mita4eto97 Публикувано Август 9, 2013 Share Публикувано Август 9, 2013 Смятам някои от двата баса да е втората ми покупка.Търся твърд тон за метал (ну) но не мога да реша кой от двата баса е по-подходящ.Моля помогнете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lifer_ Отговорено Август 10, 2013 Share Отговорено Август 10, 2013 Привет! Извини ме, че ти отговарям с въпрос на въпроса, но каква е първата ти покупка? Ако старият ти бас е ок, но търсиш по-твърд звук, по-плътен и наситен и добре вписващ се в микса, видях колега да продава SansAmp Paradriver DI http://forum.muzikant.org/topic/141752-sansamp-paradriver-di-14000-%D0%BB%D0%B2/ . Цената му е доста прилична. Така де, модерната музика се нуждае от съвременен подход . Не ти казвам да не си купуваш нов бас (все пак аз го правя през къси периоди от време напоследък) , но това е не лош вариант. Успех в начинанието! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mita4eto97 Отговорено Август 10, 2013 Автор Share Отговорено Август 10, 2013 Стария ми бас е корт.Приличен е за пържа покупка, но търся нещо по-хубаво за по-скоро слап стил.Искам да вади твърд клик-клик саунд (с много требо).А на корта ми адаптерите се изтъркаха точно от много слап.А на Ибанеза е пак пластмасов и не искам пак да се изтърка, но вади точния звук,а Ямахата е с метални ,но не съм сигурен, че вади подходящия звук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Август 11, 2013 Share Отговорено Август 11, 2013 Не знам до колко ти е нужен нов бас, но със сигурност са ти нужни уроци. След като си успял да изтъркаш КАПАЧКИТЕ (не самите адаптери), нещо генерално не е наред с техниката на свирене и нов инструмент няма да реши въпроса. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mita4eto97 Отговорено Август 11, 2013 Автор Share Отговорено Август 11, 2013 Ходя на уроци естествено не се пиша профеесионалист, но и баса не е от най-професионалните просто техниката която свиря е по-бясна.Слапа който свиря е от Fieldy inspired не е точно фънк слап ако искаш пусни си в youtube да видиш пича как си блъска на баса и му няма нищо на адаптерите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Август 11, 2013 Share Отговорено Август 11, 2013 "Пича" съвсем не блъска, но вероятно го правиш ти, при това доста неправилно. Преди да започнеш дори да се опитваш да правиш подобни неща, няма да е лошо да наблегнеш над уроците и класическите похвати, техники и упражнения за още поне година-две. Ще дойде време и за такива техники, но още е далеч, повярвай ми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Август 11, 2013 Share Отговорено Август 11, 2013 Според мен ти трябват адаптери от самонаклепваща стомана Г13. Колкото повече биеш слапове, толкова по-здрави да стават адаптерите. Сега шегата на страна ....Корта най вероятно ще ти е достатъчен още много години... Стига да спреш да мъскаш по него . Че иначе и китара от траверса няма да може да издържи.. Това че Филди замахва . не значи, че изнасилва китарата си..Така че , ако ходиш наистина на уроци , кажи му на даскала ти да ти покаже как става( стига и той да знае де)..Иначе за нова с твоята идея ..по- добре ESP или LTD. С увжение Гого Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
milkypilky Отговорено Август 11, 2013 Share Отговорено Август 11, 2013 Щом Ibanez-а "вади точния звук" - вземи него. Ако му се "изтъркат" капачките, ще си имаш два баса с изтъркани капачки, кво толкова... запази си Cort-а да си изкарваш агресията на него, с Ibanez-а по-полека в началото и така. Вероятно нещо не ти е съвсем наред на слап техниката, но не мисля, че трябва да я отлагаш 1, 2 или N години. Просто разбери какъв е проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Август 12, 2013 Share Отговорено Август 12, 2013 Към автора на темата - "Клик-клик" звука идва от удара на струните в прагчетата, не в адаптерите. Представи си слап-удара в две фази. В първа фаза имаш контактната точка на пръста със струната и