Stone Free Публикувано Септември 10, 2006 Публикувано Септември 10, 2006 (Редактирано) Някой да има опит с тия китари? Четох в нет-а, че са нещо като култува марка. Особено сред indie средите. Заради уникалната технология на тръс-рода ги водят като най-бързите. Поне така пише на сайта Били са спряни от прозиводство 83-та, и тая година отново са ги пуснали. Обмислям да си шитна Епифона и да си зема една. Super-Swede която се вижда тук най ме дърви като че ли. Доста приемливи цени в сравнение с Гибсъни и тн. (тая е около 600 Евро) Та някой тука ако има опит, да сподели Редактирано Септември 10, 2006 от MDFk Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 10, 2006 Отговорено Септември 10, 2006 Аз съм свирил за няколко дена в къщи една много подобна.Мойто мнение че би трябвало да вземеш Hagstrom.Имал съм и Епифон,изработката им е доста по слаба,а пък и адапторите на Хагстром са по-добри(в посока микрофонии най-вече) Що се отнася до визия,спокойно може да се каже ,че изглеждат по добре от евтините Гибсъни Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 10, 2006 Отговорено Септември 10, 2006 Aaron North, сегашния китарист на Nine Inch Nails свири с такива. Не съм чел много, но китарите определено са уникални. И бих я предпочел пред Епифона. Цитирай
Trysth Отговорено Септември 10, 2006 Отговорено Септември 10, 2006 Определено изглеждат перфектно, а и имат доста добри спецификации. Някой има ли идея откъде може да се поръча такова чудо? Цитирай
Stone Free Отговорено Септември 10, 2006 Автор Отговорено Септември 10, 2006 (Редактирано) Малка поправка: Super Swede, както колегата Angermeans ме светна, не е 600 евро, а около 500. Аз като гледах наскоро ги превръщах в долари и стана лека обърквация Мерси за мненията, Доста известни музиканти свирят с Hag. Ама по скоро с оригиналните май, от 60те или там някъде. Ясно, иначе, че моя Епифон не може хич да се сравнява с тях. Абе, ще го бъде май...ама има няколко месеца дотогава, ще ъпдейтвам темата, като има развитие по въпроса Поръчва се по Интернет..в България не знам дали някой ги внася. Редактирано Септември 10, 2006 от Stone Free Цитирай
Stone Free Отговорено Март 9, 2007 Автор Отговорено Март 9, 2007 Аеза да няма повторения (и изпилени модереторски нерви ) поствам само линкчето към фукнята http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=217891 пс не става нещо да се постне целия линк с таговете.... Цитирай
Stone Free Отговорено Март 11, 2007 Автор Отговорено Март 11, 2007 Ой, ето тука набързо един семпъл с Шведа. Мога май и по добре да свиря от това, ма на кой му пука така или иначе http://uploaded.to/?id=itc0m0 Записвано е през С-Амп на Н-Аудио през процесора ми само за лек дилей и директно в саунд картата. Към 1:00 демонстрирам какво прави филтър суич-а. Свиря един риф на нек пикъпа 3 пъти: Първия път е без ефект от филтъра (на средна позиция), втория и третия са със филтър сутча включен съответно надолу и нагоре. Това което ми се счува на мене е, че долната позиция реже нагоре от по висока честота от горната. Ако на някой му е интерсно, мога и други семпли да запиша, ако някой се интересува от нещо определено Не знам вие как намирате саунда, но мене ме удря директно в третото око Звучи гъзарски, и достатъчно 'смачкано' за по алтернативни насоки. Въобще не ми трябват ампове за по 5 милиона $. Сега доста ефективно мога да се правя на Адам Джоунс...е почти де Цитирай
Tannen Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 (Редактирано) Китарката ти звучи много добре... можеш ли да обясниш какво представлява този филтър, как така променя звука, щом не сменя пикъпи... С колко дебели струни е? Редактирано Март 11, 2007 от Tannen Цитирай
stratocaster Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 е тва е звук бравос, много добре тва гледам че го дават някъв койл тап суич ама кой знае за какво е най-добре го махни Цитирай
Stone Free Отговорено Март 12, 2007 Автор Отговорено Март 12, 2007 е тва е звукбравос, много добре тва гледам че го дават някъв койл тап суич ама кой знае за какво е най-добре го махни Ма мене си ма кйефи То не е койл сплитера...той е в Супер Швед-а. В мойта китара е просто някъв филтър ефект...еквалайзер ли, ба ли го... Китарката ти звучи много добре... можеш ли да обясниш какво представлява този филтър, как така променя звука, щом не сменя пикъпи... С колко дебели струни е? Еми не съм много сигурен, но е нещо като тон ефект предполагам. Трябва да се поразтърся в нета. В офицялния сайт също не пише много подробно. Струните предполагам, че са 9ки...не съм ги сменял откак дойде...ама мойте на другите ми китари са 10ки, и тия ги усещам малко по тънки. Цитирай
Flame Отговорено Май 12, 2011 Отговорено Май 12, 2011 Да си дойдем на думата Скоро смятам да си взема едно Hagstrom-че. Исках да попитам колегата дали е доволен от китарата, и дали някой друг от съфорумците е свирил на Хаг, конкретно Swede/Super Swede. В Германия съм, така че вариантът е да я поръщам от Томан, и исках да се допитам до знаещите, преди да предприема някакви стъпки Цитирай
Recommended Posts