OrgaZmotroN Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 Пича е ... добър . Е верно малко бая емоционален и със собствено мнение за света , но помпи яко "тромпета", а относно темата: 7thString, ЕВАЛА! От там нататъка яко свирене му е мамата... И Цитирай
kolio_k Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 Встрани от глупостите,пича каза много верни неща(особено за вибратото) и определено свири гот за разлика от някои други прехвалени шредъри за които се сещам Цитирай
Overdrive Отговорено Април 30, 2007 Отговорено Април 30, 2007 Едит: Има и една такава тенденция, че флажолети се получават най-хубаво на най-крайния адаптер демек neck. Само да се самопоправя- имам предвид частта от струната над адаптера, а не, че с този адаптер. при мен пък се получават на дебелите струни по-яко над мид-адаптера, а при тънките - над нек. Нещо и аз не мога да свикна тея флажолети да ги правя добре - лесно ги правя с старо поодялано перо, но не и с ново Цитирай
Zlatyio Отговорено Април 30, 2007 Отговорено Април 30, 2007 Ей тука бате ви Шред Дърст обяснява за изкуствените флажолети. Малко е емоционално, но се разбира кво говори човекът. "If you want to be a good guitar player don't listen to Metallica!" Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Април 21, 2008 Отговорено Април 21, 2008 Каква е разликата между артифишъл и пинч? Аз си го обяснявам така, че артифишъла е по-остър, висок тон, подобен на естествените флажолети, които стават на 12-то прагче, докато пинча е повече мазен тон, със силно изразен синусуидален сигнал на тона. Прав ли съм? И винаги ли трябва пинча да се носи от вибрато? Цитирай
MrDeath Отговорено Април 21, 2008 Отговорено Април 21, 2008 Ц, артифишъл и пинч е 1 и също. А иначе техниката е обяснявана доста тука. Има и филмчета из ютуб. Схване ли се веднъж елементарно е. Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Април 21, 2008 Отговорено Април 21, 2008 Добре, но тогава защо във Gutiar Pro, когато има изкуствен флажолет artifical и pinch са разграничени и защо тази вечер се научих да правя изкуствен флажолет, който не е pinch, но звучи като описаният artifical по-горе от мен? Цитирай
lizardman Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 със силно изразен синусуидален сигнал на тона а? Цитирай
the_5th Отговорено Април 23, 2008 Отговорено Април 23, 2008 Това е най доброто видео което съм гледал по темата. http://www.expertvillage.com/video/1692_me...h-harmonics.htm Цитирай
7thString Отговорено Април 23, 2008 Отговорено Април 23, 2008 Истината е, че с гледане на видеота няма как да се научи много-много. Техниката и тук я обяснихме като хората, и във видеото е обяснена. Остава обаче да си познаваш много добре инструмента, както и апаратурата, както и обстановката- защото при добро озвучаване, дори на различни места по сцената, тези неща звучат различно. Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Април 24, 2008 Отговорено Април 24, 2008 Супер! От 2 тренировки ги научих и най-хубавото е... щом хванеш цаката няма отърване! А, за да станат нещата както при Зак Уайлд (например), трябва да има някакъв хипер гейн на адаптерите ли, защото като го гледам мн мазни ги вади? Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Април 24, 2008 Отговорено Април 24, 2008 със силно изразен синусуидален сигнал на тона а? Поредната моя изцепка Цитирай
ВанКо Пашов Отговорено Декември 12, 2010 Отговорено Декември 12, 2010 Моят даскал ми го каза така: "Стискаш перцето близко до върха и много силно, докато ти побелеят пръстите. След това удряш струната успоредно на neck адаптера (перпендикулярно на струната)." И става ама трябват упражнения. Също така ми каза, че най-добър флажолет става на трета струна на 9-то прагче. Цитирай
Yves Отговорено Декември 12, 2010 Отговорено Декември 12, 2010 Не мисля, че има какъвто и да е смисъл да стискаш така, че пръстите ти да си променят цвета А ако искаш да направиш флажолет в някой бърз пасаж спираш, за да хванеш перото по-близо до върха ли? Цитирай
ВанКо Пашов Отговорено Декември 12, 2010 Отговорено Декември 12, 2010 Не, просто го държиш така, че като стиснеш перцето малко по-силно пръстите ти да стигнат почти до върха на перцето. Иначе това за побеляването на пръстите, просто цитирах. Като почнах да ги правя флажолетите видях, че все пак не е нужно да го стискаш толкова силно. Цитирай
Recommended Posts