Jump to content
Българският форум за музиканти

Db Guitars - Made In Denmark


Jordan_J

Recommended Posts

Здравейте!

 

Пускам две снимки на два нови прототипа, които съвсем скоро ще са серийни модели.

Освен това днес бях информиран, че започва производство на стомп-боксове (китарни ефекти). Повече информация - малко по-късно.

 

new1.jpgnew6.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 64
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

@visiondann - не искам да съм лош пророк, но черния няма да е особен, ако изобщо, успех. Твърде е натруфена според мен, а по всяка вероятност и други тук мислят така.

 

2-грифната е друго нещо. "Вайския" елемент на грифовете придава нейна си индивидуалност, без да я...еми, оциганява. :(

 

Лични мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме кефи, но може и защото съм пристрастен. На живо ще е съвсем друго предполагам ...

Разбира се, вашето мнение е много ценно за мен! Решението не е окончателно за моделите, но на мен наистина ми харесва (черния модел) :bravo: А 12-струнката наистина е сладуранска и то много!

 

Наздраве!! :dance:

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те кат кючекчийка нагиздени тез последните две :bravo: На мен много много не ми харесва особено тази с единия гриф, честно казано. Все пак е инструмент за свирене, което не пречи да е приятен и на външен вид ;), но предпочитам да не мяза на фазан... :bravo:

 

Предходните модели, които показа ми харесват значително повече, особено формАта "PRS", който и ако звучи добре си заслужава замислянето от моя страна :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен по важно е, че технологично е възможно да се правят "инлейчетата" :dance: Другото ще се стилизира и изпипа ...

Давайте идеи!

 

 

Плс правилото за нецитиране на предното мнение! Когато искате да отговорите точно на нег слагайте една ^ :bravo:

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което на мен ми прави впечатление е, че това наистина е фирма с голям потенциал.... :hello: Обаче си мисля, че що се касае до дизайн трябва да се мисли в насока индивидуалност - решения които да са като запазена марка - до тук според мен такива не се забелязват обаче, ето например....прави впечатление, че на последният прототип грифа е като на Джемовете на Вай, главата е като на Джаксън, тялото на фендер шоумастер примерно... предния модел тип ПРС или въобще доста неща както всеки забелязва наподобяват ПРС, въобще все нещо прилича на нещо. Знам, че няма как да се тръгва да се открива топлата вода, обаче нека погледнем по-известните марки китари - Пиви, Мюзикмен, Фендер, Гибсън, Джаксън дори Дийн, Паркър, ИЕсПи си имат собствени форми специфики и.т.н. Знам че си имат сигурно цели екипи от дизайнери които мислят - но те доказват, че не е невъзможно да се взимат радикални решения с цел индивидуалност...тоест да се каже след време...ааа ето тия са направили китара като ДБ или - това са го откраднали от ДБ а не обратното....такива мисли ме навяват.... :bravo: Аз поне ако исках скъпа китара тип ПРС щях да си купя ПРС... а не скъпа китара ДБ тип ПРС и много ми се иска да знам, че ето има примерно една нова марка китари ДБ които са скъпи - но са уникални и се познават отдалече...а не да си викаш ей тоя свири с някакъв Джаксън нов и като прочетеш отблизо - ДБ ;) Дано да не съм много краен... :blink::bravo::dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Да, относно индивидуалността на марките и аз мисля така.

Запознатите със автомобилния свят са чували за Пагани - които преди да направят "Зонда" са никому непозната марка, която едва е прохождала. Едва година-две след пускането на модела те стават величие от класата на Ферари и Ламборждини - расов спортен автомобил.

До тук с офтопика ми. :)

 

Аз ако бях на ваше място бих прегледал варианти на разцветки на детайлите които не са стандартна комбинация - нямам предвид отровно ярки или лигави цветове, а преливащо се/преминаващи от тъмно към светло/пирамидално подреждане на цветовете - например бледо жълто на тялото, светъл гриф с кафеникави инлеи и надписи, и златисти адаптери и потенциометри. Тази схема е пример, жълтото е несериозен цвят - такъв който не може да предизвика чувство за стабилност и зряло самочувствие на марката. Тъмните, улегнали цветове създават добро впечатление - защото всички знаем че един зелен 7-струнен "Фактор" седя в магазина 2-3 години, както и един жълто-черен Шоумастър...Докато всички инструменти със стабилни и зрели разцветки не седят повече от 5-6 месеца.

 

И формата трябва да се премисли леко. Когато дребните детайли ги няма никой не забелязва липсата им, но когато ги има са адски очебийни. :) Тук нямате граници, макар че нещо като BCRich Warlock не би било добра идея.

 

А относно златистата - според мен трябва да се намали "тежестта" на инлей графиката - пам да е там, но да е по-леко загатната;

- ако се махне изцяло графиката на тялото, а кантовете си останат ще стане по-елитна и ще "блесне".

 

И отново - така мисля аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На снимката черната китара наистина изглежда натруфена. Но това е на снимката. Според мен е твърде вероятно просто самата снимка да не е направена добре. Инлеите са лъскави, както и орнаментите по тялото. Забележете и колко оранжевеят адаптерите и бриджа. Предполагам на стайна светлина или на "барово осветление" ще изглеждат по коренно различен начин и едва ли ще се набиват така на очи, както на снимката. Нече съм голям спец, има колеги фотографи, те ще кажат.

 

Като цяло китарите кефят! Идеята кефи! Надявам се да събера достатъчно парички и да се сдобия с някоя красавица :)

 

Успех в начинанието на visiondann!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявайте , обаче вече навлязохме всички в дизайнерският бизнес, че и тръгнахме да учим човека какво да прави и как да работи...

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не, напротив, интересно ми е да чуя мнението на всеки. Така или иначе, аз няма да съм човека, който ще вземе последното решение, а все пак тези китари са прототипи, които не са одобрени. Сега е времето за идеи ;)

Всеки е прав по своему - и за формата, и за орнаментите... Например има Ибанец, Ямаха и Гибсън (и колко ли още други) ... които изглеждат еднакво ... Вероятно има утвърдение форми, които са "стандартни".

От друга страна пък орнаментите са въпрос на личен вкус ... Например "Серпент" на ЕСП е доста натруфена на снимка, но на живо си е направо произедение на изкуството.

В крайна сметка, за мен най-важното бе, да разбера технолигично докъде се простират възможностите, а дизайна ще е сеубективен винаги и въпрос на лично предпочитание.

Да не забравяме, че млада фирма като ДБ и под ударите на всякаква конкуренция, и КОМПРОМИС е голяма част от общата политика ...

 

Наздраве! :P

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз поне ако исках скъпа китара тип ПРС щях да си купя ПРС... а не скъпа китара ДБ тип ПРС

Е да ама скъпите ПРС-и са над 2500 Евро. Така че, предимството на ДБ е главно в цената от мойта гледна точка. Ако докарват сравнително качество, много бързо ще си нямерят пазар.

При ПРС и Гибсън цената се подържа нарочно висока, от гледна точка на маркетинг да се поддържа имиджа на premium brand.

 

Така че моето съвсем скромно и непретенциозно мнение е да се обръща най-много внимание на изключително добрата изработка на инструментите и да се спазват класически дизайни като за начало, за да не се пилеят много пари и така да се подържат сравнително ниски цени за висок клас китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емиии. Ти го каза вместо мен направо! :nono:

 

Иначе и на мен ми стана интересно за ефектите. (Е, не само те!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...При ПРС и Гибсън цената се подържа нарочно висока, от гледна точка на маркетинг да се поддържа имиджа на premium brand.

Това не е някаква "специална" продукция с квоти,или с контролиран режим на производство и разпространение,или пък секретни,и забранени издания.Това са потребитителски насочени продукти,реализирани(произвеждани и разпространявани)в съвременните условия на свободна,конкурентна,пазарна среда.В тези условия няма начин за трайно умишлено и целенасочено поддържане на завишени цени - няма как.Т.е. - струва толкова,за колкото се продава.По-нормално е, да се приеме напр. ,че един Gibson струва(продава се за) 5000,защото същият не може да се продаде за 8-10000.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Мда, аз не казвам нещо по различно: няма конспирации или нещо подобно. Просто ако си намалят цените продават по малко (Гибсън). Правени са опити. Цената също е маркетинг фактор.

Не е тука мястото обаче за тая дискусия :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.