Fenix Публикувано Септември 14, 2006 Публикувано Септември 14, 2006 Софтуер - Адоби Аудишън Китара - Дист - СигмаТел Аудио Здрасти. От известно време съм се хванал да запиша кавър на една моя много любима песничка. Записах си аз вчера к'вот' записах и сейвнах всички файлове във DVI/IMA ADPCM wav формат. Не че знам какъв е, просто исках да са Уавове и тоя беше първия на който попаднах докато сейввах вчера (аудишъна има много). Днеска като отворих сешъна и всички уавове са празни, има само една червена черта през тях. Самите файлове са по килобайт и нещо вече (просто са празни) и единствената следа, която остана от вчера беше само факта че експортнах всичко като мп3ка накрая и аз не знам защо (само че експортнах микснат файл и сега ги нямам отделните), но както и да е, те не бяха толкоз важни. Някой да има идея какво е станало? И как да не става повече? (е, поне няма повече да експериментирам с уав формата...) ето как изглеждаше всичко вчера а ето как изглежда сега Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 14, 2006 Отговорено Септември 14, 2006 Аз тотално се разочаровах и разкарах Аудишън-а, след като имах вземане/даване и с версия 2.0. Конкретно по темата имах сходен проблем с някакви уж стандартни .WAV файлове, които обаче не се четяха от нищо... Цитирай
Fenix Отговорено Септември 14, 2006 Автор Отговорено Септември 14, 2006 Ако има някой, който очаквах да пише в тая тема, беше точно ти, ама след като и ти няма какво да кажеш по-въпроса, значи е лошо положението Както и да е, съвет от мене - не се занимавайте със уавове в Аудишъна Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 14, 2006 Отговорено Септември 14, 2006 Единственото решение е да го отвориш файла с аудишън и да го сейфнеш като "Windows PCM" Цитирай
Fenix Отговорено Септември 14, 2006 Автор Отговорено Септември 14, 2006 Вече няма ефект. Уавчетата са по 2 кб и са по-къси и от секунда и празни. Пробвах го и нямаше ефект. Мерси все пак. Цитирай
stratocaster Отговорено Септември 14, 2006 Отговорено Септември 14, 2006 както каза колегата по-горе - Windows PCM - само така става 1:24 да речем и става супер и не я плюйте програмата - много си е добре даже, за непретенциозни самозаписващи се като нас Цитирай
yamaha Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 С риск да обидя някого ще кажа, че никоя от утвърдените програми от рода на Кюбейс, Сонар, Аудишън и т.н. не е чак толкова лоша, че да бъде отречена тотално. Проблемът почти винаги е в "задклавиатурното устройство", което не знае какво да прави и по някой път просто натиска някакви копчета с надеждата да улучи правилното. :think: :green: @Fenix, от к'ъв на к'ъв реши да сейваш точно в DVI/IMA ADPCM формат?? Ами преди да натиснеш копчето що не пита гугъла аджеба какъв е този формат и за къде е. А и останалите дето плюят по Аудишъна - мислите ли, че Адоб са толкова некадърни, че да не могат да направят нещо толкова елементарно с "уж стандартните .WAV файлове, които не можело да се четат никъде другаде"? Ай мислете малко преди да давате 'умни' съвети... Цитирай
7thString Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 Накратко казвам, няма да обяснявам защо- причината е в ADPCM формата който си избрал и който "леко" не се понася с audition-а. Опитай да отвориш един такъв малък файл с hex едитор и виж какво има записано в него. Винаги като създаваш БД за звукозапис използвай стандартен PCM за да си нямаш проблеми Тва е чист, некомпресиран wav. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 Тва е чист, некомпресиран wav... ... с прочутия за wav-файловете огромен размер Няма какво повече да говорим ... Взехме да се повтаряме един друг . Цитирай
Recommended Posts