viksps Отговорено Септември 21, 2013 Отговорено Септември 21, 2013 (Редактирано) .....колеги, я вижте това - нещо ново е, днес го открих докато кротко си ровех в нета, чисто информационно. Според мен решава нещата, нарочно не пускам линк - пуснете го в търсачка, излизат много неща - ревюта, ютюбски клипове и т.н. Цената му е прилична - 299 лева. Има го в няколко бълг магазина. Roland Cube Lite Guitar Amplifier Редактирано Септември 21, 2013 от viksps Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 23, 2013 Отговорено Септември 23, 2013 Дрън-дрън. Тия "космати" симулации Роланд/Бос ги търкалят от 10 години... Предусилвателната част е ясна - лампов преамп. Проблемът е за крайното стъпало и кабинета. Засега импулсите водят класациите за тях. Остава да се сложи читав аудио интерфейс и читави слушалки/монитори. Не знам дали има специализирано хадуерно у-во за обработка с импулси, за да се избегне ползването на цял комп с аудио интерфейс. Преди години бяха пуснали някакви хардуерни джаджи за работа с VSTi инструменти... Цитирай
Slide Отговорено Септември 23, 2013 Отговорено Септември 23, 2013 (Редактирано) ^ Според мен ще е много малък пазарния дял на такова устройство и трябва да е на много достъпна цена, за да е конкурентно на... компютъра. Защото в почти всеки дом вече има PC и човек като се сдобие с читав интерфейст става излишно да дава пари за джада, с която да си свири с VST и слушалки. Така или иначе това е просто "home" алтернатива на цял риг лампови усилватели, кабинети, ефекти, микрофони и пр. Колко е качествено - това всеки го решава според нуждите си. Редактирано Септември 23, 2013 от Slide Цитирай
7thString Отговорено Септември 23, 2013 Отговорено Септември 23, 2013 Онази въпросната джаджа си беше съвсем обикновен PC ръгнат в по-джиджава кутия за да изглежда "про-аудио". Няма как да има рентабилно решение на този казус - за сериозни VST-та си трябва добър хардуер и както и да се върти и суче - трябва компютър под някаква форма. Винаги фирма като HP, Dell, Lenovo ще може да произведе по-удобен, бърз и надежден лаптоп, който с интерфейса ще ти излезе много по-евтино отколкото някоя изгряваща фирма да брандира същия хардуер като "специализиран". Защото не е. Цитирай
viksps Отговорено Септември 27, 2013 Отговорено Септември 27, 2013 ... бях писал по-горе за Роланд Кубе Лайт - ново нещо за мен, което бях открил случайно в нета и ми се стори (според ревютата) вариант за излизане от кризата. Е, днеска го видях и чух - не съм впечатлен, хич даже. Малка лека джаджа, относ красива и издава някакви там звуци - става за бъзикане горе-долу, но за свирене не става, според мен. Цитирай
BorisDobrev Отговорено Април 19, 2014 Отговорено Април 19, 2014 И ние решихме да си направим група нищо< че сме на по 12 години . И ние свирихме долу в мазата, но съседите се оплакваха, затова и ние намаляхме миксера, но това само разваляше музиката, а и ние свирехме с два ефект педала, две кубета, един процесор, смесител (миксер), два усилвателя Pioneer A-225 и то с кабели с чинчове и предходници барабани и колони, бяхме аз-(соло, ритъм и на някой песни вокал), Павел(соло,ритъм и на някой песни вокал) и барабани Арман Чакарян. Репетирахме в блок, а вокалите бяха микрофон в кубето и така започна се изпитания та с съседите. Решихме, че няма да е само намаляне на звука, а коренно различно нещо. Взехме от баща ми метална вата, стиропор а на вратата залепихме дунапрен. Това е голяма простотия със слушалките, по скоро качествена изолация, само свиквате да свирите тихо, просто намерете удобно време ,когато съседите ги няма, за да не им пречите, а ако не са съгласни си свирете без да си разваляте кефа. Успех Цитирай
Recommended Posts