SLAYER_ÜBER_ALLES Публикувано Август 26, 2013 Публикувано Август 26, 2013 Здравейте, Имам усливател Laney X65R, но искам да се сдобия с още ефекти защото не се сещам за китрист който ползва само усилвател имам бюджет от 600 лв . Голямата ми дилема е процесор или камиончета, като имам от бая време един Boss DS 1. За тези пари ако си взема процесор дали ще има доста добър звук, а пък камиончета няма ли да ме ограничат много от към експерименти , защото все още не съм си изградил конкретен звук, това което ми е любимо да е свиря е метал но обичам обичам да експериментирам, но дали процесора ще вади як дисторжан и съм се объркал вече от различни мнения ако някой може да ми помогне : Цитирай
7thString Отговорено Август 26, 2013 Отговорено Август 26, 2013 Щом не си си изградил звук отговора е ясен. Още по-добър вариант е да си вземеш интерфейс и да експериментираш с някой софтуер за ефекти докато разбереш какво искаш - така поне ще имаш възможност да записваш отколкото одъртял безполезен пластмасаняк процесор. Цитирай
TONY Отговорено Август 26, 2013 Отговорено Август 26, 2013 Вземи си лампов усилвател, втора ръка. Продай си транзисторният и си вземи за колкото ефекти ти стигнат парите. Примерно уауа, хорус, дилей. Това е най-правилното изхарчване на наличният кеш. 6 Цитирай
НиколайGK Отговорено Август 26, 2013 Отговорено Август 26, 2013 По-скоро reverb вместо chorus, ако ще ограничаваме до три Цитирай
Valserp Отговорено Август 27, 2013 Отговорено Август 27, 2013 Ако си намериш процесор, който има FX Loop ще е идеален вариант за теб. Ще можеш да експериментираш, кои ефекти - къде искаш и т.н. Ако не си пюрист(т.е. анален) относно ефектите - като нищо може да си го ползваш с години. Цитирай
Acei Отговорено Август 27, 2013 Отговорено Август 27, 2013 А според мен 7-ма Струна го казал най-добре първо се убеди какво ти требе и после си търси моя личен опит имах и автопарк и проц, но накрая установих , че ми трябва само един хорус и един дилей и толкова и разбира се инвестирах в приличен лампов преамп и сносен усилвател Цитирай
7thString Отговорено Август 27, 2013 Отговорено Август 27, 2013 Примерно уауа, хорус, дилей. да е свиря е метал Интересно в колко слеърски песни има хорус, дилей и уауа... айде сериозно 1 Цитирай
SLAYER_ÜBER_ALLES Отговорено Август 27, 2013 Автор Отговорено Август 27, 2013 Първо усилвателя (Laney LX65R) си го купих преди няма 2 месеца и мисля че в този ценови клас няма да намеря нещо по добро което да ме одоволетворява и няма никакъв смисъл да го продам за да си купя нещо сходно. И както каза 7 ма струна , не мога да си представя каква ще е тази лампа-комбо за тези пари с която ще свиря без да ми е нужен допълнителен дисторжан за метал. Мерси все пак за съветите. Цитирай
tatkoogi Отговорено Август 27, 2013 Отговорено Август 27, 2013 Първо нищо такова не е казал 7thString, второ не става дума за тези пари да си вземеш "лампа" а въобще да се сдобиеш с такъв усилвател /вършат работа да знаеш!/ и трето уж си объркан от много различни мнания а в момента продължаваш да търсиш такива. Нещо не те разбирам... Можеш да експериментираш и с едното и с другото и даже без тях - разгледай ревютата на Николай Карагеоргиев. Обаче, най ти препоръчвам да свириш - здраво и по много! Успех! 1 Цитирай
Recommended Posts