PlamenM Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 : Тия ВМБ къде мога да ги намеря/чуя? Колко пара вървят? ВМБ вървят от 200 до 600 лева, стандартните модели...според мен за блус/джаз/фънк и лек до умерен гейн са добри..зависи какво търсиш естествено... относно педалчета , например един тюб скриймър вади готин саунд,преди лампа... Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 bratmito, ползваш ли някаква измерителна техника? Като виждам как сменяш Rk с каквото ти попадне, оставам с впечатлението, че игреш на тото, ама не знам точно кое Aй стига с тая теория ве... тва е КИТАРЕН усилвател не хи-енд студиен или супер прецизна измервателна техника!!! Ако си гледал различни схеми на КИТАРНИ усилватели ще видиш-от катодния резисторт регулират гейна - тоест никой не го бърка режима - в повечето схеми ползват аноден резистор 100к или 220к а катодния се мени според усилването което се иска в стъпалото Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Защо те дразни теорията? Грешна ли е? Или просто не ти харесва? Ако имаш предвид регулиране на усилването с катоден резистор, то не става за сметка на промяна на постояннотоковия, а на променливотоковия режим. Това сигурно ти е ясно, само си го пропуснал. Друго да те дразни? Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 не бе не ме дразни и то никак - даже е полезно че тук има хора като тебе които са доста напред с нея, но исках да ти кажа че при китарните усилватели почти всичко се базира на опити и на слух, а не на изчисляване - всеки иска усилватела му да звучи добре за него, а не да има оптимален режим на лампите Цитирай
makermusic Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 :wall: :wall: :wall: ..при китарните усилватели почти всичко се базира на опити и на слух, а не на изчисляване - всеки иска усилватела му да звучи добре за него, а не да има оптимален режим на лампите... Да бе точно така е... Те и фирми като Soldano и Custom Audio и те така правят... Сглобяват една камара елементи и хай тек лампи за по 200 долара едната и квото излезе... Слухтят яката... Пък ако не ги кефи резултата събарят и почват наново... :wall: :wall: :wall: Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 (Редактирано) не бе грешиш - докарват 10 тира с измервателна техника за 100милиарда от наса и с нея мерят всеки амп и подбират всяка лампа - ако дава 0,0001% отклонение го бракуват по логиката на някой хора модел на маршал от една година (примерно) е с 1к, а от следващата с 820r резистор на същото място и няма катоден кондензатор, щото учените са изчислили, че така режима на лампата е по-оптимален, а не щото са забелязали че звука му може да се подобри Редактирано Октомври 6, 2006 от Overdrive Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 (Редактирано) Мисля, че спорът е безмислен. Противопоставянето на обективизма и субективизма е загуба на време. Когато някой защитава само едното, явно не разбира другото. Истината е, че най-добре е да се съчетаят и двете. Но това може да стане само при хора, които знаят и разбират едното и другото. Те са малко, а у нас почти ги няма. Постовете доказват това твърдение. Живота ни също. Имам по-важни и интерсни неща да правя, вместо да си губя времето да подарявам квалификацията си. Ако някой има проблем, за решаването на който смята, че мога да помогна - да пише на лично. Моля, Вие продължете ! Редактирано Октомври 6, 2006 от Parni_Valjak Цитирай
TONY Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 Опита си е опит и Валяка е прав. Естествено доза емпиризьм не вреди. Цитирай
docc Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 (Редактирано) *** Редактирано Октомври 6, 2006 от docc Цитирай
docc Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 Мисля, че спорът е безмислен. Противопоставянето на обективизма и субективизма е загуба на време. Когато някой защитава само едното, явно не разбира другото. Истината е, че най-добре е да се съчетаят и двете. Но това може да стане само при хора, които знаят и разбират едното и другото. Те са малко, а у нас почти ги няма. Постовете доказват това твърдение. Живота ни също.Имам по-важни и интерсни неща да правя, вместо да си губя времето да подарявам квалификацията си. Ако някой има проблем, за решаването на който смята, че мога да помогна - да пише на лично. Моля, Вие продължете ! Подкрепям! Цитирай
Recommended Posts