Jump to content
Българският форум за музиканти

Raven MTi Multi-touch DAW controler


anomandrus

Recommended Posts

Здравейте,

 

Попаднах на едно интересно видео. Знам, че нищо не може да замени хардуеърните фейдъри, но аз от известно време успешно използвам контролер на iPad-a ми за Cubase. Интересно ми беше да видя как върви работният процес на това нещо. :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=CXUDoP2K754&feature=c4-overview&list=UUcsttGjEJ0yf0LmTVXw-xmw

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също ползвам iPad-а като контролер и върши доста добра работа ако искаш да направиш няколко тейка а не си пред компютъра. А и за други неща е доста полезен. Обаче съм скептичен към този Рейвън. За сериозен DAW си трябва и сериозен хардуер, какъвто таблетите все още не предлагат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега всъщност виждам, че това е само контролер, не е DAW. При цена от $2500 продължавам да съм скептичен. Ако си вземеш един голям тъч скриин монитор вероятно ще е по-евтино и ще си свършиш същата работа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за реклама изглежда чудесно. В действителност не виждам как може прецизно да се работи при рязане и местене на тракове с пръсти...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето още едно интересно видео. :) За рязането и местенето си има клавиатура също така. Все пак изглежда любопитно. Ако имаше къде да се тества в БГ бих го направил за спорта. 

 

http://www.youtube.com/watch?v=3Wx2T-8IdQM

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При изчисляване на инвестицията трябва да се вземе предвид и месечния разход на почистващи препарати и кърпички от микрофибър... :greenball:

 

Щото голямо мазане ще падне. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

актуална цена около 15000 долара за големия контролер, и около 2500 за малкия (там)......прекалено хай за нашенския потребител..........но ако го сравнявам с възможностите на моя control 24 ...... си е доста интересна играчка.

ЗАпочвам да събирам пари.....

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ме подсети каква е разликата между "обикновен" мултитъч дисплей и този "контролер"? Гледам, че 60 инчов fullHD мултитъч тиливизур върви по около 4000$, та интересно останалите 10 бона само за опаковката с брандинга ли отиват?

 

Питам, защото това, което видях - по софтуерната част, си се поддържа по дефолт от Сонар от 2 версии насам минимум, предполагам и от Cubase, така, че не виждам освен, че е дисплей, който предлага мултитъч, какво друго предлага за цената си...

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш studio grade blah-blah входове и изходи и т.н. В едното клипче ги обясниха всички бози.

 

Дали си струва да преценяват потенциалните купувачи. Но тя и сметката не е просто "то такъв монитор струва $1000, другото е софт, няма смисъл да се дават такива пари". Хората преценяват и дали удобството ще им спести достатъчно нерви и време (както се твърди), което в процеса на работата се отразява и като пари и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затова питам - в "голямото" видях, че има все пак някакъв аудио хардуер, но по другото не видях нищо освен монитор с тъч :) Иначе въпросната идея за пръв път я видях преди 2 години в домашното студио на един приятел - с 30 инчов тъч дисплей - много яко, но каза, че ще си взема конзола защото в крайна сметка нищо не може да се сравни с това да "пипнеш" реалното нещо, а не да си търкаш пръста по едно стъкло. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Ами от практиката ми с Contol 24/Protools мога да кажа, че пиниза е в плъгин поддръжката, не толкова в микс приложението. Т.е за можеш за си отвориш плъгина, и да му връткаш контролите хардуерно. А в McDSP варианта имаме тъч контрол.....може пък и да става......

заплювам си го за тотото.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попаднах на нещо интересно,( предлага се  за Мак и Уин ) не знам доколко може да замени   контролер  http://www.macworld.co.uk/review/mac-accessories/zorro-macsk-review-3401212/ има и още един производител http://www.trolltouch.com/products/slipcover.html

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всичко зависи от това, дали има адекватна софтуерна поддръжка, HIU емулация, миди емулация и т.н. Не ми се вярва.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.