струната е опъната между bridge-а и nut-a или между bridge-a и което прагче си натиснал. Ти прилагаш натиск в контактната точка и струната се премества надолу, докато не се опре в последното прагче на грифа (21-во, 24-во в зависимост от баса). От тук започва втора фаза, в която ти пак прилагаш натиск в същата контактна точка, но струната е силно скъсена (само между bridge-a и последното прагче) и силата, която трябва да приложиш за да се постигне същото преместване е доста по-голяма. В тази фаза няма нужда да се "задълбава" - минимално навлизане в нея е напълно достатъчно. Както каза и rudibass - Fieldy може да замахва, но това не значи, че удря като MMA боец. Просто движението на ръката му е по-свободно и амплитудата му може да е по-голяма - това помага на мускулите на ръката му да не се натоварват прекалено. Втори вариант - баса ти е сетъпнат така, че адаптерите са много високо, ти свириш що-годе нормално, но все пак ги удряш. Това е поправимо - свали ги малко. И все пак не блъскай - направи си експеримент колко най-леко можеш да удряш и да получаваш клик-клик звука, който търсиш. Най-малкото, ако блъскаш толкова силно, колкото си представям от описанието ти може да си травмираш пръста и дори да го увредиш трайно, което няма да е добре за теб в дългосрочен план. И последно - 99% съм сигурен, че използваната от теб дума "требо" е всъщност думата "treble". Това са високите честоти. Предполагам, че така го чуваш от YouTube клипчетата, които гледаш, но не е лошо да знаеш за какво става въпрос, а и да си говориш на един и същ език с колегите в областта Иначе трябва да минем на "требо", "басо", "грифо", "адаптеро" и "жако"(не Jaco). Успех,Марински 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mita4eto97 Отговорено Август 12, 2013 Автор Share Отговорено Август 12, 2013 Пичове,мерси за отговорите.Сега разбрах проблема- капачките са се изтъркали заради това ,че бриджа с течение на времето се е отпуснал и струните са се търкали в капачките.Отделно струните ми са в отпуснат строй и се търкат още-повече.А относно звукът на Филди, как мога да го докарам? Мерси, много за отговорите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Август 12, 2013 Share Отговорено Август 12, 2013 Сега, 1. Най-добре ще е да занесеш китарата на лютиер за цялостен setup. Явно нещата са доста далеч от оптималното, което влияе, както на звука, така и на пригодността и за свирене. По начина, по който обясняваш нещата е ясно, че това не ти е по силите. Твърдиш, че ходиш на уроци, учудващо е как учителят ти не е забелязал проблема. 2. Ако ще се стояваш по-ниско ти трябват по-дебели струни. Добре е да купиш един нов комплект, когато занесеш китарата, за да бъде set-ната точно за този размер. 3. Как да звуча, като еди кой си е безмислен въпрос. Ще ти трябват най-вече същите ръце и мозък, както и същият инструмент, ефекти, усилвател... Въпросите, които аз бих си задал на твое място е как да се науча да свиря правилно, как да опозная инструмента си, така че поне да мога да забелязвам появили се проблеми и т. н. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Akerfeldt Отговорено Август 13, 2013 Share Отговорено Август 13, 2013 Бриджът не се отпуска току-така, приятелю. Адаптерите ти са високо, даже доста явно. Иначе по въпроса между тези два баса.. SR305 ми се струва по-удобен откъм гриф. Но виж, за звук не мога да преценя, а това е по-важно, на другото се свиква. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Август 13, 2013 Share Отговорено Август 13, 2013 Само като добавка - това звукоизвличане, дето те кефи - тракането на струните в праговете, идва повече от атака, отколкото от сила - и сам ще стигнеш до тоя извод, с повече практика. Силно преповъчвам само за техника, да си отделиш 20-30 минути да свириш с невключен бас ! Да си чуваш акустично удара на струните в прагчето ! Като си прецизираш удара, ще го усетиш сам, как става без много сила ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts