Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте хора! Направила съм тук едно доста аматьорско кавърче, но пък мен си ме кефи :) Инструментала е взет от приятелка от нета, мой е само вокала...

Не много в мой стил, но преди време бях ядосана на моя приятелка и текста сам се появи :D

Та приемам всякакви градивни критики, че все от някъде трябва да се науча :D 

https://soundcloud.com/susan-st/price-kat-bg-cover-of-price

Отговорено

Здравей, и добре дошла :)

Ако трябва да съм честен, текстът не ме грабва хич, на моменти също ми звучи не особено на място ритмически, а и ми е малко слаб като ниво вокалът, ако не беше написан в soundcloud текстът, нямаше да успея да разбера някои от стиховете.

Като оставим тези неща настрана, обаче, имаш страхотен глас, много ми хареса! И дори и там, където текстът бяга малко като структура, си личи, че си фен, че слушаш много музика, и харесваш това, което правиш, тъй като приятно "настъкмяваш" тези моменти. Ще се радвам да чуя и още нещо по-нататък.

Отговорено

Абе свежо, направи ми деня на мен. Звучи прекалено добре, за да кажем, че си начинаеща. Все пак забележките на Icarus ги споделям и аз, с тая разлика, че  си мисля, че текстът  е ок с оглед идеята. Бих добавил, че на припева ниският регистър ти е неубедителен, макар и моето дебело ухо да не чува фалш. В куплетите като ти дойде вокалът "е" - все ено изгрява слънце в парчето. Разпъваш, качваш на небце ли, какво ли - малко вибрато и специфичния ти тембър и звучи много добре - просто заради т'ва "е" ти слушам трети път парчето :) В частта "погледни се малко де" - фалцетът трее да се пребори още малко и ще звукне съвсем. С малко промяна на ритмиката на текста или на вокалната линия и ще е готово за BOX тв :)  

Така ги усетих нещата за себе си.

И аз ще се радвам да чуя нещо друго от теб. Свежарка си.

По-здрави и успех.

Отговорено

Благодаря ви хора за коментарите, точно от това имах нужда, защото и идея си нямам какво правя. Все още съм на вълна нещо от тип караоке, хващам някой инструментал и просто се записвам как извивам. :D  Знам, че имам бая да изчета и потренирам докато ми се получат нещата, но няма да се отказвам :) Страхотен форум! 

Отговорено

Ами виж, няма да се справиш толкова добре, колкото би могла, ако се занимаваш сама. Действай с вокален инструктор.

Имаш чудесен потенциал.

За кеф може да поработиш с банда.

Отговорено

@susanst, преди малко се усетих, че щом имаш регистрация в soundcloud, значи имаш най-вероятно и други записи в акаунта си. Точно ги слушам. Много ми харесва mashup-а на Evanescence! Точно в момента върви Simple Man, и забелязвам пак това, което Babyface Bob спомена за ниския регистър - несигурен е, и ти идва зорец. Всъщност не е нещо фрапиращо, и с малко целенасочен труд ще се получи добре, доколкото мога да преценя. За сметка на това пък парчето на Birdy също е ниско, ама ме впечатли как си го изпяла, особено и като доста го харесах още на първо слушане девойчето преди няк'во време. 'Бе евалата, един вид, имаш красив и откровен глас, ще се ослушвам и за следващи неща.

П.С. Аз да повторя това за ниското ниво на вокала. Вдигни го, де, има какво да се чуе.

Отговорено

Ще ти кажа аз как се опитвам да пея ниско - поемам въздух с диафрагма - все едно се дуя на плажа пред момичета; представям си, че ме сърби челото, само че ръцете ми не са свободни и нямам с какво да се почеша. Затова решавам да се опитам да вибрирам така, че да премахна сърбежа. Така стимулирам горните резонаторни центрове. Започвам да "медитирам" - загрявам се с някоя отворена гласна, може малко да "притворя" със звука "М" - като свалям толкова ниско, че да взема да усетя вибрацията да се катери по слепоочията ми нагоре. Все едно съм въжен мост и някое нагло лапе е решило да се е*ава с мен. Вибрирам...Даже ми е добре - масажирам се и изпадам в транс....ее, не чак толкова де, но е релаксиращо, което за мен обяснява издаването на басови звуци при медитация в източните култури.

Като се запознаеш с чувството, почваш да го пренасяш в пеенето. Виждаш си и възможностите за най - нисък тон. А визуализациите по - горе са важни, защото те вкарват във филма. Ние все пак сме някакви артисти, нали? ;)  

Въобще не мога да пея ниско, явно мостът все пак се е скъсал  :metalist:

Не, не - аз въобще не мога да пея дори. Значи пак съм се дул пред момичетата... :greenball:

Успех!  

• 1 month later...
Отговорено

Евала! Най много ме кефи драматичността в гласа ти, като изпяваш "хей, нямаш грам акъл". Някак много дълбоко звучи, мистично...

Слушах и другите кавъри, страхотен глас :yes:

BTW И аз съм писал текстове за приятели, които изведнъж се променят, ужасно явление наистина... :thumbdown:

Отговорено

.... нямах работа и реших да добавя това към варианта ... без никакви претенции , просто добавка за да се усети парчето малко по плътно ... е ... понамествах вокала тук таме , но се надявам да не се е получило крайно неприятно ... много хубав глас имаш колежке , браво .... радиофоничен един ... ето и добавката http://soundcloud.com/cekoprog/ price-tag

... желая успех на всички и чао от мен . Цеко :greenball: