Jump to content
Българският форум за музиканти

Zoom G2.1NU vs Digitech RP255


IndustrialMan

Recommended Posts

Съжалявам,че отново ви споделям душевните си терзания,но съм изпаднал в една страхотна дилема и искам да се допитам до вашето мнение..Търсих,рових,гледах и открих,че двата процесора почти нямат разлика.Ако някой е свирил с поне един от тях,моля да драсне едно мнение,не е само за мен,сигурно още такива идиоти като мен се терзаят за тея двамата...Вие сте :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.. всеки процесор си има характерен тон ... въпреки ,че по принцип всички да си приличат в това , че звучат гадничко , но все пак ... има видеота в тубата ... намери по прилични слушалки и чуй тия демота дето са записани на живо без пудрене и си прецени сам .. мое мнение е , че като саунд за по тежки неща Дижитеха е по сносен .. Зума е по лек и рехав като звук , но както казах всичко е въпрос на вкус .... знай само , че което и да купиш няма да е много по добро или по лошо от другото ... и двата проца притежват добрия стар и гадничък синтетичен тон , който маже и е лесен за свирене .. и после като отидеш на истиска уредба ...О... ама то не било същото .. ами не е ... успех ти желая :metalist:

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Диджитека - РП255. Звука в слушалките е идеален. Като му свинеш с настройките можеш да изкараш доста приличен тон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече,ти сега ме хвърли в оркестъра и ме вкара в още по-големи дилеми...но май ще си взема Диджитека,щом казваш,че е за по-твърда музика..Мерси :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.. ... и двата проца притежват добрия стар и гадничък синтетичен тон , който маже и е лесен за свирене .. и после като отидеш на истиска уредба ...О... ама то не било същото .. ами не е ... успех ти желая :metalist:

Диджитек имат НАЙ-ДОБРИТЕ каб и амп симулации, смайвал съм много колеги с лампови хилядарници, като включвах моя RP 350 в линейния вход на уредбата. При подходящо настройване, Диджитекът може да ти даде СТРАХОТНИ звуци. Ако купиш Диджитек, свържи се с мен, още пазя пачове, които рядко могат да се постигнат дори със скъпа апаратура.

СЛАБОТО МЯСТО на всички Диджитеци е СУПЕР-ЯКИЯТ ДИСТЪР- нямат го - тук Зумът е по-силен. Но във всичко останало, препоръчвам Диджитек категорично, освен ако не си краен метъл, - тогава дори и Зумът няма да ти даде достатъчно Хай Гейн и дистър наситеност.

 

 Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си от двата вида по един като мене!

Един Digitech RPx400

ngbbs44e731c277aa9.jpg

 

rpx400back-16b9d7fa878a0dc9d4a3f6d809a04

 

И един Zoom G2

G2_top-display.jpg

 

Ако си на тема процесори прочети братушките какво правят:

http://forum.guitarplayer.ru/index.php?topic=110948.0

Редактирано от a_panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ако си на тема процесори прочети братушките какво правят...

 

Изхвърлят ги и си купуват лампи??!?!  :greenball:

 

На там вървят работите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Baby Thomas

Защо не могат много съфорумци да разберат,че проца имитира ефектите на истинските усилватели струващи много пари непосилни за нашите джобове,тъй като един любител(начинаещ) не може да даде пари колкото за една лека кола примерно, е измислен проца, та да може начинаещия да се кефи в къщи ? Прав ли съм или бъркам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо също така много съфорумци не могат да разберат, че китарен тон не се прави с проц?!?!?

 

Колкото ти не можеш да проумееш онова, толкова аз не мога да проумея това. Като видя тема "Реших да свиря сериозно, предложете проц" и не знам къде ми се обръща всичко. Или още по-зле "Проц за тежка музика/екстремен метъл/етц."

 

Прекалено много хора робуват на идеята, че на китара се свири с проц. Просто така смятат, че така е редно, нормално, едва ли не задължително.  :crying:

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.