиря основно рок и метъл(най-тежкото, което свиря е Металика), но много ме кефи бас-китарата в фънка и джаза! :lol: Знам, че съм доста не конкретен тук, но искам китара с универсално звучене!

 

Мерси за търпението при прочитането на този пост, надявам се да ми помогнете!

 

Поздрави, Пешо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм китарист, но имам същия Ибанез и съм супер-доволен.

Невероятно добър инструмент за минималните си пари! Удобството и звука за мен за еднаково на високо ниво( за класата си). Дано направиш най-добрия за теб избор!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пешо, слушкай чичо си Едж, мисля че си знае думите, а и аз бих се метнал на Ибанеца :D А и има един бонус EQ, който може да ти послужи в някой миг от свиренето. Но все пак намери ги някъде из магазините и ги спукай от свирене на някое кубе. Така се разбира. Тук има хора, които дават името си за Ямаха, а има и такива, които се излагат да са слепи само по Ибанец. Мнението ни, мисля че не е чак толкова от значение.

 

П.П. Тази Ямаха не е ли за десен закат? Ако свириш с ляв, мисля че ще ти е проблем. Поне от снимката така се види :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Right-Handed съм бре, просто намерих такава снимка в чичко Гугъл! ;)

 

 

Проблема е, че съм от с. Карлово :D и София не познавам изобщо! Трябва някой да ме разведе из София, за да видим дали в магазините има такива басове и да ги пробвам. :D Аз уча в Пловдив уча, ама там такива басове няма. Май ще стане като с ел.китарата - поръчвам си я, без да съм я пробвал. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно избора - аз бих взел Ибанеца. Имал съм Ямаха, сега съм с Ибанец - за мен това е изборът !

 

Проблемът ти е повече с магазините, отколкото с инструментите. В София Ибанец не съм виждал - дистрибутора е в Благоевград, а моят бас го поръчах от VisiArt (банера горе на страницата). Ямаха можеш да видиш в Динакорд - на "Петте Кьошета" (който и да питаш, го знае това място).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз по принцип съм противник на Ямахите...но този Ибанец е кофти китара..това е моето мнение..свирил съм с такъв и просто се разочеровах...верно че Ибанец е голяма фирма ама това е един от най-ниските им класове на бас. Прпоръчвам ти ако не си се спрял твърдо на марка да провериш..мисля че за 550 лв можеш да си вземеш добре звучащо Пиви...а ако твъдо си се спрял на на тези 2 китари моят глас е за Ямахата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

твърдо ибанеца аз съвсем скоро ще стана собственик на подобен модел само че ще го взема допълнително с адаптери ЕМГ предполагам активни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съмнява ме,че някой от изказалите се тук са свирили и на двата баса,и то достатъчно,че да опознаят плюсовете и минусите на всеки от моделите - логично всеки от вас отдава предпочитания на личните си фаворити,базирайки се на контактите си с марката като цяло,а не с конкретния модел.И двата баса са в аналогичен ценови клас,не очаквай чудеса.Смея да се изказвам толкова категорично,по простата причина,че съм свирил и на двата модела.Много са прилични за парите си,звучат добре,удобни са."Yamaha"-та е правена в Китай,но това въобще не е проблем - от няколко години китайците имат покрит ISO стандарт и съществува тенденция достатъчен брой международни корпорации да изнесат(и изнасят) производството си там."Ibanez"-a е правен също в същия регион - Индонезия или Малайзия,не съм сигурен.

Конкретно за моето мнение - симпатиите ми са на страната на "Yamaha"-та.

 

И колкото да е клиширано - задължително пробвай (try before buy :) ),пък което ти допадне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за Ямахата, за да може тя да стане доминиращата марка и да се изпълни мечтата ми всички в БГ дас свирят с Ямахи :greenball: . Та сериозно, защо не се разтърсиш малко и за бас от човек. За тези пари ми се струва, че може да се вземе нещо от по-висок клас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, щом казвате, че е възможно да взема нещо от по-висок клас - то споменете какво! И струва ли си да взимам нещо втора ръка? :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво зависи от обявите, които намериш. Просто съвет да се пооглеждаш и там, защото изпадат и хубави неща. Пробвай, а то като хванеш по-скъп инструмент, се усеща :bravo: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам Ямаха 250 модела. Не е лоша, но си е евтина китарка ентри левъл. Както и другата, де... :green:

С един фен преди седмица-две умувахме какъв бас да си вземе от САЩ и в крайна сметка се спряхме на горепосочения Ibanez. Надявам се да не сме сгрешили, но тов аще разберем като дойде дрънкалото. УСПЕХ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Baby Thomas, като го докарат и го пробвате, ако може пиши впечатления - от жизнено значение е! :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.